<<Σηκώννουμαι που το πρωί βάλλω τα ρούχα μου, βάλλω τζαι το σκουφί μου τζαι τα παπούτσια μου>>, όπως μας λέει και η παραδοσιακή Κύπρια αοιδός, Κυριακού Πελαγία. Στην περίπτωση μας θα έλεγα, σηκώνομαι που το πρωί, βάλλω τα ρούχα μου πιννω τζαι τον καφέ μου, πριν την δουλειούα μου (Ναι, εγώ το έγραψα).

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

Αν δεν πιεις καφέ πριν κάνεις οτιδήποτε άλλο η μέρα σου θα πάει στραβά. Οι περισσότεροι από εμάς πιστεύω έχουμε ως καθημερινό “φετίχ”, τον καφέ. Ο καφές είναι το πρώτο πράγμα που θα σκεφτούμε πριν κάνουμε ότιδήποτε άλλο στην μέρα μας. Και γενικά, η όλη φάση του να ξυπνήσεις να πας για καφεδάκι και μετά να ξεκινήσεις την μέρα σου, είναι η καθημερινότητα πάρα πολλών ανθρώπων. Κάποιους βέβαια, τους χαλαρώνει, κάποιοι το κάνουν απο συνήθειο και κάποιοι απλά για ένα story. Και έτσι λοιπόν, παίρνω γρήγορα καφέ και ξεκινάω.

Όπως είπα, ο περισσότερος κόσμος χρειάζεται καφέ για να λειτουργήσει μετά το πρωινό ξύπνημα. Πολλοί πιστεύουν ότι είναι ένας μύθος και δεν τον χρειάζονται. Τι ισχύει τελικά;

Είναι σίγουρα ο πιο διαδεδομένος μύθος. Ναι, είναι ενας μύθος αφού πολλοί πιστεύουν ότι θα τους προκαλέσει αυπνία. Κάποιοι άλλοι όμως αποφεύγουν τον καφέ γιατί τους προκαλεί νευρικότητα. Οι επιστημονικές έρευνες πάντως επιβεβαιώνουν ότι κάποιες ουσίες του καφέ προκαλούν στρες. Φυσικά όμως, η υπερβολική κατανάλωση καφείνης, μπορεί να προκαλέσει την αυπνία, στρες ακόμα και πίεση.

Μπορεί να μη θες να ξεκολλήσεις από τον καφέ, σου έχει μείνει συνήθειο, αγαπάς ρε παιδί μου την όλη φάση, να κάνεις ένα καφέ στα γρήγορα και να φύγεις. Έλα όμως που υπάρχουν πολλοί ακόμα τρόποι για να λειτουργήσουμε μέσα στη μέρα. Τα λεγόμενα υποκατάστατα του καφέ!

Ένας απο αυτούς, είναι η γνωστή σε όλους μας φράση «ένα μήλο την ημέρα». Ναι, καλά ακούσατε. Δεν είναι μόνο τον γιατρό που απομακρύνουμε με το μήλο, αλλά και την υπνηλία. Υπάρχουν πολλές θρεπτικές ουσίες που θα δώσουν ενέργεια στον οργανισμό, όχι μόνο για να διώξει την υπνηλία, αλλά και για λόγους υγείας.

Επίσης το πρωινό και το νερό, σας ξεδιψάνε απο τον ύπνο. Ένα ωραίο μυρωδάτο πρωινό και η κατανάλωση νερού το πρωί, θα κάνει τον οργανισμό σας να λειτουργήσει στο full.

Ένας ακόμη ωραίος τρόπος που θα σας κάνει να λειτουργήσετε χωρίς καφέ, είναι η μουσική που σας αρέσει για ξυπνητήρι. Ίσως το δοκιμάσατε αυτό, και πάλι βρίσατε το ξυπνητήρι. Άρα σκεφτείτε καλά την μουσική που θα βάλετε, να σας αρέσει πραγματικά και να σας τονώνει.

Α, και για μη ξεχάσω, φροντίστε να ξυπνάτε με το φώς του ήλιου και όχι σε ενα σκοτεινό δωμάτιο. Αυτό επίσης, θα δώσει ενέργεια στη μέρα σας. Άν και πάλι το δοκιμάσατε, και έτυχε να βρέχει, τότε ξεχάστε το τι σας λέω και πιείτε ένα καφέ. 🙂

Υπάρχουν λοιπόν αυτοί που δεν αλλάζουν με τίποτα τον καφέ. Δηλαδή έχουν ως ρουτίνα να ξυπνήσουν, να κάνουν καφέ, να τους κτυπάει το φως του ήλιου, να ακούνε μουσική και να τρώνε και πρωινό. Υπάρχουν όμως και αυτοί που το πρωινό καφεδάκι το αποφεύγουν, λόγω νευρικότητας και άλλων λόγων που ανέφερα πιο πάνω. Εγώ φυσικά, ανήκω στην πρώτη κατηγορία.

Εσύ, σε ποιά κατηγορία ανήκεις ;

1. Χωρίς καφέ, δεν γίνεται!

ή

2.Μπάααα!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
15
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
0
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!