Μπορείς και συ να γίνεις περιβαλλοντιστής. Μπορείς κι εσύ να συμβάλεις ενεργά στη προστασία του περιβάλλοντος. Μπορείς κι εσύ να σώσεις τον πλανήτη εφαρμόζοντας μικρά και απλά tips στη καθημερινότητα σου!

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

Ήξερες ότι γεμίζοντας το πλυντήριο ρούχων μια φορά και με γεμάτο κάδο, γλυτώνεις όχι μόνο τη δική σου ταλαιπωρία αλλά εξοικονομείς ρεύμα και νερό; Σώζεις τη τσέπη σου, σώζεις και τον πλανήτη;

Ήξερες ότι κάνοντας ανακύκλωση στο σπίτι και εφαρμόζοντας διαλογή στη πηγή, ξεχωρίζοντας τα γυαλιά, πλαστικά, και χαρτιά, μπορείς να βοηθήσεις στη μείωση της έκλυσης αεριών και αποβλήτων, τα οποία αν δεν ανακυκλώσεις θα καταλήξουν στο πιάτο σου;

Ήξερες ότι οι εκδρομές στο βουνό και στη θάλασσα, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες σε απαλλάσσουν από τη συνεχή χρήση κλιματιστικών στο σπίτι που σπαταλούν υπερβολική ενέργεια και επιπλέον αδειάζουν τη τσέπη σου με τους τεράστιους λογαριασμούς ρεύματος;

Είναι πολλά μικρά και απλά πράγματα που μπορούμε όλοι να εφαρμόσουμε στην καθημερινή μας ζωή και τα οποία αν εφαρμόσουμε όλοι, βάζουμε το λιθαράκι μας για τη προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση ενέργειας. Αν το σκεφτούμε είναι τόσο απλό για να το πράξουμε.

Μπανιέρα; Δροσιά και χαλάρωση. Τι γίνεται όμως με τη κατασπατάληση νερού που σε λίγα χρόνια αν δεν σώσουμε θα αναγκαστούμε να αγοράζουμε; Ξέρω πολύ καλά πόσο αρέσει το τρεχούμενο νεράκι στα μικρά παιδάκια…αντί αυτού προτιμήστε να τα πάτε μια βόλτα στη θάλασσα και να τα ξεπλένετε σε ένα γρήγορο ντους επιστρέφοντας! Αν μη τη άλλο βοηθάτε και τη μαμά στη ταλαιπωρία του καθαρίσματος μετά!

Τέλος, σε κάθε σπίτι, σε κάθε εργασία, σε κάθε κατοικία όλοι φορτίζουμε 2, 3 κινητές συσκευές. Θυμηθείτε μετά τη φόρτιση απομακρύνετε το φορτιστή από τη πρίζα. Είναι τόσο απλό και συνάμα τόσο χρήσιμο για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Είναι και άλλα πολλά που μπορούμε όλοι αλλά και ο καθένας προσωπικά να εφαρμόζει στη καθημερινότητα του τα οποία μπορούν να αποτελέσουν καταλυτικό παράγοντα στη προστασία του περιβάλλοντος.  

Μάθετε στα παιδιά σας να αγαπούν το περιβάλλον, δώστε τους εικόνες γονιών που το προστατεύουν και το σέβονται. Τα μωρά είναι πιστοί μιμητές αυτού που βλέπουν καθημερινά. Δώστε τα σωστά πρότυπα. Ξεκίνα τώρα να σκέφτεσαι περιβαλλοντικά. Τα οφέλη για το μετά θα είναι πολύ περισσότερα απ’ όσο φαντάζεσαι.

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
0
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
1
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
1
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!