Loading

Για τον κολλητό που μου σπάει τα νεύρα!

Τι χρησιμότητα θα είχαν άραγε οι φίλοι,  αν δεν σου έσπαγαν τα νεύρα; Τι χρώμα θα είχε η μέρα που θα περνούσε χωρίς να σε εκνευρίσουν; Πώς θα ήταν η ζωή αν οι κολλητοί σου δεν είχαν μαζεμένα όλα τα κακά του κόσμου πάνω τους;

Ερωτήματα που ούτε ο πιο δυνατός κρίκος δεν μπορεί να απαντήσει.

Οι φίλοι μας είναι η οικογένεια που διαλέξαμε. Είναι ότι πολυτιμότερο έχουμε αποκτήσει. Ξέρουμε πως ό,τι και αν συμβεί, όποτε και αν τους χρειαστούμε, θα είναι στο πλευρό μας.

“A single rose can be my garden… a single friend my world” (Leo Buscaglia).

Το να βρίσκεσαι ανάμεσα σε ανθρώπους που συμπαθείς είναι αρκετό. Δεν είναι το πού είσαι, είναι το με ποιούς είσαι. Και όταν τα πράγματα σκουραίνουν, δεν είναι τόσο τρομακτικά όταν έχεις κοντά τους κολλητούς σου. Κακά τα ψέματα όμως, μερικές συνήθειές τους μας σπάνε τα νεύρα.

Ας σκιαγραφήσουμε αυτό τον υποθετικό φίλο:

1. Γκρινιάζει και αναμασάει συνέχεια τα ίδια και τα ίδια.

Σαν την Annabelle την αγελάδα, που αντί για ευχές, σου χαρίζει πονοκέφαλο. Πολλές φορές πριν καν ανοίξει το στόμα του ξέρεις τι θα πει. Ξέρεις ότι θα αρχίσει πάλι τη μουρμούρα. Αν μου άρεσε η μουρμούρα θα παντρευόμουνα!

2. Βαριέται να κουνηθεί.

Μπορεί να μείνει κλεισμένος στο σπίτι ολόκληρο το Σαββατοκυρίακο. Όλο λέει πως θα κανονίσει να έρθει μαζί σου στην επόμενη εκδρομή και πάντα ακυρώνει. Σαν να μην έφταναν αυτά, τον χαρακτηρίζει μια μαγική ικανότητα να κοιμάται τις ώρες που τον θέλεις ξύπνιο. Κουνήσου επιτέλους μη σε πάρω σηκωτό!

3. Λέει χαζομάρες.

Όταν ξεκινήσει να λέει χαζά δεν σταματά. ΟΚ τις περισσότερες φορές καταλήγει σε γέλιο, όμως δεν είναι λίγες και εκείνες που καταντά εκνευριστικό. Οι χαζομάρες μπορούν επίσης να εμφανιστούν και με μορφή κοτσάνας ή μαργαριταριού.

4. Υποστηρίζει άλλη ομάδα.

Συνήθως αυτό το είδος σπασίματος φοράει κόκκινες στολές με το σήμα της Liverpool. Ηρεμήστε λίγο βρε παιδιά! Μάθατε να λέτε ότι προτιμάτε να παίζει καλά η ομάδα σας κι ας μην κερδίζετε τίποτα. Δεν είναι καιρός να λογικευτείτε; Όπως και να ’χει, το θέμα αντίπαλες ομάδες πάντα θα μυρίζει μπαρούτι και τα πειράγματα μπορεί εύκολα να καταλήξουν σε πυροδότηση του νευρικού μας συστήματος.

5. Όταν σου τηλεφωνεί, το αφήνει να κτυπήσει 3 φορές.

Το κλείνει και δεν προλαβαίνεις να το απαντήσεις. Πόσο σπαστικό! Κυρίως όταν το έχεις να φορτίζει. Ή όταν το βγάζεις απ’ την τσέπη και σου πέφτει. Ή όταν τον παίρνεις αμέσως πίσω και είναι κρατημένος. Ή όταν σου απαντά και σου λέει «έλα, εντάξει δεν σε θέλω πια». Grrr..!

6. Στέλλει 15 μηνύματα, λέξη-λέξη.

«Ντινγκ!». «Ντινγκ!». «Ντινγκ!». Σε τρελαίνει. Ίσως γι’ αυτό και τα περισσότερα κινητά είναι μονίμως στο silent. Η αλήθεια είναι πως το messenger και διάφορα άλλα παρόμοια apps έχουν διευκολύνει την επικοινωνία. Έχουν ευκολύνει επίσης και τον κολλητό μας να μεταμορφώνεται σε διαδικτυακό πρίχτη.

7. Ασχολείται όλη την ώρα με το κινητό του.

Είναι συνεχώς προσηλωμένος στο κινητό του, δεν ξέρει τι γίνεται γύρω του και όταν σηκώνει στιγμιαία το κεφάλι του ρωτά… τι; Ποιός; Πού; Τα νεύρα μου!

8. Δεν ξέρει να μετράει μέχρι το 8 και χάνει τραγικά τα παιχνίδια στην πιλότα.

Πώς είναι δυνατόν να μην μπορεί να μετρήσει 8 κόζια; Είναι πραγματικά άξιο αντικείμενο μελέτης το πώς έβγαλε το σχολείο αυτός ο άνθρωπος!ΧΑΧΑ

9. Έχει δει την ταινία.

Οποιαδήποτε ταινία. Μαζί του είναι σχεδόν αδύνατο να καταφέρεις να δεις ταινία που δεν έχει ξαναδεί. Πού τον βρίσκει τόσο ελεύθερο χρόνο απορώ. Αυτός ο φίλος έχει δει, επίσης, τη σειρά, το ντοκιμαντέρ, την τηλεοπτική εκπομπή, το βίντεο στο youtube, τις ειδήσεις, τον καιρό, το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, όλα τα tweets και τις δημοσιεύσεις. Κοινώς, ξερόλας.

Οι κολλητοί μας πάντα θα μας σπάνε τα νεύρα με τη συμπεριφορά τους ή με αυτά που λένε. Με την καλή έννοια. Το ίδιο θα κάνουμε και μεις. Γιατί; Γιατί έτσι!

***εκτός του ότι απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com, οι παραπάνω λόγοι σπασίματος νεύρων είναι δημιούργημα της φαντασίας του αρθρογράφου και η οποιαδήποτε ομοιότητα με φυσικά πρόσωπα είναι εντελώς τυχαία.

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Για τον κολλητό που μου σπάει τα νεύρα!