Το Αποέλ, το Α+, μια εθελοντική ομάδα στήριξης, μια ομάδα ευαισθητοποίησης, μια ομάδα δοίκησης , αναπτύξεως και ούτω  κάθε εξής..

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

Την  ένταξη μας σε μια ομάδα πάσης  φύσεως, τη βιώνουμε απ’ την πρώτη κιόλας μέρα της γέννησης μας και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του κοινωνικού συνόλου και χαρακτηριστικό του σύγχρονου ανθρώπου. Κάποιες φορές εντασσόμαστε, γιατί εμείς οι ίδιοι το επιλέγουμε, αλλά και πολλές φορές,  γιατί κάποιος άλλος παράγοντας μας το επιβάλλει.

Κοινός στόχος πάντα, η αλληλεπίδραση  μεταξύ των μελών, και αυτό αποσκοπεί στην απόδοση  υψηλής ποιότητας αποτελεσμάτων σε προσωπική βάση αλλά και ευρύτερα!

Με εξωτερικά συνήθως, αλλά και με εσωτερικά ερεθίσματα, εντασσόμαστε σε ομάδες, που μας επιβάλλει η κοινωνία μας, το κράτος, ο νόμος, η οικογένεια, ο ψυχολόγος, το εγώ μας ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να αποτελέσει κίνητρο.

Η ένταξη μας σε μια ομάδα εκγύμνασης ανήκει στα εσωτερικά κίνητρα συνήθως και δεν μπορεί εύκολα να μας εντάξει κάποιος σε κάποια ομάδα, εάν εμείς οι ίδιοι δεν το θελήσουμε ή έστω δεν αναγνωρίσουμε τους λόγους για τους οποίους  καλό θα ήταν να το κάνουμε!

Για παράδειγμα, δεν μας επιβάλλει το δικαστήριο να ενταχθούμε σε μια ομάδα εκγύμνασης, ούτε και το κράτος αν δεν το επιλέξουμε εμείς -αν και τώρα που το σκέφτομαι δεν θα ήταν άσχημη ιδέα να το επιβάλλει ο δικαστής! 🙂

Η ένταξη μας σε ένα ομαδικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο –και όχι μόνο- είναι ιδιαίτερα βοηθητική, αφού αναπτύσσεται μια δυναμική η οποία μας δίνει την αίσθηση ότι ανήκουμε και συμμετέχουμε σε κάτι πέρα από τις προσωπικές μας δυνάμεις και αυτό οφείλεται στην αλληλεπίδραση των μελών για διάφορους λόγους:

1. Τα άτομα που απαρτίζουν την ομάδα ως πρότυπα, ο υγιής ανταγωνισμός σε σχέση με το ομαδικό αίσθημα και η μίμηση.

2. Άτομα με ισχυρή προσωπικότητα και επιρροή βοηθούν στην διαφοροποίηση απόψεων και στάσεων άλλων ατόμων σε σχέση με την εκγύμναση.

3. Ο γυμναστής σε ρόλο δασκάλου, συντονιστή, καθοδηγητή αλλά και εμπνευστή με την προσωπικότητα, τις γνώσεις και την εξωτερική του εμφάνιση ως πρότυπο μίμησης.

4. Ποια θα είναι επιλογή της ομαδικής εκγύμνασης και πόσο εκφράζει το άτομο που εντάσσεται στη συγκεκριμένη ομάδα.

Αλήθεια έχω βιώσει πάρα πολλά, και ωραία συναισθήματα στα τόσα χρόνια ως εκπαιδευτής ομαδικών προγραμμάτων σε πολλά γυμναστήρια. Ένταση, αύρα, γνωριμίες, φιλίες, κοινούς στόχους , ομαδικό πνεύμα, ομαδικές διοργανώσεις, εξόδους, μουσική, γέλια, πιασίματα στο σώμα, ζαλάδες εμετούς και πολλά άλλα.

Ένα ζευγάρι πρόσφατα με έχει ευχαριστήσει, που επιτέλους βρήκαν ένα τρόπο για να μην μιλούν για τη δουλειά και τα παιδιά, κάνοντας μια δραστηριότητα κοινή!

Στόχος επετεύχθην! Κι ας μην έκαναν ποτέ το εκατό της εκατό της προπόνησης! Αυτοί ανέπτυξαν τα δικά τους κίνητρα και βρίσκονται εκεί! Μέσω αυτού, οι άνθρωποι γυμνάζονται! Κυρίως στο μυαλό και ύστερα στο σώμα. 

Αρκεί μόνο λοιπόν, να μεταβάλουμε το ‘πρέπει’ σε ‘θέλω’ και έτσι μπορούμε να πείσουμε πρώτα τον ίδιο μας τον εαυτό, γιατί έχουμε ανάγκη την ένταξη μας σε μια ομάδα γυμναστικής και πού μας εξυπηρετεί!

Υγεία, ψυχική σωματική, πρόληψη, κοινωνικοποίηση, δραστηριοποίηση, απώλεια λίπους, βελτίωση της εξωτερικής εμφάνισης,  φλερτ, επιβεβαίωση, αυτοπεποίθηση και άλλοι χίλιοι δυο λόγοι!

Βρείτε έναν!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
4
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
0
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!