Loading

Γιατί το σεξ πουλάει τόσο…;

Εύλογη απορία. Γιατί οι πωλήσεις σε οτιδήποτε γυμνό, σεξουαλικό και «ανώμαλο», είναι συνήθως ψηλές; Βλέπουμε κλιπ τραγουδιών με γυμνούς άντρες και γυναίκες, δίνοντας περισσότερη έμφαση στο παρουσιαστικό κομμάτι πάρα στην μουσική. Υπάρχουν διαφημίσεις με γυναίκες χωρίς παντελόνια και άντρες χωρίς μπλούζες, που μας ενθαρρύνουν να αγοράσουμε ένα άρωμα, ένα αυτοκίνητο η οτιδήποτε άλλο με κύριο επιχείρημα το γυμνό τους σώμα.

Είναι αλήθεια, αγαπητέ αναγνώστη, πως ένα γυμνό σώμα, πόσο μάλλον καλογυμνασμένο, θα ελκύσει περισσότερο κοινό. Καλό παράδειγμα η φωτογραφία αυτού του άρθρου…Η λογική μου, μου λέει πως περισσότεροι άνθρωποι θα πατήσουν στο άρθρο αυτό αν συνοδεύεται με μια πιο σεξουαλικού περιεχομένου φωτογραφία και ενδεχομένως βοηθήσει να βρουν το περιεχόμενο περισσότερο ενδιαφέρον. Κύριος αίτιος σε αυτό είναι οι εταιρίες μάρκετινγκ, που με την ανάλογη προώθηση πλανεύουν τους καταναλωτές να αγοράζουν προϊόντα,  με κάπως άστοχο για εμένα τρόπο. Γιατί είναι διαφορετικό ότι το άρωμα παρουσιάζεται κοντά σε ένα μεγάλο στήθος και ακόμα πιο διαφορετικό όταν το φοράει μια νοικοκυρά γυναίκα.  Από που πηγάζει αυτή η επιθυμία μας όμως να ελκυόμαστε σε ότι γυμνό;

in.gr

Μια εικασία είναι η ανάγκη μας να μοιάσουμε σε αυτό το σώμα. Ο τρόπος που το αποσμητικό αναβλύζει από το μπουκάλι στο γυμνασμένο στήθος του άντρα, προκαλεί την αίσθηση ότι αγοράζοντας το προϊόν, είσαι ένα βήμα πιο κοντά στο σώμα αυτού που το διαφημίζει. Ή όταν μια σέξι γυναίκα περιτριγυρίζει τον άντρα που χρησιμοποιεί το Α άρωμα, τότε η ιδέα του ότι το άρωμα αυτό ελκύει όμορφες και σέξι γυναίκες δημιουργείται. Την προώθηση του γυμνού μερικές φορές ακολουθεί η προβολή του σεξ, σαν πράξη που θα αποφέρει κέρδος στις εταίρες. Βλέπουμε όχι μόνο μουσικά κλιπ, αλλά ταινίες και σειρές που το περιεχόμενο τους γυρίζει γύρω από το σεξ. Don’t get me wrong, δεν είμαι κατά της πράξης του σεξ, και σε καμία περίπτωση δεν κατακρίνω αυτούς που αρέσκονται σε τέτοιου είδους διασκεδάσεις. Είναι που μερικές φορές παράπαιε και χάνουμε λίγο το νόημα του σεξ, μπερδεύοντας το με κάτι χυδαίο.     

Γιατί ωστόσο συμβαίνει αυτό, δεν μπόρεσα να καταλήξω. Ίσως γιατί η πράξη του σεξ κατατάσσεται σαν μια από τις βασικότερες ηδονές, συνεπέστατα, είναι κάτι που εμφανίζεται στην καθημερινή μας ρουτίνα. Το σεξ εκτός από την αναπαραγωγή, προκαλεί απόλαυση και ευχαρίστηση στον άνθρωπο, οπόταν αν γίνει σωστά και με τον κατάλληλο άνθρωπο, προκαλεί χαρά και ικανοποίηση. Θέλοντας να προωθήσουν την απόλαυση αυτή, να προσπαθούν να παράγουν περισσότερο περιεχόμενο γύρω από το σεξ. Η προσπάθεια αυτή αποδίδεται επιτυχημένη, μιας και μεγάλο μέρος του κοινωνικού συνόλου βρίσκει ενδιαφέρον την προσέγγιση αυτή. Μπορούμε να θεωρήσουμε ότι το σεξ είναι μια διαχρονική αξία, που πάντα σε κάθε σχεδόν  περίοδο, αποτελούσε βασικό στοιχείο στην επιτυχημένη φόρμουλα παραγωγής μιας εταιρίας.

Παρόλα αυτά, βλέπουμε το σεξ να έχει περισσότερη απήχηση στα κοινωνικά πλαίσια και δεν είμαι σίγουρος γιατί συμβαίνει αυτό. Τα συμπεράσματα δικά σας…  

fineartamerica.com


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Γιατί το σεξ πουλάει τόσο…;