Loading

Γίνε ο καλύτερος εαυτός σου! 6 τρόποι αυτοβελτίωσης.

Όταν νομίζουμε ότι είμαστε καλοί, μπορούμε πάντα να γίνουμε καλύτεροι.

Οι προοπτικές ενός ατόμου είναι απεριόριστες, επομένως είναι αδύνατο να φτάσουμε σε ένα σημείο στο οποίο δεν υπάρχει πλέον περιθώριο βελτίωσης -που μπορεί κιόλας να μην υπάρχει!-. Αυτό το ταξίδι ανάπτυξης του εαυτού σου, απαιτεί συνειδητή προσπάθεια και θέληση για εξέλιξη. Εδώ θα βρεις μερικές συμβουλές που μπορεί να φανούν χρήσιμες.

Αγάπησε τον εαυτό σου και στάματα να τον συγκρίνεις με άλλους.

Αποδέξου και αγάπησε αυτό που πραγματικά είσαι, τις αδυναμίες και τα λάθη σου, τα ταλέντα και τα θετικά σου στοιχεία. Σταμάτα να σπαταλάς ενέργεια συγκρίνοντας εσένα με άλλους, ο κάθε ένας από εμάς βρίσκεται σε διαφορετικό στάδιο της πορείας του. Πίστεψε στον εαυτό σου, δες όλα αυτά που έχεις καταφέρει να κάνεις, και πίστεψε πως μπορείς να καταφέρεις και ακόμη περισσότερα. Ξέρω, χρειάζεται δουλειά, άλλα αξίζει να επενδύσεις στην σχέση που έχεις με τον εαυτό σου.

Προσπάθησε να ξεπεράσεις τους φόβους σου.

Οι φόβοι σου -μικροί η μεγαλοι- σε κρατάνε πίσω, πίσω από το να ζεις την κάθε στιγμή, από το να γίνεσαι καλύτερος, από το εξελίσσεσαι. Προσπάθησε λοιπόν, να αφήσεις πίσω όλα αυτά που σε φοβίζουν και σου δημιουργούν ανασφάλεια. Δες την αντιμετώπιση τον φόβων σου σαν μια πρό(σ)κληση, μέσα την οποία θα απελευθερώσεις ένα κομμάτι του εαυτού σου που τώρα ζει φυλακισμένο. Να θυμάσαι ότι οι φόβοι σου βρίσκονται στο μυαλό σου, μονάχα εσύ έχεις την δύναμη να τους σκοτώσεις.

Φρόντισε το σώμα σου.

Ξεκίνησε με το να το αγαπήσεις το σώμα σου και να εκτιμήσεις όλα αυτά τα οποία κάνει για εσένα. Προσπάθησε να προσέξεις την διατροφή σου και να γυμνάζεσαι όχι μόνο για να αποκτήσεις το  σώμα που θέλεις ή για να χάσεις βάρος, αλλά και σαν μια ένδειξη σεβασμού, ένα ευχαριστώ προς το σώμα σου. Φρόντισε και προστάτεψε το δέρμα σου –ειναι ωραίο το μαύρισμα, αλλά με μέτρο-.  Μην αμελείς τα ραντεβού σου με γιατρούς και προστάτεψε τον εαυτό σου από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα –  ναι, το προφυλακτικό σώζει ζωές -.

Βρες νέους, δημιουργικούς τρόπους έκφρασης.

Μάθε να εκφράζεις τον εαυτό σου και τα συναισθήματα μέσα από δημιουργικές οδούς. Ξεκινά να ζωγραφίζεις, να κάνεις χειροτεχνίες – πολλοί άνθρωποι βρίσκουν θεραπευτικό να δημιουργούν πράγματα με τα χέρια τους -, ξεκίνα να γράφεις τις σκέψεις σου, μάθε να παίζεις το μουσικό όργανο που πάντα ήθελες, πειραματίσου με το στιλ σου, κάνε τα μαθήματα χορού που σκεφτόσουν, έστω γίνε αρθρογράφος στο Beezdom! Έτσι όχι μόνο θα αναπτύξεις καινούργιες δεξιότητες και θα οξύνεις την δημιουργικότητα σου, άλλα θα δώσεις στον εαυτό σου μια ευκαιρία για να εκφραστεί.

Απαλλάξου από κακές συνήθειες.

Προσπάθησε να απαλλαγείς από κάθε συνήθεια σου που επηρεάζει αρνητικά την σωματική και ψυχική σου υγεία, άλλα και από όλες αυτές τις συνήθειες που περιορίζουν την πνευματική σου ανάπτυξη και επιβαρύνουν την καθημερινότητα σου. Κόψε το κάπνισμα, μείωσε τους καφέδες και το αλκοόλ, μείωσε τον χρόνο που περνάς παίζοντας ηλεκτρονικά και χασομερώντας  στο κινητό. Γνωρίζεις πολύ κάλα ποιες συνήθειες σου πρέπει να κόψεις, κάντο τότε! Το οφείλεις στον εαυτό σου.

Πάλεψε για αυτά που πιστεύεις.

Μερικές φορές χρειάζεται κότσια για να υποστηρίξεις αυτά που πιστεύεις, να παλέψεις για το δικαίο και το σωστό. Όταν όμως κάνεις αυτό που εσύ κρίνεις το σωστό και το δίκαιο, όταν παραμένεις πιστός στα πιστεύω σου, δείχνεις ότι είσαι αυθεντικός και ειλικρινής και ότι πάνω από όλα σέβεσαι τον εαυτό σου και τις απόψεις σου. Παλεύοντας για τα πιστεύω σου ενισχύεις τον αυτοσεβασμό σου – σέβεσαι τον εαυτό σου, όπως σέβεσαι και θαυμάζεις ένα άτομο το οποίο βλέπεις να υποστηρίζει το δίκαιο – και την αίσθηση του εαυτού σου. (sense of self).

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: wealthylifestylesecrets.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Γίνε ο καλύτερος εαυτός σου! 6 τρόποι αυτοβελτίωσης.