Loading

Γάμος στο πι και φι: Prons & Cons

svg5 Σεπτεμβρίου, 2020LovebeezΙΩΑΝΝΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

Όλοι ξέρουμε πως στα χρόνια που ζούμε, για να επισημοποιήσει κάποιος τη σχέση του αποφασίζει να παντρευτεί, να ενωθεί δηλαδή με τα ιερά δεσμά του γάμου. Τουλάχιστο έτσι είθισται αν και όσο εξελίσσονται οι κοινωνίες μας, τα δεδομένα αλλάζουν… Πάμε όμως να εξετάσουμε κατά πόσο η γρήγορη απόφαση ενός γάμου, μετά από λίγο καιρό σχέσης είναι τελικά καλή.

Πλεονεκτήματα :

Απαλλαγή από δεύτερες σκέψεις και δισταγμούς

Μια γρήγορη κίνηση δέσμευσης σε απαλλάσσει από φόβους και λόγους που σε κρατούν πίσω από το γαμήλιο αυτό γεγονός. Με το που πάρεις την απόφαση αυτή, όλα κυλούν τόσο γρήγορα που δεν σε αφήνει η ετοιμασία να κάνεις άσχημες σκέψεις. Δεν υπεραναλύεις το μέλλον και το τι μέλλει γενέσθαι. Το μόνο που σε ενδιαφέρει ουσιωδώς είναι όλα να είναι υπέροχα τη μέρα αυτή. Στόχος κάθε ζευγαριού τη μέρα του γάμου τους είναι να περάσουν όμορφα και να χαρούν το νέο ξεκίνημα.

Αμοιβαία αισθήματα

Τα αμοιβαία αισθήματα είναι αυτά που οδηγούν συνήθως δύο ανθρώπους να θέλουν να παντρευτούν. Επομένως , για να πάρουν από κοινού την απόφαση αυτή σημαίνει ότι και οι δύο νιώθουν τα ίδια συναισθήματα ο ένας για τον άλλο. Δεν χρειάστηκε να περάσουν χρόνια για να νιώσουν ότι ήρθε η ώρα να παντρευτούν. Άρα, υπάρχει αμοιβαία αγάπη για τους δύο και αυτό είναι θετικό για την μελλοντική κοινή τους πορεία.

tialikesthings.files.wordpress.com

Μειονεκτήματα :

Όχι επαρκής γνωριμία μεταξύ των δύο

Μια μικρή σε χρόνο σχέση έχει το αρνητικό της μη επαρκούς γνωριμίας μεταξύ δύο ανθρώπων. Ο λίγος καιρός δεν δίνει τη δυνατότητα στη σχέση να γνωρίσει επαρκώς ο ένας τον άλλο. Δηλαδή να γνωρίζεις για τον άνθρωπο σου όλα του τα πλεονεκτήματα αλλά και τα μειονεκτήματα, τις καθημερινές συνήθειες του και κυρίως το χαρακτήρα του. Είναι ζωτικής σημασίας η ουσιαστική γνωριμία, αφού πολλές φορές λίγοι μήνες δεν είναι αρκετοί για να φανερώσουν τον πραγματικό χαρακτήρα ενός ανθρώπου και συνήθως κάτι τέτοιο προκαλεί προβλήματα στο μέλλον.

Πιθανή επιπολαιότητα

Πίσω από την απόφαση γάμου ίσως να κρύβεται και μια επιπολαιότητα δύο ατόμων, του ζευγαριού. Ίσως και να μην καλοσκέφτηκαν τη σημασία ενός γάμου και τις ευθύνες που έχει. Το γεγονός ότι με τον άνθρωπο αυτό που θα ανέβεις τα σκαλιά της εκκλησίας είναι αυτός που θα ανέβεις τα σκαλιά σε κάθε δυσκολία της ζωής δεν είναι απλό αλλά ούτε και αστείο. Είναι κάτι που εάν αποτύχει θα έχει άσχημη κατάληξη. Μερικές φορές οι άνθρωποι βλέπουν μόνο την επιφάνεια και όχι την ουσία ενός γάμου, και εκεί αναδύονται σταδιακά και τα προβλήματα.

static.onecms.io

Καταλήγοντας σε ένα συμπέρασμα, θα ήθελα να εκφράσω την άποψη μου. Πολλές φορές δεν είναι ο χρόνος που καθορίζει κάτι τόσο σημαντικό, αλλά πολλά άλλα πράγματα. Όσο καιρό και να είσαι με τον άλλο, μην λάβεις υπόψη σου μόνο αυτό. Είναι μια σειρά καταστάσεων που πρέπει να βάλεις κάτω και να σκεφτείς. Όποια και να είναι η απόφαση σου, να είσαι πάντα σίγουρος για τον άνθρωπο που βάζεις στη ζωή και στην καρδιά σου πως δεν θα σε πληγώσει και δεν θα γυρίσει πλάτη στην αμοιβαία υπόσχεση που δώσατε όταν παντρευτήκατε.

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: asviral.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Γάμος στο πι και φι: Prons & Cons