Loading

Γιατί εμείς δημιουργούμε τα θαύματα!

Πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου ένα ποίημα του Ουμπέρτο Έκο, που είχε τίτλο «Τίποτα στη ζωή δεν μας χαρίζεται», ήταν ένα ποίημα σύντομο κι απλό,  είχε όμως τόσα πολλά μηνύματα πίσω από τις λέξεις του…

Η ανάγνωσή του μου έφερε σκέψεις πολλές.. Σκέψεις που με οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι η ζωή είναι ένας αγώνας.  Ένας ατελείωτος αγώνας από κανόνες, θέλω, πρέπει και μη.  Ένας αγώνας του ατόμου με την κοινωνία αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό, γεμάτος με ήττες και με νίκες, όπου μετά από κάθε νίκη τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα, αφού έχει να αντιμετωπίσει κάτι καινούριο.

Όλοι μας, σε κάθε αγώνα επιζητούμε τη νίκη, μια νίκη όμως που δεν έρχεται από μόνη της και δεν είναι ποτέ εύκολη.

Γι’ αυτό και οι μεγαλύτερες επιτυχίες δεν γίνονται από θαύμα αλλά γιατί μετά από μια αποτυχία προχωράμε και χωρίς να χάσουμε τον ενθουσιασμό μας συνεχίζουμε τις προσπάθειες.

Με όνειρα και φαντασία ορίζουμε τους στόχους μας και κάνουμε σχέδια.  Σίγουρα δεν θα πετύχουμε τα πάντα… θα υπάρξουν στιγμές στεναχώριας ίσως και ζήλιας για εκείνους που πέτυχαν, αντίδραση απολύτως φυσιολογική.

Τι γίνεται όμως μετά;  Αναθεωρούμε, αναζωογονιόμαστε και αρχίζουμε από την αρχή για δεύτερη, για τρίτη, για τέταρτη, για άπειρη φορά. 

Ο Τόμας Έντισον είπε «Όχι, δεν έχω αποτύχει στο σκοπό μου. Απλώς έχω βρει χίλιους τρόπους που τελικά δεν λειτούργησαν». Άρα δεν παύουμε να προσπαθούμε!

Συνήθως, ό,τι σκεφτόμαστε αυτό ελκύουμε. 

Άρα, εάν έχουμε θετική στάση, προσπαθούμε και δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, τότε σίγουρα θα ξεπεράσουμε τα όποια προβλήματα και θα είμαστε έτοιμοι για νέες μεγαλύτερες προκλήσεις.  Από την άλλη όμως, εάν μείνουμε προσκολλημένοι στη σκέψη της αποτυχίας, τότε εκεί θα παραμείνουμε και δεν θα γευτούμε ποτέ την επιτυχία.  Έτσι ξεκινούμε με πίστη στον εαυτό μας και λέμε ότι αυτή τη φορά θα τα καταφέρουμε! Τολμάμε γιατί η επιτυχία δεν θα έρθει από μόνη της να μας χτυπήσει τη πόρτα..!

Εξ’ άλλου δυσκολίες δεν συμβαίνουν μόνο σε μας! 

Ήξερες ότι η Όπρα Γουινφρει πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια; Σήμερα όμως είναι μια από τις πλουσιότερες Αφροαμερικανές και μια από τις ισχυρότερες celebrities σε όλο τον κόσμο. Επίσης, η Τζένιφερ Λόπεζ, η οποία αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι της στα 18 και να κοιμάται στο καναπέ της σχολής χορού όπου φοιτούσε, σήμερα η περιουσία της φτάνει τα 300 εκατομμύρια δολάρια!  Ακόμα, και η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Χάλι Μπέρι κοιμόταν σε καταφύγιο αστέγων, δεν το έβαλε όμως κάτω και όπως η ίδια λέει οι δυσκολίες που αντιμετώπισε στη ζωή της, την έκαναν να μπορεί να σταθεί στα πόδια της και να φροντίσει τον εαυτό της ανά πάσα στιγμή.

Τα παραδείγματα δεν τελειώνουν, ποδοσφαιριστές, τραγουδιστές, ηθοποιοί και όχι μόνο. 

Το σημαντικό είναι να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας, να θέτουμε στόχους και να μην τα παρατάμε.

Η ζωή μας εξαρτάται από εμάς και από κανένα άλλο, γι’ αυτό πρέπει να σκεφτόμαστε θετικά και να πολεμάμε!  Τα θαύματα στη ζωή εμείς θα τα δημιουργήσουμε! Με το σπαθί μας!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Γιατί εμείς δημιουργούμε τα θαύματα!