Ο καρκίνος του δέρματος αποτελεί τον πιο συχνό τύπο καρκίνου. Είναι πολύ συχνός στις χώρες με αυξημένη ηλιακή ακτινοβολία, όπως είναι η Κύπρος. Ο καρκίνος του δέρματος εμφανίζεται συχνότερα στην περιοχή του δέρματος που εκτίθεται στην ηλιακή ακτινοβολία. Μπορεί όμως να εμφανιστεί και σε σημεία του σώματος που δεν είναι εκτεθειμένα.

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

ΜΥΘΟΙ

Τα άτομα που είναι μελαχρινά στο δέρμα δεν κινδυνεύουν από μελάνωμα ή καρκίνο του δέρματος     Μύθος. Όντως, οι άνθρωποι με σκούρους φωτότυπους δέρματος έχουν μεγαλύτερες συγκεντρώσεις μελανίνης στο δέρμα τους και καλύτερη προστασία έναντι της ηλιακής ακτινοβολίας, αλλά χρειάζεται να χρησιμοποιούν αντηλιακό, γιατί πολλές κυτταρικές μεταλλάξεις επαγόμενες από την υπεριώδη ακτινοβολία είναι πιο συχνές σε αυτούς τους τύπους δέρματος.

Το σολάριουμ βοηθάει να ενεργοποιηθεί η μελανίνη και να εκτεθείς προστατευμένος στον ήλιο   Μύθος.Το σολάριουμ γίνεται μέσω της έκθεσης στην υπεριώδη ακτινοβολία, κυρίως τύπου Α, που λαμβάνεται συσσωρευμένα και έρχεται να προστεθεί αθροιστικά σε αυτήν του ήλιου. Ο Διεθνής Οργανισμός Ερευνών για τον Καρκίνο εκτιμά ότι το τεχνητό μαύρισμα-σολάριουμ δεν προσφέρει καμία προστασία από τον ήλιο, αλλά αντίθετα εντάσσεται στην κορυφαία κατηγορία πρόκλησης καρκίνου, με υψηλή επικινδυνότητα, ανάλογη αυτής άλλων καρκινογόνων, όπως το κάπνισμα και η ηπατίτιδα Β!

tzermias.gr

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Η έκθεση στον ήλιο είναι σημαντική για την παραγωγή βιταμίνης D. Πραγματικότητα. Η βιταμίνη D είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη, απαραίτητη για τη διατήρηση της καλής υγείας των οστών. Η βιταμίνη D αποκτάται τόσο μέσω του ηλιακού φωτός όσο και από τις τροφές. Οι καλύτερες τροφικές πηγές είναι τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, το σκουμπρί και η σαρδέλα. Περιέχεται, επίσης, σε περιορισμένο αριθμό εμπλουτισμένων τροφίμων και σε συμπληρώματα διατροφής.

Το φως του ήλιου αυξάνει τη γονιμότητα τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Πραγματικότητα. Πρόσφατες μελέτες αναφέρουν τη θετική συσχέτιση της ηλιακής ακτινοβολίας και της γονιμότητας τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, μέσω της αύξησης των επιπέδων της βιταμίνης D. Στις γυναίκες, έχει φανεί ότι η βιταμίνη D βοηθά στην αύξηση των επιπέδων της προγεστερόνης και της ευαισθησίας στην FSH, καθιστώντας πιο εύκολη τη σύλληψη. Στους άνδρες, η βιταμίνη D ενισχύει την υγιή ανάπτυξη των σπερματοζωαρίων, ενώ αυξάνει και τα επίπεδα της τεστοστερόνης, χαρίζοντας έτσι καλύτερη libido.

Μερικές στρατηγικές πρόληψης που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής μας είναι οι παρακάτω:
Αποφύγετε την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, κυρίως κατά τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες.
Να φοράτε ρούχα που προστατεύουν το δέρμα.

Να τοποθετείτε αντηλιακό σώματος στα σημεία που εκτίθενται στον ήλιο.

Το αντηλιακό πρέπει να τοποθετείτε ολόχρονα και να ανανεώνεται συχνά.

Δεν έχετε τίποτα να φοβάστε αν ακολουθήσετε κατά γράμμα τις στρατηγικές πρόληψης.


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: shape.gr

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
1
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
0
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!