Έρχεται λοιπόν εκείνη η ώρα που συνειδητοποιείς πως τα παιδιά σου δεν είναι πια και τόσο παιδιά..έρχεται η ώρα εκείνη που πρέπει, αν θες να τα προστατέψεις και να τα προετοιμάσεις σωστά, να τους κάνεις εκείνη τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση που πολλές φορές σε φέρνει σε δύσκολη θέση και παρόλο που η κοινωνία, τα δεδομένα και οι συνθήκες έχουν τόσο πολύ αλλάξει, δεν είναι και ότι πιο εύκολο για ένα γονιό να πάρει το παιδί του και να του πει : «ας μιλήσουμε για το σεξ» Δεν είναι  καθόλου εύκολο αλλά είναι ακόμα πιο δύσκολο και επικίνδυνο να το αφήσεις εκτεθειμένο και ανίδεο εκεί έξω στον «προχωρημένο κόσμο» που ζούμε…

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

Ήδη από τα πολύ βρεφικά χρόνια τα μωράκια αρχίζουν να εξερευνούν το σώμα τους και ήδη από νήπια ξεχωρίζουν τις διαφορές τους από το άλλο φύλο.. προχωρώντας σε επόμενο στάδιο τους φαίνονται περίεργες οι αγκαλιές και οι εκδηλώσεις αγάπης των γονιών τους και πολύ νωρίς τους γεννιούνται ερωτηματικά.

Το ευχάριστο είναι ότι στα αναλυτικά προγράμματα από το νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο έχουν ενταχθεί προγράμματα σχετικά με την γνωριμία με το σώμα και τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, που φυσικά αυτό δεν είναι αρκετό αλλά και με τη στήριξη και επικοινωνία με τους γονείς, θα μπορέσει το παιδί να ενταχθεί ομαλά και σε αυτό το στάδιο της ζωής του…

Συνηθίζεται πια από την ηλικία των 15 και εφόσον τα παιδιά μπαίνουν στη εφηβεία, μια περίοδο που κατακλύζεται από ορμονικά θέματα και αλλαγές στο σώμα, να είναι η ιδανική στιγμή για να προσεγγίσεις το παιδί σου και να το καθοδηγήσεις σε αυτό το τομέα. Εξάλλου αυτή τη περίοδο τα παιδιά ξεκινούν να αποκτούν φιλίες εντονότερες, να αποκτούν μεγαλύτερη ελευθερία στις κινήσεις τους και να κυκλοφορούν χωρίς τη συνοδεία των γονιών τους.. είναι η ώρα που θα πρέπει να έρθουν αντιμέτωποι με τους πιθανούς κινδύνους που ελλοχεύουν με τη πιθανή συνεύρεση τους με τους αγαπημένους τους και είναι ακριβώς η ώρα που θα πρέπει να τηρήσουν όσα τους έχουν συμβουλεύσει οι γονείς τους για να σέβονται τον εαυτό και το σώμα τους.

Το σεξ δεν είναι πια μια προκατάληψη για τους νέους, αντιθέτως θα έλεγα ότι τα παιδιά ακόμα και πριν τους μιλήσεις για το θέμα αυτό, ήδη τα ξέρουν όλα.

Η τεχνολογία και τα ΜΜΕ αλλά και οι συνομιλίες τους με τους συμμαθητές τους, θα μας εκπλήξει αλλά τους τα έχουν μεταδώσει ήδη όλα.

Ο γονιός συνήθως δυσκολεύεται, ενδεχομένως να ντρέπεται και να νιώθει άβολα για το θέμα αυτό, αλλά αν όλοι οι γονείς έμπαιναν έγκαιρα σε αυτή τη διαδικασία, να μιλήσουν, να εξηγήσουν, να αναλύσουν και να συμβουλεύσουν τα παιδιά τους γύρω από το σεξ, σίγουρα σήμερα θα είμασταν αντιμέτωποι με λιγότερες ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, περισσότερη αντισύλληψη και λιγότερες βίαιες συμπεριφορές και άγνοια.

Η εφηβεία, ενδεχομένως και λίγο πριν από αυτή, θεωρείται ορόσημο για την ένταξη των παιδιών και την διαπαιδαγώγηση τους γύρω από το θέμα της μέγιστης εκδήλωσης αγάπης και συναισθημάτων, του σεξ.  Η ασφάλεια και η εμπιστοσύνη που θα επενδύσει,  η κουβέντα αυτή, με τους γονείς τους θα αποτελέσουν θεμέλιο λίθο για τη μετέπειτα πορεία και εξέλιξη τους.

Μιλήστε για το σεξ..προστατέψτε τα..το σεξ δε πρέπει να θεωρείται πρόβλημα αλλά σοβαρός προβληματισμός. Πρέπει να γίνουν κοινωνοί του θέματος…να ξέρουν σε ποιους θα εμπιστευτούν το σώμα και τη ψυχή τους…καλύτερα να τους «πονέσει» από αγάπη ο γονιός παρά να τους καταρρακώσει τη ψυχή ένας επιτήδειος ανεπιστρεπτί.

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
7
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
2
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
2
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!