Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

Όλοι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου ή εθνικότητας απολαμβάνουν χωρίς καμία αμφιβολία το αίσθημα που προκαλείται όταν γίνεται το δικό τους.  Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει το φαινόμενο αυτό, αφού ο κάθε ένας από εμάς προσπαθεί να γίνεται αυτό που θέλει σε πολλές (εάν όχι σε όλες) εκφάνσεις της ζωής του. Έχουν γραφτεί κατά διαστήματα διάφορα άρθρα και βιβλία για τις τεχνικές του να έχει κάποιος πάντα δίκαιο, αλλά κανείς δεν έχει ποτέ αναφέρει πως η τεχνική αυτή αλλοιώνει τις σχέσεις των ανθρώπων.

Υπάρχουν  τομείς στην ζωή σου που το να επιδιώκεις συνεχώς να γίνεται το δικό σου δεν θα φέρει μόνο ολέθριες συνέπιες στο παρόν, αλλά θα σου επιφυλάξει με μαθηματική ακρίβεια και ένα δυσοίωνο μέλλον .

Αρχικά, τόσο ο σχολικός όσο και ο ακαδημαϊκός χώρος δεν ευνοούν σε καμία περίπτωση την πεποίθηση ότι έχεις πάντα δίκαιο και ως επακόλουθο να πραγματοποιούνται πάντοτε τα δικά σου θέλω. Oι άνθρωποι καλό θα ήταν να εκπαιδεύονται από μικρή ηλικία να πετυχαίνουν αυτό που στοχεύουν εν μέρει, αλλά σημαντική πρέπει επίσης να είναι και η διαπαιδαγώγηση τους, ώστε να κατανοούν και να αντιλαμβάνονται τις περιπτώσεις που πρέπει να υποχωρούν. Σε αυτό το σημείο αξίζει να τονισθεί ότι σε αυτό το στάδιο της ζωής σου θέτεις τα θεμέλια καινούργιων γνωριμιών και φίλων. Άτομα τα οποία θα βρίσκονται προσκολλημένα στα δικά τους θέλω τότε οι γνωριμίες αυτές θα είναι πιο σπάνιες, με μικρό διάστημα διάρκειας και με χαμηλά επίπεδα συναισθηματικής διασύνδεσης.

Σημαντικός τομέας, επίσης, που όταν θες να γίνεται πάντα το δικό σου, θα φέρει ανεπιθύμητα αποτελέσματα, είναι και ο εργασιακός χώρος. Είναι λογικό και αναμενόμενο πως σε κάποιο χρονικό διάστημα τα θέλω των εργαζομένων μεταξύ τους ή με τα στελέχη τους θα συγκρουστούν. Αφύσικο όμως, είναι το γεγονός αυτό να επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Σε αυτή την περίπτωση οι επιθυμίες της μιας πλευράς συγκρούονται με τα κίνητρα της άλλης. Ο χώρος ο οποίος εργάζεσαι σπαταλά κατά μέσο όρο τα 2/3 της καθημερινότητας σου και άρα το να επιμένεις για άσκοπα θέματα με μηδαμινή σημασία, τότε φέρνει την ψυχική σου υγεία αντιμέτωπη με  ακραίες καταστάσεις άγχους και μελαγχολίας. Σταμάτα, λοιπόν ,να ασχολείσαι τόσο με τέτοια θέματα και δείξε όχι μόνο ενσυναίσθηση προς τους συναδέλφους σου, αλλά και ορθό επαγγελματισμό που θα σε βοηθήσει στην μετέπειτα πορεία σου.

Τελευταίος αλλά, ίσως, ο σημαντικότερος χώρος, ο οποίος απαιτεί αναστολή των αδιάκοπων αντιλήψεων  περί επικράτησης των θέλω σου, είναι το οικογενειακό περιβάλλον.  Το φαινόμενο αυτό είναι, ίσως, μια από τις συχνότερες αιτίες χωρισμού για τα ζευγάρια, καθώς επίσης ένας σημαντικός λόγος που τα παιδιά κατά την ενηλικίωση τους αποκόπτονται σταδιακά από το οικογενειακό τους πλαίσιο. Τα δικά σου θέλω δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να βρίσκονται στο ψηλότερο επίπεδο, αλλά η αγάπη και η κατανόηση για τα άτομα αυτά, να περιλαμβάνει τα θέλω των μελών ως ένα αλληλένδετο σχήμα.

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό, πως το να έχεις πάντα δίκαιο και να κάνεις το δικό σου μπορεί να προκαλεί τεράστια ηθική ευχαρίστηση, αλλά ταυτόχρονα οι καταστροφικές ή επιζήμιες συνέπειες που είναι πιθανό να προκληθούν επισκιάζουν την ηδονή αυτή. Εάν το φαινόμενο αυτό μειωθεί σταδιακά οι τρεις τομείς που έχουν προαναφερθεί, πιθανότατα να καλυτερεύσουν και να ενισχύσουν την ευημερία της ζωής σου!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
8
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
5
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!