Άντε καλέ όλοι έχουμε ασχοληθεί λίγο πολύ με τις ζωές των δίπλα! Άλλοι λίγο, άλλοι πολύ… άλλοι μόνο με τη ζωή των δίπλα.. θα μας πείτε και αρρώστους τώρα για λίγο γκόσιπ?

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

Η  αλήθεια είναι ότι η λέξη αρρώστια έχει μεγάλη βαρύτητα ως έννοια και σίγουρα την έχουμε βιώσει είτε σε προσωπικό επίπεδο είτε στον κοινωνικό μας περίγυρο, αλλά ας το ξεκαθαρίσουμε απ’ την αρχή!

Υγεία κατά τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας είναι η κατάσταση, πλήρους σωματικής ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας, και όχι απαραίτητα η απουσία ασθένειας ή  αναπηρίας!

Με βάση λοιπόν τον ορισμό αυτό, θα λέγαμε λοιπόν ότι ναι, το να ασχολείσαι με τις ζωές των άλλων είναι χαριτολογώντας μια μορφή αρρώστιας κι ας μην έχουμε ταυτίσει ποτέ τη λέξη με κάτι τέτοιο!

Βρεθήκαμε πολλές φορές με τέτοιους ανθρώπους, όλοι μας! Που ενώ τους μιλάς για σένα, αυτοί σου μιλούν για άλλους. Που τους εκφράζουμε γεγονότα δικά μας και προβληματισμούς προς συζήτηση αλλά αυτοί μας μοιράζονται δικά άλλων. Είναι εκεί που προσπαθείς να κρατήσεις ένα επίπεδο σε μια συζήτηση και αυτοί στην κάνουν δάπεδο με τα τι και πώς των άλλων ανθρώπων.

Μπορείς να διακρίνεις ότι αυτά τα άτομα δεν έχουν κάτι ουσιαστικό να μοιραστούν και αυτό ξεκάθαρα πηγάζει από κενά της δικής τους ζωής. Έλλειψη ενδιαφερόντων, ανύπαρκτη κοινωνική ζωή, αποτυχία στα επαγγελματικά, στα ερωτικά ούτε κ οι ίδιοι ξέρουν τι, αλλά με σιγουριά θα λεγε κανείς ότι εθελοτυφλούν όσον αφορά τη δική τους ζωή ως μορφή άμυνας!

Είναι κι εκεί που ξεκινούν αυτά τα άτομα τα ασχολούνται με τους γύρω τους! Να αντλήσουν ενέργεια ουσιαστικά από τα άλλα, καθημερινά των δίπλα για τα οποία ξέρουν τα πάντα με το νι και με το σίγμα. Μορφή άμυνας κι αυτό; Ίσως.

Που θα βγουν για παράδειγμα για καφέ χωρίς να πιουν καφέ!

Ή που θα βρεθούν στο γυμναστήριο χωρίς να γυμναστούν και τελοσπάντων ότι είναι να κάνουν το κάνουν υποκινούμενοι από την ανάγκη να τραφούν με την τροφή που έχουν μάθει να μασάνε! Το κοινωνικό σχόλιο!

Δυστυχώς αυτοί οι τύποι γίνονται τοξικοί για τους υπόλοιπους.. πρώτος λόγος οι αχρείαστες πληροφορίες που μεταφέρουν πολλές φορές και αυτό γίνεται κουραστικό!

Επίσης η αδιακρισία που διακατέχει αυτά τα άτομα απειλεί και την προσωπική σου ζωή με το ενδεχόμενο της υπερέκθεσης σου προς τα έξω, χωρίς εσύ να το θες!

 Το σημαντικότερο όμως  η επιρροή που μπορούν να ασκήσουν βάζοντας και σενα τον ίδιο στο τριπακι του μιμητισμού ως προς τη συμπεριφορά!

Οπότε ναι, υπάρχει ψυχοπαθολογία σ’ ολο αυτό και χρήζει θεραπείας, βοηθείας έστω βελτίωσης ή διαχείρισης. όπως θες πεστο! Και για όλα αυτά υπάρχουν οι ψυχολόγοι, σύμβουλοι, life coaches, ψυχίατροι -αν υποβόσκει κάτι άλλο που χρήζει διερεύνησης- αλλά και άνθρωποί της καθημερινότητας όπως φίλοι και οικογένεια.

Πιστεύω πως δεν υπάρχουν «κακοί» άνθρωποι. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν στήσει λάθος το puzzle της ζωης τους, που δεν έχουν γευτεί αγάπη κι ευτυχία και που το χουν παρατήσει,  προσπαθώντας να λύσουν τα puzzle των άλλων! Αυτό είναι!

Κατά τα άλλα εμείς να θυμόμαστε να τους παρατηρήσουμε.. αν μπορούμε να τους βοηθήσουμε, και αν όχι τότε να τους απωθήσουμε!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
7
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
0
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
1
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!