Loading

Γιατί κάποια άτομα ό, τι και να αναλάβουν το κάνουν καλά!

svg17 Οκτωβρίου, 2019Bee freeΑΝΤΡΗ ΧΑΤΖΗΘΩΜΑ

Ανάμεσα στο πλήθος, αυτά είναι τα άτομα που ξεχωρίζουν. Με την καλή έννοια βέβαια! Είναι τα άτομα που με την πρώτη ματιά εκπέμπουν θαυμασμό. Είναι αυτά τα άτομα που μια απλή κουβέντα να κάνεις μαζί τους, αντιλαμβάνεσαι αμέσως το υψηλό επίπεδο του χαρακτήρα τους, την ευφυΐα του μυαλού τους και την αυθεντικότητα της καρδιάς τους. Ας δούμε κάποια χαρακτηριστικά τους.

1. Προσέχουν πάντα την εξωτερική τους εμφάνιση.

Δεν θα τους δεις ποτέ ατημέλητους. Όποια ώρα της ημέρα και να τους δεις, στο σπίτι, στη δουλεία, στο δρόμο! Δεν παραμελούν ποτέ τον εαυτό τους όχι βέβαια για τους άλλους, αλλά γιατί τους αρέσει! Νιώθουν καλά να έχουν μια καθαρή και προσεγμένη εικόνα. Είναι αυτός ο εαυτός τους, δεν το ‘παίζουν’ ωραίοι, είναι «εξ’ αίματος»… ωραίοι!

2. Είναι πάντα προγραμματισμένοι.

Είναι αυτοί που δεν αφήνουν τίποτα στη… μοίρα του! Ξέρουν ανά πάσα στιγμή τι ώρα είναι. Πηγαίνουν πάντα στα ραντεβού τους πιο νωρίς και περιμένουν! Φυσικά και το κινητό τους δεν… ”μένει” ποτέ από μπαταρία, γιατί πάντα φροντίζουν να το φορτίζουν την ίδια συγκεκριμένη ώρα της ημέρας που τους βολεύει! Θα τους δείτε να… αριθμούν τα καθήκοντα τους και τις υποχρεώσεις τους, ώστε να γίνονται όλα με πρόγραμμα!

3. Είναι εργατικοί και έχουν όρεξη.

Αλίμονο αν δεν ήταν! Δεν πετυχαίνει κάνεις τίποτα χωρίς σκληρή δουλειά! Εργάζονται σκληρά, δεν βαριούνται ούτε φοβούνται τη δουλειά. Θυσιάζουν ώρες από την προσωπική τους ζωή (είναι καλό αυτό τώρα?!), δουλεύουν αν χρειαστεί τις νύκτες ή τα Σ/Κ περισσότερο, για να φτάσουν το στόχο τους! Είναι αυτοί που πρώτοι θα μείνουν part time στη δουλειά για να προλάβουν ένα.. deadline! Δεν θα τους ακούσεις ποτέ να λένε πως βαριούνται, γιατί όντως δεν βαριούνται ποτέ!

4. Είναι τυπικοί και επαγγελματίες.

Είναι αυτοί που δεν ακυρώνουν ποτέ τα ραντεβού τους. Ξέρουν πια είναι η σωστή επαγγελματική συμπεριφορά και δεν προσπαθούν ποτέ να ξεφύγουν από τη δουλειά! Θέλουν πάντα να είναι σωστοί και… θυμώνουν όταν η γαστρεντερίτιδα πρέπει να τους αφήσει στο σπίτι για κάποιες μέρες! Τους εμπιστεύεται πάντα αυτούς ο εργοδότης τους για τα πολύ σημαντικά θέματα, αφού ξέρει, ότι ό, τι αναλαμβάνουν το κάνουν και καλά αλλά και on time!

5. Δεν μπερδεύουν ποτέ τα προσωπικά τους με τη δουλειά.

Τα αφήνουν όλα στο σπίτι όταν πάνε δουλειά ή αντίστροφα τα αφήνουν όλα στην δουλειά όταν πάνε σπίτι! Ξέρουν να δουλεύουν είτε είναι καλά είτε όχι. Δεν αφήνουν εύκολα τους άλλους να καταλάβουν αν έχουν κάποιο πρόβλημα και δεν χρησιμοποιούν τα προβλήματα τους ως δικαιολογίες για μια κακή ή μια λανθασμένη συμπεριφορά στη δουλειά! Αντιθέτως, τα προβλήματά τους είναι ο λόγος για να γίνουν καλύτεροι στη δουλειά!

