Loading

H άχρηστη πληροφορία της ημέρας!

Ξυπνάς το πρωί, με την τσίμπλα στο μάτι. Τρέχεις να βουρτσίσεις τα δόντια σου, να νίψεις το πρόσωπο σου, να ετοιμάσεις τα πράγματα σου και αν προλάβεις να τσιμπήσεις και ένα μικρό μπισκοτάκι πριν ξεκινήσει μια ακόμη τρελά πιεστική μέρα.

Τότε, τρέχεις να πάρεις παιδιά, ανίψια, ξαδέρφια, ένα τύπο που κάνει οτοστόπ στο σχολείο ή όπου σου πουν με μία βασική προϋπόθεση πως δεν πρόκειται να σε βγάλουν από την καθορισμένη σου διαδρομή. Γιατί πρόσεξε, έστω και μια στροφή να κάνεις λάθος, έχεις ήδη χάσει δέκα πελάτες και έχεις κερδίσει άλλους πέντε έτοιμους να σε στήσουν στον τοίχο και να ξεκινούν να σε πυροβολούν με τις απερίσκεπτες και άφθονες φλυαρίες τους. Ξέρω τι σκέφτεσαι. Αυτοί μου έλειπαν τώρα.

Όμως στάσου κάτι ακούγεται, ψάχνεις σαν μανιακή μέσα στην τσάντα σου για να εντοπίσεις αυτόν τον ήχο. Μα φυσικά, το τηλέφωνο σου! Έχεις μήνυμα και μάντεψε ποιος είναι! Το παιδί σου! Όχι, όχι δεν είναι αυτό που άφησες στο σχολείο, είναι αυτό που τώρα βρίσκεται στη δουλειά ή στο πανεπιστήμιο ή κάπου τελοσπάντων που μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει το κινητό άφοβα. Για δες το, στο στέλνει για να σου φτιάξει την μέρα και να σε κάνει +1 σοφότερη.

Τίτλος του μηνύματος: Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας

“Μαμά ήξερες ότι:

11:23, 7/10

Το γυαλί είναι και στερεό και υγρό ή κανένα από τα δύο; Το γυαλί χαρακτηρίζεται ως άμορφο στερεό, μια κατάσταση μεταξύ στερεού και υγρού όπου απουσιάζει κρυσταλλική δομή-συνώνυμο της στερεής κατάστασης, ή αλλιώς υπερψυχθέν υγρό.

9:50, 9/10

Στον αχανή και συναρπαστικό κόσμο των διαταραχών και παθήσεων, μπορεί να συναντήσεις  την “βοανθρωπία”. Πρόκειται για μια διαταραχή, οι πάσχοντες της οποίας νομίζουν ότι είναι βόδια, οπότε μιμούνται τα συμπαθή τετράποδα, μουγκρίζοντας και πηγαίνοντας για βοσκή.

13:42, 15/10

Το μαλλί της γριάς είναι γλύκισμα που αποτελείται εξ ολοκλήρου από ζάχαρη (άντε και λίγη χρωστική). Αυτό σημαίνει ότι είναι αρκετά επιβαρυντικό για τα δόντια, ιδίως των παιδιών, που είναι το κατ’ εξοχήν κοινό-στόχος. Το ενδιαφέρον πάντως είναι ότι αποτελεί εφεύρεση οδοντιάτρου, του Αμερικανού William Morrison το 1897, χωρίς να ξέρουμε αν τα κίνητρα ήταν ιδιοτελή!

8:14, 18/10

Οι μεγαλύτερες πόρτες σε κτίριο βρίσκονται στο Κτίριο Συναρμολόγησης Οχημάτων της NASA στη Φλόριντα. Στο σύνολο είναι 4 και καθεμία έχει ύψος 139 μέτρα. Είναι τόσο μεγάλες και βαριές, που χρειάζονται περίπου 45 λεπτά για να ανοίξουν ή να κλείσουν!

15:00, 24/10

Τι κοινό έχουν θαλάσσια θηλαστικά όπως τα δελφίνια και οι φάλαινες με είδη πτηνών όπως οι κότες και οι πάπιες; Όλα τους κοιμούνται με έναν ιδιαίτερο τρόπο που ονομάζεται “Unihemispheric slow-wave sleep”. Με λίγα λόγια, κοιμούνται με το ένα μάτι ανοιχτό, άρα και το ένα ημισφαίριο του εγκεφάλου ξύπνιο, ώστε σε περίπτωση απειλής να μπορούν να αντιδράσουν αμέσως.

Καλή μέρα να έχεις!”

Διαβάζοντας την άχρηστη πληροφορία της ημέρας αρχικά εκνευρίζεσαι λιγάκι, αλλά μετά χαμογελάς. Για να γίνω σαφέστερη χαχανίζεις και τότε ξαφνικά έχεις μαζέψει τόση δύναμη όση χρειάζεσαι για να αντιμετωπίσεις κάθε γκρίνια, παραξενιά και αγένεια που μπορεί να προκύψει. Ταυτόχρονα, είσαι έτοιμη να μεταφέρεις τη γνώση αυτή σε κάποιο τρίτο άτομο κάνοντας το και αυτό +1 σοφότερο. Εκμεταλλεύσου λοιπόν τις άχρηστες πληροφορίες και κάνε τις να έχουν αξία, άρα χρήσιμες.

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ

Λέξεις κλειδιά: Δικηγόρος, Γένος θηλυκού, Ρομαντισμός, Ρεαλισμός, Τρελή, Παλαβή, Υπερβολή, Ουτοπία, Θάρρος, Θράσος, Φρίκη, Χάος, Αλλαγές, Ελευθερία, Επιλογές. Εμπνεύσεις: ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ Λογοτεχνία (Ουγκώ), Ποίηση (Καζαντζάκης), Θέατρο (Τένεσσυ)

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    H άχρηστη πληροφορία της ημέρας!