Loading

Γιατί είναι υγεία το να αφιερώνεις 1 ώρα για τον εαυτό σου

Στην εποχή που ζούμε, κάνουμε για όλους τα πάντα, εκτός από τον εαυτό μας.

Όμως, πρέπει να αλλάξουμε μυαλά γιατί δεν γίνεται πάντα να σκεφτόμαστε και να δουλεύουμε μόνο για τους γύρω μας. Πρέπει να φροντίσουμε για την ανάκτηση των δικών μας δυνάμεων, για να μην προκληθούν προβλήματα στην ψυχική και σωματική μας υγεία.

Είναι απαραίτητο λοιπόν να αφιερώνεις έστω μια ώρα καθημερινά για τον εαυτό σου!

Να κάνεις κάτι που θα σε κάνει ευτυχισμένο. Όλοι το έχουμε ανάγκη. Ο χρόνος που αφιερώνουμε για εμάς πρέπει να είναι ποιοτικός και πρέπει σε εκείνο το διάστημα να αποβάλλουμε οτιδήποτε άλλο μας φορτίζει ή μας στεναχωρεί.

Αφιερώνοντας χρόνο για τον εαυτό μας επενδύουμε στην υγεία μας.

Είτε αυτό λέγεται γιόγκα, είτε απλώς βαθιές αναπνοές στον καθαρό αέρα, θεωρούνται σημαντικές πηγές θετικής διάθεσης, που θα μας βοηθήσουν να ηρεμήσουν πλήρως και να αποφορτιστούμε από τα άγχη της καθημερινότητας.

Εάν δεν προσέξουμε τον εαυτό μας θα έχουμε και τις ανάλογες επιπτώσεις, όπως κακή διάθεση, θα νιώθουμε άχρηστοι, δε θα έχουμε αυτοπεποίθηση και θα αρχίσουν και τα προβλήματα υγείας να συσσωρεύονται όπως  ταχυκαρδία, υπερβολική κόπωση, πονοκέφαλοι, δυσπεψία, αϋπνίες και άλλα.

Με το να αφιερώνουμε λίγο χρόνο για τον εαυτό μας μπορούμε να μειώσουμε το άγχος, να αυξήσουμε την παραγωγικότητά μας, να βελτιώσουμε την διάθεση μας και να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα προστατεύοντας μας από τα προβλήματα υγείας, όπως το χρόνιο άγχος, οι καρδιακές παθήσεις και ο διαβήτης.

Ποιά είναι η λύση;

– Να θέσουμε την αυτοφροντίδα μας ως πρώτη ή τελευταία δραστηριότητα της ημέρας.

– Προγραμματιζόμαστε σωστά, ώστε να μένει χρόνος και για μας!

– Βάζουμε σωστές προτεραιότητες. Δεν προσπαθούμε να τους ικανοποιήσουμε όλους και όλα!

– Να προγραμματίσουμε μια ώρα άσκησης μόλις ξυπνήσουμε. Εάν πρέπει να πάμε δουλειά, τότε θα προγραμματίσουμε το ρολόι μας και θα ξυπνήσουμε λίγο νωρίτερα. Αυτό θα μας γεμίσει ενέργεια και ευεξία για όλη τη μέρα.

– Να επιλέγουμε πιο υγιείς δραστηριότητες τη μια ώρα που έχουμε στη διάθεσή μας για τον εαυτό μας. Facebook, Instagram και κάψιμο στα social ή στο Netflix δεν θεωρούνται «φάρμακα» για την υγεία μας αλλά επιπρόσθετες τοξίνες.

– Κλείνουμε μερικές ώρες το κινητό και τις άλλες συσκευές όπως η τηλεόραση.

– Ο χρόνος που προσφέρουμε στον εαυτό μας να μη συνοδεύεται με καταχρήσεις όπως κάπνισμα, πατατάκια.

– Ξαπλώνουμε με κλειστό το φως για ηρεμία.

– Αξιοποιούμε κάθε πηγή φυσικού φωτός, όπως τον ήλιο! Ειδικά στην Κύπρο τον έχουμε άπλετο, οπόταν ηλιοθεραπεία είναι μια καλή επιλογή για τη 1 ώρα που θα αφιερώσουμε στον εαυτό μας.

– Ασχολούμαστε με ένα χόμπι! Ναι, ποτέ δεν αργά. Πιάνο, τραγούδι, χορός, γυμναστική, τένις, κολύμβηση και οτιδήποτε άλλο μπορεί να μας κάνει χαρούμενους, κοινωνικούς και ευδιάθετους!

– Απολαμβάνουμε ένα ζεστό μπάνιο, προσωπική περιποίηση του σώματός μας. Για παράδειγμα ένα μονόωρο μασάζ σώματος θα μπορούσε να μπει στο πρόγραμμά μας μια φορά το μήνα!

– Διαβάζουμε ένα καλό βιβλίο και βυθιζόμαστε στον φανταστικό του κόσμο, μακριά από τις πραγματικές μας σκοτούρες.

– Βοηθά αρκετά ο διαλογισμός και οι ασκήσεις πνευματικής χαλάρωσης.

Εάν όμως δεν το κάνουμε και δεν διαθέσουμε το χρόνο μας όπως πρέπει, θα έχουμε αντίθετα αποτελέσματα.

Θα νιώθουμε άρρωστοι, χωρίς να είμαστε και συνεχώς θα μας κυνηγούν συμπτώματα κατάθλιψης και μελαγχολίας, αφού δεν ικανοποιούμε τις φυσικές μας ανάγκες!

Είμαστε άνθρωποι, παλέψαμε πολύ για να έχουμε ελεύθερο χρόνο και ξεκούραση, επομένως ας μην επιφορτίζουμε περισσότερο τον εαυτό μας με νέα άγχη και ας του δίνουμε αυτό που χρειάζεται: μια ώρα απλώς για να κάνει ό,τι του αρέσει!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Γιατί είναι υγεία το να αφιερώνεις 1 ώρα για τον εαυτό σου