Loading

Γιατί φοράμε εσώρουχα;

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί φοράμε εσώρουχα; Ή βασικά ποιος σκέφτηκε και δημιούργησε αυτό το «υπόγειο» ένδυμα; Πάλι εδώ στο beezdom θα σου λύσουμε κι αυτή την απορία. Η απάντηση σε αυτό είναι εν μέρει ιατρικού περιεχομένου αλλά κυρίως είναι για πρακτικούς λόγους.

Αρχικά το δέρμα στα ‘’επίμαχα’’ σημεία είναι πιο ευαίσθητο από οποιαδήποτε άλλη περιοχή του σώματος.

Αυτό σημαίνει ότι πολύ πιο εύκολα κάποιος μπορεί να αποκτήσει φαγούρα, ερεθισμούς, φλεγμονές κ.α. Έτσι τα εσσώρουχα είναι μία προστατευτική επιφάνεια γι’ αυτά τα σημεία. Κι ας είμαστε ειλικρινείς. Δυστυχώς στον άνθρωπο αυτή η περιοχή ιδρώνει πιο εύκολα από οποιαδήποτε άλλη και είναι επίσης πολύ πιο εύκολο να εκκριθούν υγρά (μην πάει ο νους σας στο πονηρό) καταλήγοντας σε δυσοσμίες που νομίζω κανείς δεν θέλει τα άτομα τριγύρω του να χρειάζονται μάσκα οξυγόνο κάθε φορά τον πλησιάζουν. Η να χάνεται η σεξουαλική διάθεση κάθε φορά που ένας από τους δύο κατεβάζει το βρακάκι του. Τα εσώρουχα κι εδώ σου ‘’έσωσαν’’ την ζωή.

Ακόμα ένας λόγος για τον οποίο το να φοράς εσώρουχα είναι must, είναι για να διατηρήσεις την μυστικότητα σου (ή αλλιώς για εμάς τους English speakers, to maintain your privacy). Με απλά λόγια, ο κόσμος δεν χρειάζεται να δει τα γεννητικά σου όργανα. Τα είδαν στα βαφτίσια σου. Δείξε τα μόνο εκεί που πρέπει.

Η απορία είναι η εξής. Ποιος κοίταξε εκεί κάτω για πρώτη φορά και είπε ‘’πρέπει να το καλύψω αυτό;’’ Υπάρχουν ενδείξεις ότι 7 με 10 χιλιάδες χρόνια πριν, χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά κάτι αντίστοιχο του σημερινού εσωρούχου. Φυσικά δεν ήταν ούτε boxer, ούτε string. Ήταν κάτι παρόμοιο με το εσώρουχο του παππού ή της γιαγιάς, ανάλογα. Κι επειδή εδώ πάντα μιλάμε με αποδείξεις, σας παρουσιάζω ποια είναι τα πιο δημοφιλή είδη εσωρούχων.

69% των αντρών (ύποπτος αριθμός ειδικά όταν μιλάμε για εσώρουχα), χρησιμοποιούν τα γνωστά σε όλους boxers ή boxer briefs ή κοινώς μποξεράκια. Για τις γυναίκες, 50% χρησιμοποιούν μπικίνι style εσώρουχα για καθημερινή χρήση ενώ για πιο ξεχωριστές περιπτώσεις, χρησιμοποιούν thongs (δεν γνωρίζω την μετάφραση στα ελληνικά απολογούμαι).

Σε μέσο όρο ο κάθε άνθρωπος έχει στην ντουλάπα του 15 κομμάτια εσωρούχων. Εσύ πόσα έχεις???

Ας το πάρουμε και λίγο σοβαρά το θέμα. Ποιά είναι η σχέση μεταξύ εσωρούχων και της υγείας μας; Πιστεύω ότι χωρίζεται σε 3 κατηγορίες: στην καταλληλότητα, το ύφασμα και το στυλ. Χαλαρά και loose εσώρουχα δεν επιφέρουν κάποια ζημιά. Αντιθέτως, πολύ στενού τύπου εσσώρουχα μπορούν να επηρεάσουν τα γεννητικά όργανα, λόγω της αυξημένης τριβής ή ακόμα μπορεί να επηρεάσει και την ομαλή κυκλοφορία του αίματος. Μπορεί να προκληθεί επίσης ‘’νευρική πρόσκρουση’’ όπου το νεύρο ερεθίζεται προκαλώντας το γνωστό μυρμήγκιασμα στην περιοχή.

Επιπρόσθετα, πολλοί επιλέγουν εσώρουχα βασισμένα στο στύλ και όχι στην άνεση. Παρόλα αυτά κάποια συγκεκριμένα στυλ σε κάνουν πιο επιρρεπή σε λοιμώξεις όπως για παράδειγμα τα γνωστά γυναικεία εσώρουχα που αποτελούνται μόνο από μια κλωστή στο πίσω μέρος. Keep them for special occasions ladies 🙂

Για τους άντρες τις παρέας, τα μποξεράκια μπορεί να αυξήσουν τη θερμοκρασία στην συγκεκριμένη περιοχή και σε πολύχρονη χρήση τους, μπορεί να προκαλέσουν μέχρι και στειρότητα. Τέλος,  η καλύτερη επιλογή υφάσματος είναι το cotton αφού τα συνθετικά υφάσματα είναι πόλος έλξης για βακτήρια και μύκητες.

Τελικό συμπέρασμα;

Να φοράτε εσώρουχα, να φοράτε τα σωστά εσώρουχα.

Να τα βγάζετε μόνο και όταν πρέπει…….

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Γιατί φοράμε εσώρουχα;