Loading

Γιατί όποιος αλλάζει ομάδα είναι φλώρος;

Εντάξει φίλε/η μου ίσως είναι λίγο βαρετό αλλά πώς αλλιώς να σε πω;!

Ας τα πάρουμε ένα-ένα όμως. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις για το πώς και για τι λόγους, θα υποστηρίζεις μια ομάδα.

i.pinimg.com

Περίπτωση 1: Αν ο πατέρας σου υποστηρίζει αυτή την ομάδα.

Ναι εδώ βεβαίως τα ερεθίσματα και η… περιρρέουσα ατμόσφαιρα ευνοούν την επιλογή να ακολουθήσεις τον δρόμο του πατέρα σου! Σε αυτή την κατηγορία θα έβαζα και την περίπτωση να υποστηρίζεις την ομάδα του χωριού σου και γενικότερα του τόπου σου.

Περίπτωση 2: Αν αυτή ομάδα κυριαρχεί σε τίτλους

Εδώ προφανώς θα κυνηγήσεις την γρήγορη χαρά και ευχαρίστηση της επιτυχίας. Αλλά εφόσον δεν υποστήριζες κάποια ομάδα πριν… ε δε θα σκοτώσουμε κιόλας!

Περίπτωση 3: Για οποιοδήποτε άλλο λόγο

Αυτός ο λόγος μπορεί να είναι ένας παίχτης-καψούρα, μια ομάδα που έκανες καλό save στο football manager (συγγνώμη για τους μη-gamers), είτε επειδή παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο και χίλιους δυο άλλους λόγους.

Ως εδώ καλά. Τι γίνεται όμως όταν κάποιος αποφασίζει από την μια μέρα στην άλλη ότι θέλει να «αλλάξει» ομάδα; Κάτσε λίγο φιλαράκι μου δεν είναι μια κουβέντα. Πού πήγαν εκείνα τα «και λύπες και χαρές» το «παντού θα σ΄ ακολουθώ» ή εκείνο το κλισέ «η ομάδα μου στα εύκολα, η ΟΜΑΔΑΡΑ μου στα δύσκολα».

independent.co.uk

Είσαι απογοητευμένος φίλε, σε καταλαβαίνω. Δεν πάει καλά, είναι στα πέτρινα χρόνια, έχει οικονομικά προβλήματα, αλλά πώς;  Και δηλαδή τι; Την προηγούμενη μέρα σε ένοιαζε η πρόοδος της ομάδας και την επόμενη όχι; Δεν γίνονται αυτά.

Είναι το πεπρωμένο σου μεγάλε. Είτε παίζει στο β΄ τοπικό είτε στον τελικό του Champions League δεν νοείται να την αφήσεις μόνη της. Καταλαβαίνω το γεγονός ότι κάθε λίγο καιρό βρίσκεται μια ομάδα που θα κάνει μια αξιοπρόσεκτη πορεία και θα στρέψει τα βλέμματα πάνω της. Ε δεν θα πας σαν… δοξοθήρας να γίνεις με αυτή. Εννοείται θα θαυμάσεις τις εμφανίσεις της, άντε και καμιά φορά να την υποστηρίξεις σε κάποιο ουδέτερο ματς αλλά ως εκεί. Και πολύ σου είναι.

«Μπορείς να αλλάξεις γυναίκα, πολιτικές απόψεις, θρησκεία, αλλά ποτέ ομάδα».


Ερίκ Καντονά

Εντάξει οι αθλητές πλέον δελεάζονται από τα υπέρογκα ποσά που στρώνουν στα πόδια τους οι ομάδες. Αυτό είναι (δυστυχώς) δεδομένο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχουν πλέον πολλοί παίκτες-σημαίες που παίζουν σε κάθε παιχνίδι με το ίδιος πάθος για την ομάδα που αγαπούν.

twimg.com

Αλλάζοντας την ομάδα που υποστηρίζεις αλλάζεις όλη την κοσμοθεωρία σου περί ποδοσφαίρου. Για να μην μιλήσω για τις νεόπλουτες ομάδες (ονόματα δεν λέμε, οικογένειες δεν θίγουμε) που συγκεντρώνουν ολοένα και περισσότερους φιλάθλους ανά ματς. Αυτοί οι οπαδοί που ήταν τόσο καιρό; Προφανώς σε κάποιο άλλο σύλλογο. Και αυτό το φαινόμενο σαφώς και δεν είναι σημερινό. Παλιά υπήρχαν ομάδες όπως η Nottingham Forrest(Αγγλία), Aston Villa(Αγγλία), Hamburger(Γερμανία) που έπαιρναν στα παιχνίδια τους και 60 και 70 χιλιάδες κόσμο. Ασφαλώς έκαναν κάποιες χρυσές χρονιές(και οι 3 που ανέφερα ως παράδειγμα έχουν κατακτήσει Champions League) αλλά αναγκάστηκαν να περάσουν το κατώφλι της Β΄ κατηγορίας. Η Nottingham και το Αμβούργο μάλιστα παραμένουν εκεί. Ε, αν είναι δυνατόν να παίζουν παιχνίδια με 10 και 15 χιλιάδες κόσμο. Κάποιοι την… έκαναν την αμαρτία τους!

nufcblog.org

Όπως και να΄χει. Ξέρουμε ότι και στις μέρες μας το φαινόμενο… αλλαξοπιστίας είναι πολύ συχνό. Αλλά ρε μεγάλε, να ξέρεις πως όταν διαλέξεις να υποστηρίζεις μια ομάδα αυτή είναι η μοίρα σου, το πεπρωμένο σου! Μην την αφήσεις ποτέ! Αλλιώς μόνο οι 2-3 καλύτερες ομάδες της χώρας θα έχουν υποστηρικτές! Έτσι θέλουμε τον αθλητισμό μας; Όχι βέβαια!

ΥΓ: Το άρθρο μου έχει χιουμοριστικό ύφος και δεν θέλω να προσβάλω κανένα!

twimg.com


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: ak.picdn.net

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΡΕΗΣ

Είμαι ο Δημήτρης και μαζί μου θα διαβάζετε απόψεις, ιστορίες και εμπειρίες μου μέσα σε ένα κράμα νοσταλγίας, ρομαντισμού και αυθορμητισμού. Θα παρατηρήσετε στα άρθρα μου ότι διατηρώ έντονο το αθλητικό ύφος, λόγω της ιδιαίτερης αγάπης μου για τον αθλητισμό οπότε... καλή σας τύχη!

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Γιατί όποιος αλλάζει ομάδα είναι φλώρος;