Loading

Γυναίκες σε απόγνωση …

svg23 Δεκεμβρίου, 2020LovebeezΙΩΑΝΝΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

Αφιερωμένο το άρθρο μου αυτό στις φίλες μου γυναίκες εκεί έξω, που παλεύουν να τα προλάβουν όλα. Ένα άρθρο παρηγοριάς σε όσες από εσάς καθημερινά νιώθετε στρεσαρισμένες από την ρουτίνα.

https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/l_y8ZR0CAm3qyBc5Qq_H_Q--/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjt3PTk2MDtoPTUwNA--/https://s.yimg.com/uu/api/res/1.2/dPUFtzG_XUtzUUkJJ74zLQ--~B/aD02MzA7dz0xMjAwO2FwcGlkPXl0YWNoeW9u/https://media.zenfs.com/en-US/scary_mommy_602/419da0dff6f77f688c48a55616a576fb

s.yimg.com

Φίλες γυναίκες, έχετε δίκαιο όταν νιώθετε εξαντλημένες από τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας. Ξεκάθαρα η ρουτίνα είναι αυτή που μας σκοτώνει. Δουλειά, σπίτι, καθάρισμα, στοίβες πεταμένων ρούχων για το πλυντήριο, άλλα πάλι για το σιδέρωμα και ξανά απ’ την αρχή .

Γιατί μια γυναίκα όλα τα μπορεί! Επαγγελματίας, νοικοκυρά, μαγείρισσα, μάνα, κηπουρός και άλλα πολλά που φυσικά δεν καταλαβαίνουν αρκετοί. Πολλαπλός ο ρόλος της γυναίκας. Καθημερινά τρέχει να προλάβει τα περισσότερα στο σπίτι και ακόμη χειρότερα όταν η γυναίκα αναλαμβάνει συνειδητά και τον ρόλο της μάνας. Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει κάποιος που να λέει πως δεν είναι ωραίο η γυναίκα να φτιάχνει την δική της οικογένεια. Όλες οι γυναίκες το επιθυμούν και ας αυτό διαχρονικά αποδεικνύεται δύσκολο και αγχωτικό.

Ψώνια, καθημερινή προετοιμασία φαγητού για την οικογένεια. Μετά γίνεται ένα ταξί, φροντίζοντας τα τρεχάματα των παιδιών στους χορούς, στα φροντιστήρια, στα παιδικά πάρτι, στα γενέθλια συμμαθητών και στους παιχνιδότοπους. Το ένα ξενύχτι μετά το άλλο και είναι λογικό, αφού ένας άνθρωπος δεν μπορεί εύκολα να τα καταφέρνει όλα καλά. Αλλά μια γυναίκα για την οικογένεια της θα δώσει και την ψυχή της. Πολυσήμαντος ο ρόλος μιας γυναίκας αλλά και παρεξηγημένος ταυτόχρονα.

https://i.pinimg.com/236x/ab/26/d2/ab26d2a04bd435eaec8c8a0f03da137e--steam-punk-ninjas.jpg

i.pinimg.com

Για να προλάβω τους φίλους μου άντρες που θα παρεξηγήσουν τα όσα είπα πιο πάνω, συνεχίζω λέγοντας ότι τα τελευταία χρόνια η κοινωνία έχει βολευτεί με το να δίνει όλο το βάρος των ευθυνών τις περισσότερες φορές στη γυναίκα. Φυσικά δεν αναφέρομαι σε όλους, αλλά στους περισσότερους άντρες που κάποιες φορές άθελα τους, θέλω να πιστεύω, ξεχνούν ότι η γυναίκα χρειάζεται και τον άντρα δίπλα της στον δύσκολο αγώνα που λέγεται «ζωή».

Είναι πάντα πιο όμορφο και υγιές σε μια σχέση το μερίδιο των ευθυνών να μοιράζεται. Δεν είμαι υπερβολική για να πιστεύω ότι ένας άντρας μπορεί να αποκτήσει τις μαγειρικές ικανότητες μιας γυναίκας αλλά μπορεί να καταφέρει περισσότερα απο αυτά που πιστεύει . Κατά την άποψη μου ο διαμοιρασμός των ευθυνών, μπορεί να φέρει πιο κοντά ένα ζευγάρι. Πόσο ωραίο συναίσθημα είναι να νιώθει η γυναίκα πως έχει ένα άντρα που συνεισφέρει στο σπίτι…

Ακόμη και μια μικρή βοήθεια γίνεται μεγάλη! Είναι πολλές φορές που η κάθε γυναίκα φτάνει στα όρια της γιατί επιστρέφοντας σπίτι έχει στο μυαλό της διάφορα. Η κούραση της ημέρας και ακόμη ένα βουνό ευθύνες.

Το μήνυμα που θέλω να στείλω στις αγαπητές γυναίκες είναι ΚΡΑΤΑΤΕ ΓΕΡΑ ! Ο αγώνας δεν είναι άνισος και ας γκρινιάζετε πολλές φορές.

https://img.huffingtonpost.com/asset/5bb5f793200000e50000f09d.jpeg?ops=scalefit_720_noupscale

img.huffingtonpost.com

Αγαπητοί μου άντρες , το μήνυμα μου για εσάς από την άλλη είναι να βοηθάτε με όποιο τρόπο μπορείτε το ταίρι σας και ας σας υποτιμά κάποιες φορές , αποδείξτε ότι και εσείς μπορείτε να βάλετε το λιθαράκι σας στον αγώνα !

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: thumbs.dreamstime.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Γυναίκες σε απόγνωση …