Loading

Γιατί εκείνη και όχι εγώ ;

Έλα τώρα μεταξύ μας είμαστε –οι δυο μας – δεν θα το μαρτυρήσω σε κανένα, πόσες φόρες παραπονιάρικα έθεσες αυτή την ερώτηση στις φίλες σου ή την έπαιξες replay στο μυαλό σου  γιατί εκείνη και όχι εγώ;  5 ,10, 50, 100, 1000 (καλά όχι και χίλιες, μετά αρχίζει να γίνεται λίγο περίεργο… τι όχι ; ).

Και θα σου πω ακριβώς πως γίνεται. Αρχικά αφού μάθεις ότι το μεγάλο σου απωθημένο (ναι καλέ για αυτόν λέω που ο Τομις του Κρουζ ο γιος δεν πιάνει μια μπροστά του) βρήκε άλλη βρίσκεις το φτυαράκι σου και ξεκινάς την δουλειά. Πρώτα  την βρίσκεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσα έχει και δεν έχει facebook, instagram , twitter (μην μου πεις πως την έψαξες και στην google )  ή την εντοπίζει η φίλη σου που σε τέτοια περιστατικά γίνεται η πρώτη ξαδέρφη του Sherlock Holmes και από κει ξεκινά το καλό.

«Κόρη μα είδες την ίνταλως σουβατίζεται» ή «Ναι έχει κορμί άλλα ντάξει πρόσωπο είμαι καλλύτερη ένεν;» ή «Δηλαδή επειδή έβαλε τούτες τις καρφίτσες που είναι της μόδας εν καλύτερη που μένα, εγώ είχα τες που ήμουν δημοτικό».

Το  θέατρο αυτό του παραλόγου μπορεί να συνεχίζεται και για ώρες με τις φίλες να σε «κουρτίζουν» (στα ελληνικά κουρδίζουν) στο έπακρο και να συμφωνούν με πάθος μαζί σου.

Μετά έρχεται η ώρα του βαφτίσματος. Διότι δεν αξίζει να βάλεις στο στόμα σου το όνομα της. Όχι φυσικά δεν θα πεις το δηλητηριασμένο όνομα ΠΟΤΕ. Όποτε πρέπει να βρεις ένα κωδικό όνομα έτσι ώστε όταν μιλάς για αυτή να σε καταλαβαίνουν . Πραγματικά σε αυτό οι γυναίκες μπορούν  να γίνουν πολύ ευρηματικές. Η ακατανόμαστη , η ψωνάρα, η πλαστική , η  ψυλομούτα είναι μόνο μερικά από αυτά που έχω ακούσει .

Τέλος έρχεται η στιγμή της ενδόμυχης ζήλιας και σύγκρισης. Σκέφτεσαι : «Μήπως να ξεκινήσω κι εγώ γυμναστήριο;». «Μήπως να αγοράσω κι εγώ κανένα έξαλλο κομμάτι για την γκαρνταρόμπα μου, όχι σαν τα δικά της -είναι απαίσια- αλλά όχι και τα basic τζιν που φορώ». Ή «Να βάψω το μαλλί μου ξανθό κι εγώ σίγουρα θα μου πηγαίνει παραπάνω».

Η φίλη σου σε αυτό το στάδιο όταν βλέπει ότι κάπου άρχισες να παραλογίζεσαι προσπαθεί να σε συνεφέρει (ναι εκείνη που πριν σε κούρδιζε) διότι βλέπει ότι πάς να αλλοιωθείς . Εδώ ξεκινούν τα κλίσε της παρηγοριάς. «Ναι κόρη μπορεί να αλλάξει γνώμη και να έρθει σε εσένα ή σίγουρα θα καταλάβει το λάθος του» ή «αξίζεις πολλά παραπάνω δεν ξέρει τι του γίνεται».

Επίτρεψε μου να σου εξηγήσω κάποια πράγματα.

Στον έρωτα δεν υπάρχει λογική.

Σκέψου το. Εσύ γιατί ερωτεύτηκες αυτόν και όχι κάποιον άλλο; Όπως εσύ έχεις δικαίωμα να επιλέξεις που θα εναποθέσεις την καρδιά σου, το ίδιο δικαίωμα έχει κι αυτός. Και για να σε προλάβω ναι μπορεί να είσαι πιο όμορφη, έξυπνη, χαρισματική αλλά δεν είσαι ΑΥΤΗ.

 Προφανώς παρόλα τα θετικά σου αυτός είδε αυτό το κάτι σε αυτή που δεν το είδε σε σένα , δεν είναι έγκλημα ο έρωτας, ούτε αλεύρι να το βάλεις στην ζυγαριά να δεις σε ποια πλευρά είναι τα πιο πολλά κιλά. Ψάξε λοιπόν αυτόν που θα έρθει και θα εκτιμήσει το δικό σου κάτι και θα θέλει ΜΟΝΟ αυτό το κάτι και όχι το κάτι κάποιας άλλης . Αν δεν το κάνεις αυτό και ζεις την σκιά κάποιου που αναζητά άλλα, τότε, φίλη μου, είσαι χαμένη από χέρι.

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Γιατί εκείνη και όχι εγώ ;