Loading

Γιάννης Μαλαθουνιάδης: Δεν ήξερα τι όνειρο είχα, μου άρεσε απλά να εμπνέω και να υποστηρίζω ανθρώπους!

Ως πρόσωπο του άρθρου μου, άξιο αναφοράς στη ζωή του, επέλεξα ένα νεαρό άτομο τον Γιάννη Μαλαθουνιάδη. Είναι ένα άτομο που μέσα από τα σόσιαλ δείχνει τον πραγματικό του εαυτό κάτι που σπανίζει στην εποχή που ζούμε. Ποιος είναι όμως ο Γιάννης και πως κατάφερε να φτάσει εδώ που βρίσκεται σήμερα;

Πριν από 23 χρόνια στην Καβάλα, περιοχή της Ελλάδας, γεννήθηκε ένα παιδί με το όνομα Γιάννης. Στα 9 του χρόνια μετακόμισε στην Γερμανία και μετά από δύο χρόνια, όταν ήταν 11 χρονών, επέστρεψε πίσω στον τόπο όπου γεννήθηκε. Είναι απόφοιτος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ στο ΑΠΘ. Αν και νεαρός σε ηλικία έχει τη δική του Συμβουλευτική/Διαφημιστική επιχείρηση. Κατά την εφηβική περίοδο και συγκεκριμένα στην ηλικία των 16 ετών επισκέφτηκε σύμβουλο ψυχικής υγείας λόγω κάποιων σοβαρών οικογενειακών ζητημάτων και έλαβε αγωγή αγχολυτικών για την πιο αποτελεσματική διαχείριση τους.

Όλα αυτά τα ερεθίσματα και οι αλληλεπιδράσεις του έδωσαν αρχικά το κίνητρο να χειριστεί τα ζητήματα του με διαφορετικές τεχνικές:

Είχα λάβει και μια αγωγή, την οποία σταμάτησα μόνος μου, γιατί θεώρησα ότι είμαι αρκετά δυνατός για να διαχειριστώ τις προκλήσεις μου-πράγμα που δεν προτείνω βέβαια γιατί μπορεί να είναι και λάθος σε κάποιες περιπτώσεις.

Η διαχείριση του βασίζεται κυρίως στη σφαιρική αξιολόγηση, στο χρόνο που αφιερώνει για να σκεφτεί τρόπους αντιμετώπισης και τις συμβουλές από τον μέντορα του. ‘Η διαχείριση μου έχει να κάνει πάντα με σφαιρική αξιολόγηση και συνηθίζω να δίνω συγκεκριμένο χρόνο στη σκέψη για την αντιμετώπιση των προκλήσεων μου. Στο μεγαλύτερο ποσοστό συμβουλεύομαι τον μέντορα μου.

Ο Γιάννης για αρκετά χρόνια ασχολείτο με την ανάπτυξη τόσο την επιχειρηματική όσο και την προσωπική, έτσι εκμεταλλευόμενος την τεχνολογία και τα ΜΜΕ προσπαθεί με τον δικό του τρόπο να βοηθήσει αρκετά άτομα σε αυτούς τους τομείς. Μέσα από διάφορα βίντεο μας δείχνει πως μπορούμε να διαχειριστούμε κάποιες καταστάσεις και να αλλάξουμε το πώς αντιλαμβανόμαστε κάποια γεγονότα ‘Είμαι ευγνώμων για κάθε άνθρωπο που είδε έστω και 1 δευτερόλεπτο από κάποιο βίντεο μου’. Παράλληλα, χτίζει την δική του επιχείρηση, αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο σε μια σχολή που πάντα ήθελε, έρχεται σε επαφή με κόσμο μέσα από πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και αφιερώνει χρόνο για τον εαυτό του. Όλα αυτά τα κατάφερε αφήνοντας πίσω του άτομα και καταστάσεις που τον εμπόδιζαν να επιτύχει τους στόχους του.

Ξέκοψα από μη παραγωγικά μέσα και ανθρώπους και ο χρόνος «προέκυψε»!’. Παρουσιάζει στο κοινό του τον αληθινό Γιάννη και όχι κάποιο δημιούργημα του για να συμβαδίζει με τα ‘πρότυπα’ του σήμερα. Όσες φορές και να κουράστηκε, ή να ήταν σε σημείο που να μην ένιωθε ο εαυτό του, πάντα έβαζε όρια για να μην χαθεί η αυθεντία του υλικού του. Έχω όρια στο συγκεκριμένο πλαίσιο και αν δω ότι κάπου υπάρχει υπερβολή ή «ταβάνι» αλλάζω άμεσα κατεύθυνση. Γιατί αυτό είναι το brand μου. Να αντιμετωπίζω κάθε κατάσταση διορατικά και με ειλικρινή στάση.’

Η επαφή του με τον κόσμο γίνεται και με τα μέσα δικτύωσης αλλά και από κοντά. Μεγάλη ανταπόκριση είχε από νέους, οι συναντήσεις που διοργάνωνε με σκοπό την καθαριότητα κάποιων περιοχών.

Ήταν από τις πιο όμορφες αναμνήσεις αυτές οι 4 συναντήσεις! Με ενθουσίασε και μου δημιούργησε μια νέα πηγή έμπνευσης. Περιμένω πως και πως να «ανοίξουν» τα πράγματα που επικρατούν αυτή τη στιγμή και να υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια, ώστε να ξανά διοργανώσω κάτι αντίστοιχο!’.

Επίσης, αρκετά άτομα τον ακολουθούν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Καθημερινά συναναστρέφεται μαζί τους, ανταλλάσσουν απόψεις, έδωσε την ευκαιρία σε αρκετά άτομα να γνωριστούν μεταξύ τους, να μοιραστούν τις ανησυχίες τους, τους προβληματισμούς τους, τις σκέψεις τους και βεβαίως είναι παρόν σε όλες τις συζητήσεις που γίνονται. Δεν είχε κάποιο όνειρο ξεκινώντας τα όλα αυτά ήξερε τι του άρεσε και προχωρούσε με βάση αυτό. ‘Δεν ήξερα τι όνειρο είχα, μου άρεσε απλά να εμπνέω και να υποστηρίζω ανθρώπους! Το όνειρο χτίστηκε στην πορεία…!’. Είναι ευχαριστημένος για αυτό που είναι και αυτό που κάνει και στόχος του είναι να είναι ευχαριστημένος και ο μελλοντικός του εαυτός ‘Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι αν θα είναι ευχαριστημένος ο 30χρονος Γιάννης…! Και πιστεύω πως πατάω στις κατευθύνσεις και στις αρχές που θα μου έδινα!’.

Κλείνοντας, το μήνυμα που θα ήθελε να περάσει μέσα από την σελίδα του αλλά και σε κάθε άνθρωπο είναι ‘Όραμα μου είναι να γίνει μόδα η προσωπική και επιχειρηματική ανάπτυξη. Οι άνθρωποι να μάθουμε να είμαστε ντόμπροι, δημιουργικοί και να έχουμε το θάρρος να διεκδικούμε όσα μας αξίζουν και οραματιζόμαστε’.


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Γιάννης Μαλαθουνιάδης: Δεν ήξερα τι όνειρο είχα, μου άρεσε απλά να εμπνέω και να υποστηρίζω ανθρώπους!