Loading

Γιατί το Game of thrones είναι η καλύτερη σειρά όλων των εποχών;

Το Game of Thrones πρόκειται για μια φανταστική πραγματικότητα, που εκτυλίσσεται κυρίως στην ήπειρο του Γουέστερος και συγκεκριμένα στα Εφτά Βασίλεια. Τα Εφτά Βασίλεια βρίσκονται σε  διάφορες περιοχές, οι οποίες ελέγχονται από έναν βασιλιά, ο οποίος κάθεται στον Σιδηρούν Θρόνο στην πόλη του King’s Landing (πρωτεύουσα των 7 βασιλείων).

amazon.com

Όπως έχετε καταλάβει- πρόκειται για μια εντελώς φανταστική σειρά, η οποία έχει να κάνει με πολέμους, δυναστείες, προδοσίες, μυστικά και στρατηγική, κυρίως ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ. Επομένως βασιλιάδες, μάγοι, ευγενείς και δολοφόνοι, βρίσκονται αντιμέτωποι σ’ ένα θανατερό παιχνίδι «Το Παιχνίδι του Στέμματος».

Ιστορικό υπόβαθρο: Πριν από αιώνες, τα βασίλεια ήταν διχασμένα, όμως ενώθηκαν όταν ο Αίγκον Ταργκάρυεν τα κατέκτησε και έγινε ο πρώτος βασιλιάς των Εφτά Βασιλείων. Η δυναστεία Ταργκάρυεν συνέχισε να κυριαρχεί για αιώνες. Όμως η κυριαρχία του Οίκου Ταργκάρυεν τέλειωσε 17 χρόνια πριν την αρχή της σειράς, όταν ορισμένοι άρχοντες του Γουέστερος επαναστάτησαν ενάντια στον Αίρυς ΙΙ Ταργκάρυεν, ο οποίος έγινε γνωστός ως Ο Τρελός Βασιλιάς. Το αποτέλεσμα της επανάστασης ήταν η δολοφονία του Τρελού Βασιλιά και οι μόνοι γνωστοί απόγονοι του Οίκου Ταργκάρυεν είναι τα δύο μικρότερα παιδιά του, ο Βισέρυς και η Νταινέρυς, τα οποία μεταφέρθηκαν στο Έσος (μια άλλη ήπειρος) από έναν πιστό ιππότη.

denofgeek.com

Γιατί να την δεις;

Σενάριο και καθηλωτική σκηνοθεσία

Πέρα από το πρωτότυπο σενάριο του George R.R Martin, ο οποίος χωρίς αμφιβολία κατάφερε να αξιοποιήσει κάποια αγαπημένα στοιχεία της ιστορίας, της μυθολογίας και της λαογραφίας, πρόκειται για μια εξαιρετικά καθηλωτική σκηνοθεσία από τους David Benioff και D. B. Weiss. Η καταπληκτική δουλειά φαίνεται ακόμα και από τις πιο μικρές λεπτομέρειες, τις σκηνές πολέμου, τους φανταστικούς δράκους και τον ενδυματολογικό τομέα. Δεν είναι μόνο τα ειδικά εφέ και οι μάχες κορυφαία, αλλά η κινηματογραφία είναι απολύτως συναρπαστική!!! Μέσα από τους κύκλους, η κλίμακα, η ποιότητα και το εύρος της παράστασης αυξάνεται κατακόρυφα και αποτελεί πρότυπο για τον κινηματογραφικό κόσμο. Ορισμένα επεισόδια όπως το “Hardhome”, “The Battle of the Bastards”, “Watchers on the Wall”, “The Rains of Castamere” και “Blackwater” έχουν περισσότερες στιγμές θεάματος και δράματος από το 99% των ταινιών που θα βλέπατε στον κινηματογράφο!

pinimg.com

time.com, pinimg.com

Το theme

8 σεζόν, 73 επεισόδια και δεν έχω βαρεθεί ούτε μια φορά το τραγούδι των τίτλων, πρόκειται για ένα τραγούδι που γράφτηκε αποκλειστικά για αυτή την καταπληκτική σειρά. Ένα κομμάτι χωρίς στίχους και η επιθυμία των παραγωγών ήταν να μη γίνει χρήση φλάουτου και βιολιού, αφού χρησιμοποιούνται συνήθως  σε φανταστικών σειρές και ταινίες, έτσι ο Ramin Djawadi (συνθέτης) χρησιμοποιεί τσέλο, ως βασικό όργανο.

Ισότιμοι χαρακτήρες

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα που θα μπορούσατε να σημειώσετε στο Game of Thrones είναι ότι δεν υπάρχει ούτε ένας χαρακτήρας που να «περνά» απαρατήρητος, αφού κάθε άτομο στην εκπομπή έχει ένα ξεχωριστό ρολό -συμβουλή: να θυμάσαι ονόματα- και είναι αξέχαστο! Από την άλλη πλευρά -είμαι σίγουρη-, θα επενδύσετε συναισθηματικά στις μοίρες των πρωταγωνιστών, όπως  των Jon Snow, Daenerys, Tyrion και ολόκληρης της οικογένειας Stark.

hearstapps.com

p.s. βασίζεται στη σειρά βιβλίων «Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου», το οποίο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα και φυσικά θα έχει διαφορετικό τέλος από την σειρά!


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: 8days.sg

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Γιατί το Game of thrones είναι η καλύτερη σειρά όλων των εποχών;