Τα ριάλια, ριάλια, ριάλια, τα σελίνια μονά τζαι διπλά, τα μονόλιρα, πεντόλιρα τζαι πού’ ντα, ο ΓΙΑΤΡΟΣ που τα’ χει στην πούγκα;;;

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

Φίλτατες μου μελισσούλες σήμερα θα προσπαθήσω να λύσω όλες σας τις απορίες περί των χρημάτων που δίνουμε κατά καιρούς στου γιατρούς.

“Κόφκει κκελέ τούτος ο γιατρός”, “επιερώσαμε τα μαλλοτζέφαλα μας”, είναι μερικές από τις typical φράσεις που ακούμε από τον μέσο Κύπριο ασθενή μετά από μία επίσκεψη σε ιδιωτικό γιατρό. Εκτός και αν ο γιατρός είναι συγγενής του ασθενή και “εν αντροπή να του πάρει λεφτά”.

Έχετε όμως ποτέ διερωτηθεί πραγματικά γιατί οι γιατροί χρεώνουν 50ευρα και βάλε;

Καταρχάς, όπως όλοι μάλλον γνωρίζουν η σπουδή της βασικής ιατρικής διαρκεί έξι χρόνια, συν ένα δύο χρόνια εάν δεν περαστούν κάποια μαθήματα στην ώρα τους και για την ειδικότητα χρειάζονται περίπου ακόμα έξι χρονάκια. Δηλαδή οι γιατροί σπουδάζουν μια ζωή.

Τώρα θα μου πείτε αυτά είναι επιλογές. Ε μα φυσικά και πρόκειται για επιλογές, αλλά κάποιοι πρέπει να ακολουθούν αυτό το δρόμο. Ποιός νομίζετε ότι θα σας δώσει χάπια για το στομάχι μετά από το καθιερωμένο φαγοπότι (σούβλα, σεφτιαλιές, κουπέπια και η πίεση στο Έβερεστ) της Κυριακής του Πάσχα;

Αυτοί οι άνθρωποι που χαραμίζουν τα καλύτερα χρόνια της ζωή τους, για να σώσουν τη δική σας ζωή.

Πέραν από το χρονοβόρο της σπουδής, είναι και η ποιότητα ζωής του φοιτητή και ειδικευόμενου ένα μεγάλο θέμα. Να ξέρετε πως κάθε Σαββατόβραδο που ένας φοιτητής ρίχνει γαρύφαλλα στον Βέρτη και στον Οικονομόπουλο, ένας φοιτητής ιατρικής κάθεται σε μία γωνιά της βιβλιοθήκης και κλαίει την μοίρα του, προσπαθώντας να μάθει τα 212 οστά του ανθρώπινου σώματος απ’ έξω και ανακατωτά. Ας μην μιλήσω για την έλλειψη ύπνου και ψυχικής ηρεμίας που βασανίζουν τα άτομα αυτού του κλάδου, αφού πρέπει να είναι standby εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο.

Γι’ αυτό αγαπητοί μου φίλοι πριν αποκαλέσετε ένα γιατρό «ταραμένο» ή «νευρικόπελλο» ή «μανιακό με τα ριάλλια» θέλω να αναλογιστείτε πόσα στερήθηκε στην προσωπική του ζωή.

Ξέρω πως 50 ευρώ για μία επίσκεψη πέντε-δέκα λεπτών δεν είναι λίγα, αλλά σκεφτείτε τι δοκιμασίες έχει περάσει αυτός ο άνθρωπος για να μπορεί να σου κάνει διάγνωση σε πέντε λεπτά. Εάν λοιπόν θέλετε να γλιτώσετε τα ευρωπουλάκια από τους «λυσσιασμένους της λίρας» γιατρούς, να τρώτε δυο, τρία μήλα την ημέρα, για να τους κάνετε πέρα.

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
144
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
1
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
4
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
1
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
16
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!