Loading

Γιατί οι γυναίκες με μεγάλο στήθος υποφέρουν;

svg16 Σεπτεμβρίου, 2019HealthybeezΜΑΡΙΑ ΑΔΑΜΟΥ

Αναμφίβολα το στήθος είναι ένα από τα σημαντικότερα σημεία του σώματος κάθε γυναίκας, καθώς αποτελεί σύμβολο σεξουαλικότητας και μητρότητας. Το στήθος κάθε γυναίκας είναι ξεχωριστό και σήμα κατατεθέν για την θηλυκότητα της. Φυσικά είναι αντικείμενο πόθου για τους άντρες κάθε ηλικίας και μάλιστα όσο πιο μεγάλο το μέγεθος του στήθους, τόσο πιο μεγάλος είναι και ο ενθουσιασμός που επιδεικνύει το αντίθετο φύλο. Πέραν από τον θαυμασμό που δείχνει ο αντρικός πληθυσμός, το μεγάλο στήθος γίνεται και αντικείμενο σχολιασμού και από πολλές γυναίκες που ίσως “ζηλεύουν”.

Προσοχή όμως! Μην πέφτετε στην παγίδα του φαίνεσθαι! Το γίγνεσθαι είναι αυτό που μετράει σε αυτή την περίπτωση. Και τι εννοώ με αυτό; Έχετε ποτέ διερωτηθεί τι προβλήματα και δυσκολίες αντιμετωπίζει μία γυναίκα με μεγάλο στήθος; Και δεν αναφέρομαι μόνο στα λειτουργικά προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και στα προβλήματα υγείας που προκύπτουν με την ύπαρξη μεγάλου στήθους.

Το στήθος στηρίζεται ως επί το πλείστον από τον μείζον θωρακικό μυ (pectoralis major), ο οποίος έχει τριγωνικό σχήμα, καλύπτει το εμπρόσθιο και άνω τμήμα του θώρακα και καταλαμβάνει τον χώρο από το 2ο μέχρι και το 6ο πλευρό. Οπότε ένα ευμέγεθες στήθος, δίνει ένα έξτρα βάρος στο γυναικείο σώμα και επιβαρύνει αυτό τον μυ, αλλά και όλο μυοσκελετικό σύστημα. Λόγω του βάρους και της επακόλουθης πτώσης τους στήθους, η στάση του σώματος επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό. Δηλαδή μία γυναίκα με μεγάλο στήθος γέρνει ασυναίσθητα προς τα κάτω και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την συρρίκνωση του θωρακικού μυ αλλά και την επιβάρυνση των μυών του αυχένα και της σπονδυλική στήλης (κυρίως του τραπεζοειδή μυ). Οι μύες σκληραίνουν, οι ώμοι κυρτώνουν, με αποτέλεσμα να δημιουργείται κύφωση. Και σε αυτό το σημείο είναι που αρχίζουν οι αβάσταχτοι πόνοι στην πλάτη και στον αυχένα. Μάλιστα, οι πόνοι στον αυχένα οδηγούν πολλές φορές σε πονοκεφάλους και ημικρανίες και ενίοτε αυτές οι ενοχλήσεις συνοδεύονται με αναπνευστικά προβλήματα, αφού επηρεάζονται οι μύες του θώρακα.

Εκτός από τα μυοσκελετικά προβλήματα, οι γυναίκες με μεγάλος στήθος παρουσιάζουν δερματικούς ερεθισμούς στην κάτω επιφάνεια των μαστών αλλά και στην περιοχή των ώμων λόγω της πίεσης που εξασκεί το στηθόδεσμο. Επίσης το μεγάλο στήθος δυσχεραίνει την σωστή ψηλάφηση κατά τη διάρκεια μίας εξέτασης ρουτίνας των μαστών και δυσκολεύει την ανίχνευση πιθανών ευρημάτων κατά την μαστογραφία. Αυτό όμως δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση, πως το μεγάλο μέγεθος στήθους αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης κακοήθων όγκων!

Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν αγαπητοί αναγνώστες δεν είναι ότι πιο ευχάριστο για μια γυναίκα να κουβαλάει μια ζωή τόσο βάρος. Γιατί εκτός από τις σωματικές ενοχλήσεις, υπάρχει και αντίκτυπο στην ψυχολογία αυτών των γυναικών! Κυρίως στις νέες γυναίκες, δημιουργούνται ανασφάλειες με επίκεντρο την εμφάνιση και τη σεξουαλική τους ζωή. Αυτό εννοείται πως οφείλεται και στο γεγονός ότι δυσκολεύονται να βρουν ρούχα, στηθόδεσμα, μαγιό, μέσα στα οποία θα νιώθουν άνετα.

Ξέρω πως πολλές από εσάς θα ταυτιστούν με αυτό το άρθρο και γι’ αυτό θα ήθελα να σας πω να μην απελπίζεστε γιατί για όλα υπάρχει μία λύση! Η γυμναστική και η φυσιοθεραπεία, πάντα σε συνδυασμό με ιατρική συμβουλή είναι τα πρώτα βήματα προς την βελτίωση των επίπονων ενοχλήσεων. Και μην ξεχνάτε πως κανένα γυναικείο στήθος είναι ομοιόμορφα φτιαγμένο. Το κάθε στήθος είναι ένα όμορφο ξεχωριστό και μοναδικό βιολογικό θαύμα του σώματος σου! 

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Γιατί οι γυναίκες με μεγάλο στήθος υποφέρουν;