Loading

Για να σε συναντήσω…

svg30 Οκτωβρίου, 2020MixedBeezΜΥΡΙΑΝΘΗ ΠΑΤΣΙΚΑ

Οι αρθρογράφοι του Beezdom, δοκιμάζονται ξανά! Αυτή τη φορά προκλήθηκαν από ένα άλλο αρθρογράφο να γράψουν μία φανταστική, λογοτεχνική ιστορία από τον τίτλο ενός τραγουδιού. Η Σταυρίνα Κωνσταντίνου προκάλεσε τη Μυριάνθη Πάτσικα να γράψει μία ιστορία από το τραγούδι «Για να σε συναντήσω» του Μανώλη Λιδάκη.

Για να δούμε Μυριάνθη, can you bee a story writer?

Από πάντα ακούμε και διαβάζουμε ότι κάπου στον κόσμο υπάρχει το ιδανικό άλλο μας μισό, ένας άνθρωπος κομμένος και ραμμένος για εμάς. Για τις ιδιοτροπίες μας, τις αδυναμίες μας, τα σκοτάδια μας, τις χαρές μας αλλά και τις λύπες μας. Η κοινωνία μας έκανε να αναζητούμε αυτό τον άνθρωπο έχοντας στο μυαλό μας ότι θα είναι η σχέση μας, ο άνθρωπος μας. Η ιστορία του Φίλιππου και της Δανάη, όμως, ήρθε να καταστρέψει αυτό το στερεότυπο. Πώς; Συνέχισε να διαβάζεις και θα μάθεις!

 Ο Φίλιππος και η Δανάη ήταν μέχρι τα 27 τους δύο άγνωστοι μεταξύ τους. Δύο παιδιά με όνειρα και στόχους. Δύο παιδιά εσωστρεφείς, όχι πολύ κοινωνικοί, οι οποίοι δημιούργησαν από μόνοι τους ένα κουτί προστασίας γύρω τους. Ένα κουτί που δεν επέτρεπε σε πολλούς ανθρώπους να το περάσουν. Οι μόνοι που ήξεραν καλά τον Φίλιππο και την Δανάη, ήταν οι οικογένειες τους.

 Ο Φίλιππος είχε δημιουργήσει κάποιες παρέες στο πέρασμα των χρόνων, ειδικά στον πανεπιστήμιο, όμως δεν ανοίχτηκε ποτέ σε αυτούς μιας και ήταν πολύ διαφορετικοί με αυτόν. Όσο οι φίλοι του έβγαιναν και διασκέδαζαν, ο ίδιος προτιμούσε να μείνει στο σπίτι βλέποντας κάποια ταινία ή διαβάζοντας ένα βιβλίο. Πέρασαν και κάποιες σχέσεις από την ζωή του, όμως τίποτα δεν ήταν σταθερό.

Η Δανάη είχε μια σχέση 7 χρόνων με τον Μάξιμο. Μια υγιής σχέση με τα πάνω της και τα κάτω της. Από φίλους όμως δεν είχε κανέναν μιας και της αρκούσε η παρέα του Μάξιμου και της οικογένειας της. Όσο καλή και να ήταν η σχέση της, όμως, πάντα ένιωθε μοναξιά γιατί όσο να ναι, η αγκαλιά των φίλων είναι διαφορετική από την αγκαλιά της σχέσης.

Μια μέρα, λοιπόν, αποφασίζει η Δανάη να πάει σε ένα σεμινάριο που αφορούσε την ψυχική υγεία. Στο ίδιο σεμινάριο παρευρέθηκε και ο Φίλιππος. Κάθισαν κοντά και σιγά σιγά έπιασαν την κουβέντα. Αργότερα πήγαν για ένα καφέ έτσι ώστε να συζητήσουν καλύτερα αυτά που άκουσαν στο σεμινάριο και να γνωριστούν καλύτερα. Ο χρόνος περνούσε και έβγαιναν όλο και περισσότερο μαζί. Ο Φίλιππος γνώρισε και τον Μάξιμο, ο οποίος φυσικά στην αρχή ήταν αντίθετος με το να είναι η Δανάη τόσο κοντά με έναν άλλον άντρα, αλλά στην πορεία τον συμπάθησε πολύ και δεν τον ένοιαζε πλέον.

Και φτάσαμε στο τώρα 10 χρόνια μετά. Η Δανάη παντρεμένη ο Φίλιππος σε μια πολύ καλή σχέση. Πλέον είναι κολλητοί φίλοι, μοιράζονται τα πάντα μεταξύ τους. Όλα αυτά τα χρόνια τσακώθηκαν, νευρίασαν, χάρηκαν, μοιράστηκαν στιγμές, αναμνήσεις. Τώρα όμως όλα αυτά τα αναπολούν και σχεδιάζουν να ζήσουν ακόμα καλύτερα! Ο καθένας έχει τον άνθρωπο του στον ερωτικό τομέα, αλλά στον φιλικό, δεν ψάχνουν πλέον το άλλο τους μισό!Πολλοί τους έκριναν μέσα στα χρόνια και πολλοί θεωρούσαν ότι είναι κάτι παραπάνω από φίλοι διότι, όπως έλεγαν, «δεν είναι λογικό ένας άντρας και μια γυναίκα να είναι μόνο φίλοι». Κι όμως είναι! Κι όμως το άλλο σου μισό μπορεί να είναι ένας φίλος και όχι μια σχέση. Κι όμως μπορείς να βρεις καλύτερο καταφύγιο σε έναν φίλο του αντίθετου φίλου. Εξάλλου, αγάπη δεν μπορείς να βρεις μόνο στις σχέσεις!

[zombify_post]

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: thinkaloud.net

ΜΥΡΙΑΝΘΗ ΠΑΤΣΙΚΑ

Ξέρετε τις λεγόμενες "comfort σειρές"; Οι σειρές στο Netflix που μας κάνουν να ξεχνιόμαστε; Ε λοιπόν εγώ, είμαι εδώ για να τις αντικαταστήσω. Είμαι ο comfort άνθρωπος σου, για τις στιγμές που δεν θα προλαβαίνεις να δεις την σειρά σου. Θα ξεχνιόμαστε μαζί! (Ελπίζω)

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Για να σε συναντήσω…