6. Ξέρουν να χρησιμοποιούν το μυαλό τους.

Ένα από τα πιο σημαντικά προτερήματα τους! Οτιδήποτε δεν ξέρουν ή οπουδήποτε και να συναντήσουν δυσκολία θα τους δείτε να το ψάχνουν και να αναζητούν τη λύση του. Είναι πολυμήχανοι σαν τον Οδυσσέα, ξέρουν πάντα που να το ψάξουν και που να αποταθούν για να βρουν αυτό που θέλουν. Αναζητούν συνεχώς γνώσεις, ρωτάνε, μιλάνε, βλέπουν και παρατηρούν με το μυαλό τους! Έχουν για καλύτερο τους φίλο το… google και κάνουν τα πάντα searching σε αυτό! Ξέρουν τις δυνάμεις τους και τις δυνατότητες του μυαλού τους και πιστεύουν ότι όλα μπορούν να επιτευχθούν, αρκεί να βρεις τον τρόπο !

7. Έχουν ποικίλα ενδιαφέροντα κ είναι ανοικτόμυαλοι.

Θα τους δείτε να έχουν τα δικά τους χόμπι και να βρίσκουν σχεδόν πάντα χρόνο για αυτά. Θα τους βρείτε οπωσδήποτε στο γυμναστήριο, στα μαθήματα χορού ή στην χορωδία του χωριού!  Τους αρέσει να πηγαίνουν σε θέατρα, συναυλίες και εκδηλώσεις διαφόρων θεμάτων γιατί πρώτο τους αρέσει και δεύτερο θέλουν να ξέρουν τι συμβαίνει γύρω τους! Δεν τους αφήνουν αδιάφορους τα κοινά, προβληματίζονται και προτείνουν λύσεις γι’ αυτά, οι οποίες είναι συχνά και οι ιδανικές!

8. Είναι πραγματικά ειλικρινείς.

Καταρχάς είναι ειλικρινείς με τον εαυτό τους και κατά συνέπεια και με τους άλλους. Πόσο αλήθεια σημαντικό είναι να λες αυτό που σκέφτεσαι και να είσαι ευθύς με τους γύρω σου. Βασική αρχή των πράξεων τους είναι η αλήθεια γι’ αυτό και δεν μπλέκονται ποτέ σε σκάνδαλα και ανακρίβειες. Ακόμα και να βρεθούν αντιμέτωποι με απρόβλεπτες καταστάσεις, με την αυθεντικότητα που τους διακατέχει χειρίζονται τα γεγονότα και φτάνουν στην λύση. Δεν λένε ποτέ ψέματα και δεν υποσκάπτουν την αλήθεια.. Ξέρουν πραγματικά ποιοι είναι, τι αληθινά είναι και τι φυσικά κάνουν οποιαδήποτε στιγμή!

Είναι όντως αξιέπαινο να έχουμε στη ζωή μας τέτοιους ανθρώπους… Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που σαν πέτρα μπορείς να στηριχτείς πάνω τους και να αποταθείς σε εκείνους ανά πάσα στιγμή για οποιοδήποτε θέμα. Τους έχεις πλήρη εμπιστοσύνη και ξέρεις ότι όχι μόνο θα κάνουν αυτό που πρέπει αλλά θα το κάνουν και καλά!

Γι’ αυτό ..Aς μην κρίνουμε όλους αυτούς που… πετυχαίνουν. Ας αναλύσουμε τον δρόμο που πατούν… Ας παρατηρήσουμε τον τρόπο που τα κάνουν όλα αυτά! Ας θαυμάσουμε την δεξιοτεχνία του χεριού και του μυαλού τους… Ας προβληματιστούμε αν δεν είμαστε σαν αυτούς… και  Ας παραδεχτούμε ότι αν δεν  μπορέσουμε ποτέ να τους μοιάσουμε σημαίνει πως δεν έχουμε τα πιο πάνω χαρακτηριστικά… και άλλα τόσα!!!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Γιατί κάποια άτομα ό, τι και να αναλάβουν το κάνουν καλά!