Με απασχολεί αυτό που γίναμε..με απασχολεί το πώς έχουμε καταντήσει, με απασχολεί που το κινητό και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ο μόνος τρόπος για να «ηρεμήσουμε» και  με απασχολεί που δε μας ανησυχεί πως μέσα σε αυτό το κυκεώνα ζωής, χάνουμε χρόνο, χάνουμε στιγμές.

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

Πού πήγαν οι τόσες ώρες ξέφρενης διασκέδασης; Πού πήγαν τα χαρούμενα παιδιά στις παιδικές χαρές; Πού πήγαν τα ζευγάρια που έσταζαν έρωτα και δε κρύβονταν πίσω απ’ τις οθόνες; Και πού πήγε η ζωή που θα έπρεπε και όμως δε ζήσαμε.

Η μάστιγα της τεχνολογίας είναι αυτή που ευθύνεται για τις ανούσιες σχέσεις, τις ουδέτερες φιλίες, τα βαριεστημένα παιδιά.

Είναι η ζωή που ζούμε ψεύτικη, για κοινοποίηση σε σελίδες χωρίς περιεχόμενο και ουσία.

Είναι η απουσία διαλόγου μεταξύ των ανθρώπων λόγω έλλειψης χρόνου και ενασχόλησης με τις οθόνες. Είναι αυτά τα fashion influensers που έχουν οδηγήσει κορίτσια σε ανορεξία ή βουλιμία. Είναι αυτή η αλόγιστη διαφημιστική πλύση που έχει οδηγήσει σε υπερκατανάλωση και χρεοκοπία.

Σε σένα απευθύνομαι και σε μένα και σε όλους εμάς που έχουμε πέσει θύματα της κοινωνικής δικτύωσης. Βρείτε χρόνο για σας, απολαύστε τις στιγμές, αφήστε το τηλέφωνο στην άκρη, καθίστε με τα παιδιά σας για παιχνίδι, συζητήστε με τον άνθρωπο σας, απολαύστε ένα ποτήρι κρασί, χαλαρώστε και ηρεμήστε. Κόσμος αληθινός είναι ένας κόσμος πλούσιος σε στιγμές και φτωχός σε αδιαφορία. Μη ξεχνάτε πως εκεί έξω υπάρχει τόσος κόσμος που θα διψούσε απελπισμένα άλλη μια ευκαιρία για να ζήσει μια στάλα ζωής.

«Αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας»..έλεγε κ ο Ελύτης…και το έλεγε γιατί έχουμε καταφέρει να κατακτήσουμε το σύμπαν και όμως ούτε αυτό δεν το απολαμβάνουμε. Είναι λες και τα συναισθήματα μας αδειάζουν μέσα από μια βάρκα γεμάτη τρύπες. Έχουμε θάψει το χαμόγελο, έχουμε κρύψει τη χαρά, έχουμε φορέσει ένα μανδύα ασφάλειας γύρω από τη κομπλεξαρισμένη ύπαρξή μας.

Αν διαβάζαμε τόσο όσο ασχολούμαστε με μια κενή οθόνη, θα ήμασταν σίγουρα πλουσιότεροι σε πνεύμα, γνώση και καλλιέργεια. Θα ζούσαμε σε ένα καλύτερο κόσμο, σε ένα κόσμο αλλιώτικο, αληθινό, εκλεπτυσμένο , καλλιεργημένο, θα ήμασταν καλύτεροι άνθρωποι με μεγαλύτερη ενσυναίσθηση και ανθρωπιά. Βάλε στόχο της ζωής σου τώρα, αντί στο χέρι με ένα κινητό, στο χέρι με ένα βιβλίο. Το ωραίο με τη μάθηση είναι ότι κανείς ποτέ δε μπορεί να στη πάρει πίσω. Δοκίμασέ το και εσύ μπορείς;!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
19
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
0
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
1
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!