Καλά τα λέμε εμείς οι διατροφολόγοι για τις δίαιτες. Προσπαθούμε να πείσουμε, πολύ συχνά και χωρίς αποτέλεσμα. Αντί όμως γι’ αυτό σήμερα επέλεξα να αφήσω τους ίδιους τους ανθρώπους που δοκιμάστηκαν και πάλεψαν για απώλεια βάρους, για να πουν οι ίδιοι τις εμπειρίες τους. Ίσως σας πείσουν πιο εύκολα! 🙂

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

Αλεξία Γεωργίου, 31

Λοιπόν, για μένα δίαιτα είναι ο εξής τύπος: Δίαιτα = Υγιεινή Διατροφή = Τρόπος Ζωής. Με τη βοήθεια των ειδικών, κατάλαβα ότι δεν πρέπει να στερηθώ τα πάντα για να αδυνατίσω. Μπορώ να φάω ότι γεύμα γουστάρω, μαγειρεμένο σωστά και όλα με μέτρο! Με λίγη φαντασία φτιάχνεις υπέροχα γλυκά με ελάχιστες θερμίδες. Τα κιλά φεύγουν τρώγοντας και όχι κάνοντας απεργία πείνας. Εδώ και 5 μήνες κάνοντας διατροφή χωρίς να το προσπαθήσω μου έγινε συνήθεια πλέον ο τρόπος που μαγειρεύω και τα φαγητά που φτιάχνω. Και προχωράμε δυναμικά!

Θέκλα Γεωργίου, 23

 Πάντα γνώριζα για τα υγιεινά φαγητά, για το υγιές σώμα αλλά ποτέ δεν τα είχα στο πρόγραμμα μου, θεωρούσα ότι ήταν αδύνατο να το ακολουθήσω και γενικά δεν ήμουν άτομο που πρόσεχα την διατροφή. Όταν όμως τέλειωσα τις σπουδές μου αποφάσισα να μπω σε αυτό το πρόγραμμα που θεωρούσα αδύνατο να κάνω. Έτσι ξεκίνησα το ταξίδι της σωστής διατροφής. Ξεκίνησα να εμπιστεύομαι το σώμα μου και να ακούω τις ανάγκες. Με τη βοήθεια της διατροφολόγου μου, έμαθα να τρώω ότι θέλω αλλά με μέτρο πάντα. Έμαθα ότι ένα μικρό κομμάτι σοκολάτας είναι αρκετό για να ικανοποιήσει μια λιγούρα που μπορεί να ένιωθα. Μπορεί να χρειάστηκα μερικούς μήνες για να συνηθίσω, αλλά με το που συνειδητοποίησα ότι μπορώ να τρώω ότι θέλω, όποτε το θέλω, και να έχω το σωστό αποτέλεσμα, το φαγητό σταμάτησε να αποτελεί εμμονή. Όταν υιοθέτησα αυτόν τον τρόπο διατροφής, άλλαξε η θεώρηση μου τόσο για το φαγητό, όσο και για το σώμα μου. Τα εκτίμησα και τα δύο πολύ περισσότερο. Στόχος μας λοιπόν είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι η σωστή διατροφή είναι υγεία και όχι δίαιτα.

Μαρία Γεωργίου, 16

Ποτέ δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να αρχίσω μια σωστή διατροφή! Αφού αρκετοί θεωρούμε πως αυτή η διαδικασία θα μας περιορίζει και ότι θα στερούμαστε αρκετά από τα αγαπημένα μας γεύματα. Αντιθέτως με τη σωστή διατροφή θα αντιληφθείτε και εσείς ότι με αυτό τον τρόπο θα αποκτήσετε ένα καλύτερο σώμα. Επιπλέον η διατροφή δεν πρέπει να αποτελεί μια βαρετή συνήθειά ρουτίνας, το φαγητό είναι βασική ανάγκη για τον άνθρωπο αλλά η σωστή διατροφή πρέπει να γίνει τρόπος ζωής. Εξάλλου σημαντική είναι η ποιότητα και όχι η ποσότητα! Ωστόσο η απόφαση μου να αρχίσω να τρέφομαι υγιεινά με έχει κάνει να αναθεωρήσω, γιατί οχι μόνο δεν στερούμαι τίποτα, αλλά έχω αποκτήσει ένα πιο υγιές σώμα! Αν και δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να τα καταφέρω, όταν πραγματικά κατάλαβα τι θα πει σωστή διατροφή και τα οφέλη που μπορεί να μου προσφέρει, τα κατάφερα! Και θεωρώ ότι έχω λάβει την πιο σωστή απόφαση!

Για όλα, είμαστε ικανοί!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
6
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
4
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
1
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!