Loading

Για τον έρωτα…

svg4 Ιουλίου, 2020LovebeezΓΕΩΡΓΙΑ ΚΟΓΚΑ

Ο έρωτας είναι κάτι που συνοδεύει τον άνθρωπο εδώ και αιώνες. Έχει χρησιμοποιηθεί ως πηγή έμπνευσης για ποιητές, συγγραφείς, ζωγράφους, ενώ έχει χαρακτηριστεί ως βάλσαμο από κάποιους, δηλητήριο από άλλους. Είναι ο φόβος και ο τρόμος ενός ανθρώπου, ενώ ταυτόχρονα είναι η λύτρωση και η ευτυχία του. Όλοι προσπαθήσαμε να κατανοήσουμε τι είναι, πότε θα έρθει, πότε θα φύγει, ποια είναι τα όρια του, αν υπάρχουν όρια, τι θα κάναμε χωρίς αυτόν, τι θα γλυτώναμε αν δεν ήταν αυτός.. Τι και αν και πως.. Τελικά, τι εστί έρως;

kindpng.com

Μετά από τόσους ανθρώπους που πέρασαν απ’ αυτή τη γη και προσπάθησαν να καταλάβουν την δύναμη του έρωτα και να εξηγήσουν την ύπαρξη του, έρχομαι εγώ, ένα ακόμα θύμα αυτού του μικρού διαβολάκου που μου έχει φάει το μυαλό και τη ψυχή, και αναρωτιέμαι: μήπως να σταματούσαμε να προσπαθούμε να ψυχολογήσουμε τον έρωτα;

Διαχρονικοί θρύλοι όπως είναι ο Λόρδος Βύρωνας (Lord George Gordon Byron) και ο αγαπημένος Ουίλιαμ Σαίξπηρ (William Shakespeare) και σύγχρονοι καλλιτέχνες όπως ο Νίκολας Σπαρξ (Nicholas Sparks) και η Νόρα Ρόμπερτς (Nora Roberts), ανάμεσα σε εκατομμύρια άλλους, προσπάθησαν μέσα από τα έργα τους να δώσουν τη δική τους εκδοχή για το τι σημαίνει ο έρωτας και χάρη σε αυτούς, καταφέραμε να αποκτήσουμε μία όμορφη ιδέα γι’ αυτό το ερώτημα που βασανίζει γενιές. Παρ’ όλα αυτά, η μαγεία είναι πως ο κάθε ένας από εμάς διαφέρει σε χαρακτήρα και ιδεολογία και αφουγκράζεται διαφορετικά το κάθε τι. Επομένως, ενώ νιώθουμε ευλογημένοι για τα έργα που μας έχουν χαρίσει όλοι οι καλλιτέχνες που έδωσαν το στίγμα τους μέχρι σήμερα στον τομέα του ρομαντισμού, η μαγεία είναι στο ότι ο έρωτας δεν έχει καθαρό ορισμό, και ίσως δεν θα έπρεπε.

pm1.narvii.com

Πόσες φορές διαφωνήσαμε με φίλους και γνωστούς για τα γνωστά ‘σημάδια’ που δείχνει κάποιος όταν ενδιαφέρεται για κάποιον άλλον; Επίσης, λίγες ήταν οι φορές που και εμείς οι ίδιοι παρατηρούσαμε πως με κάποιους ανθρώπους ενώ ο κοινός παρονομαστής ήταν ο ίδιος, δηλαδή το ερωτικό συναίσθημα, η αριθμητική ήταν διαφορετική; Κάπου νιώσαμε πιο λίγο, κάπου πιο πολύ, άλλοι μας έκαναν να νιώσουμε πρωτόγνωρα συναισθήματα, ενώ μερικοί πέρασαν αλλά…δεν έμειναν. Ούτε κυριολεκτικά, ούτε μεταφορικά.

Η μαγκιά του έρωτα είναι η δυνατότητα του να ταλαντεύεται και να είναι ευέλικτος, για να μπορεί να ταιριάξει στα θέλω και στα πρέπει το καθενός. Κάποιοι που δεν προτιμούν τη πλοκή μίας κλασικής ρομαντικής ταινίας ή ενός βιβλίου, δεν σημαίνει πως δεν είναι ρομαντικοί· απλώς, τα δικά του ιδανικά και οι προτιμήσεις, ίσως να μην ταιριάζουν με αυτά των δημιουργών. Και αυτό είναι εντάξει.

data.whicdn.com

Το σίγουρο είναι αυτό: ο έρωτας μπορεί να μας αναστατώσει ή να μας καθησυχάσει, να μας εξελίξει ή να μας καταστρέψει. Είναι παράνομος και αγνός, θυελλώδης και αδιάφορος. Η φυσική του εικόνα διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο καθώς και τα όρια της δύναμης του. Όλα όσα έχουν ειπωθεί για αυτόν, είναι αλήθεια. Είναι η αλήθεια αυτών που τα έχουν γράψει, γιατί έτσι τον έχουν ζήσει. Επομένως όλα όσα πιστεύεις εσύ για τον έρωτα είναι επίσης αλήθεια. Είναι η δική σου αλήθεια.

Για μένα, ο έρωτας είναι ο άνθρωπος μου. Η ομορφιά του, η μυρωδιά του, η φωνή του και ο χαρακτήρας του. Όλα τόσο τέλεια συνδυασμένα, που με καθηλώνουν. Για μένα ΑΥΤΟΣ είναι ο ορισμός του έρωτα.

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: i.pinimg.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Για τον έρωτα…