Loading

Γιατί μας ενοχλεί τόσο που προχώρησαν οι πρώην μας;

Ίσως να έχει περάσει καιρός από τον χωρισμό σου, ή μπορεί και όχι.. Κανείς δεν αμφισβητεί το ότι όταν χωρίσουμε, περνάμε μια φάση που η μόνη προέκταση του χεριού μας είναι το κινητό για να κάνουμε stalk μέχρι αηδίας, σε σημείο που ξέρεις και τη σειρά των φωτογραφιών στο facebook, Instagram και οπουδήποτε αλλού. Α, περιττό να πούμε ότι έχουμε και  το notification button «ΟΝ» – προς Θεού- μην μας διαφύγει κανένα πόστ.. Και τσουπ, σερφάροντας, βλέπεις φωτογραφία στο προφίλ του με μια άλλη.. Κόμπος στο στομάχι και συγκοπή το λιγότερο.

Ή βγαίνεις έξω και τον συναντάς «τυχαία» λέμε τώρα κάπου. Πώς στο καλό συμπεριφέρεσαι όταν απλά αντικρίζεις πως είναι με άλλη; Και τι πράμα.. Ψηλή Ρωσίδα, Ξανθή, Γαλανομάτα.. Joking

Είτε στο Facebook τον δεις, είτε face-to-face, το θέμα είναι ένα.. Πως εκείνος προχωράει στη ζωή του ,ενώ εσύ ακόμα τον σκέφτεσαι.. ή μπορεί και όχι τόσο πλέον – αφού εξοικειώθηκες με τα νέα δεδομένα, είσαι πολύ cool..

Ανοίγοντας τον «φάκελο» new girlfriend, δύσκολα τα πράγματα. Νιώθεις περίεργα.. Είτε αποφάσισες εσύ να αφήσεις τον σύντροφο σου , είτε αυτός, η κατάσταση πάντα θα είναι πάντοτε, λίγο έως πολύ άβολη. 

Άραγε τελικά γιατί μας ενοχλεί τόσο που προχώρησαν οι πρώην μας παρακάτω;

Φαντάζομαι πως γενικώς, δεν έχεις διερωτηθεί ποτέ.. Επειδή κατά-βάθος δεν σου συμφέρει και τόσο.. ή απ’ την άλλη, μπορεί και να είσαι τόσο cool και να γνωρίζεις όντως – επακριβώς το γιατί!

Είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο πλέον δεν έχεις τόση επαφή, ενώ κάνατε όνειρα κάποτε μαζί, και περνάγατε καλά… Γι’ αυτό ακριβώς σε πειράζει που προχωράει παρακάτω.. Επειδή κάποτε είχες «δικαιώματα» σ’ αυτόν τον άνθρωπο, ήτανε δικαιωματικά δικός σου. Τώρα; Τίποτα. Απλώς γνωστοί – και αν. Συνήθισες, και θέλεις να «περνάνε όλα απ’ το χεράκι σου» όπως παλιά… Θέλεις να ξέρεις που ξαπλώνει που κοιμάται. Σε πειράζει, διότι σκέφτεσαι αν όντως σε ξέχασε, αν του ήτανε τόσο εύκολο να προχωρήσει παρακάτω – ιδιαίτερα αν ήταν μακροχρόνια σχέση ή αν απλά είναι το ότι «ο έρωτας με έρωτα περνάει».  

Και σαν να μην έφτανε τόσο overthinking, πιάνεις πολλές φορές τον εαυτό σου να συγκρίνει πρώην με νυν. Πολύ καλά, και εις ανώτερα. Αυτό που μας πειράζει στην πραγματικότητα, είναι ίσως και η αιτία του χωρισμού. Ότι πολύ πιθανόν να του «έλειψε» κάτι από την προηγούμενη σχέση ή μπορεί και να του «κακοφάνηκαν» όλα όσα έδωσες…. Τι κάναμε λάθος; Τι  δεν βρήκε σε εμας; Ή μάλλον τι καλύτερο έχει ο νυν από εμάς. Πολύ πιθανόν τώρα να το «βρήκε» . Να την χαίρεσαι την καινούρια σου αγάπη.

Όταν το συζητάς, ίσως να ακούσεις από τρίτους ότι αυτό δείχνει πως σε ενοχλεί, και πως ίσως, να είναι «ένδειξη» πως είμαστε ακόμα τρελοί και παλαβοί για τον πρώην. Δεν είναι κανόνας θεωρώ. Είναι και θέμα εγωισμού. Πάλι, σκέφτεσαι τι παραπάνω έχει ο/η νέος/νέα σύντροφος.

Αξίζει όμως, στην τελική, τόσο overthinking? It’s OVER. Get over it.

Άσε που δεν αξίζει να αμφισβητείς για τι αξίζεις και τι όχι. Άραξε και αφέσου σε εκτιμήσει κάποιος άλλος πραγματικά και ουσιαστικά!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Γιατί μας ενοχλεί τόσο που προχώρησαν οι πρώην μας;