Loading

Φροντιστήρια: Άξιο έργο ή αναγκαίο κακό;;;;

svg6 Σεπτεμβρίου, 2019Bee freeΑΝΤΡΗ ΧΑΤΖΗΘΩΜΑ

Εδώ οι απόψεις διίστανται! Ανάλογα σε ποια από τις παρακάτω κατηγορίες ανήκεις, τότε έχεις και την ανάλογη άποψη.  Ας δούμε λοιπόν τις κατηγορίες για το πως εκλαμβάνουν οι διάφορες μερίδες ανθρώπων το έργο των φροντιστηρίων…

(Α) Τεμπέλης Μαθητής:

Ευτυχώς για αυτούς που υπάρχουν τα φροντιστήρια. Θα πάνε εκεί, θα τους δώσουν τις ασκήσεις λυμένες, θα τους δώσουν τα 10 πιο στάνταρ θέματα για το διαγώνισμα, θα τα μισοδιαβάσουν την τελευταία νύχτα πριν το διαγώνισμα ή το πολύ πολύ να τα βάλουν screen shot στο κινητό τους.. Και θα γράψουν κανένα 11αρακι! Όλα καλά. Περνάμε και αυτήν την τάξη!

(Β) Αδύνατος μαθητής:

Ευτυχώς που και γι’ αυτόν υπάρχουν τα φροντιστήρια. Θα πάει εκεί 10 ώρες μάθημα την βδομάδα πριν το διαγώνισμα, θα του λύσουν τις ίδιες ασκήσεις 100 000 φορές και να το, το καλό αποτέλεσμα: 11αρακι για να περάσουμε την τάξη!

(Γ) Άριστος μαθητής:

Ευτυχώς που και για αυτόν υπάρχουν τα φροντιστήρια ΑΝ ο καθηγητής στο σχολείο δεν ασχολείται όσο θα έπρεπε! Βέβαια ο Άριστος μαθητής θα είναι ΠΑΝΤΑ Άριστος! Θα πάει κι αυτός στο φροντιστήριο, θα καλύψει την ύλη πολύ πριν από ό,τι στο σχολείο, θα λύσει 1000 ασκήσεις εκτός βιβλίου, θα του κάνουν προγραμματισμό διαβάσματος και επανειλημμένα 3ωρα διαγωνίσματα (τα περιβόητα! ) , και θα προετοιμαστεί έτσι καλύτερα για το προσεχές διαγώνισμα και τις εξετάσεις (βλέπε παγκύπριες).

(Δ) Γονείς:

Πόσα να αντέξουν κ αυτοί!! Από τη μια ταλαιπωρούνται στους δρόμους με τα απεριόριστα και σε απάνθρωπες ώρες πήγαινε-έλα των παιδιών τους στα φροντιστήρια, τις ”κούρσες” όπως τις ονομάζουν και από την άλλη στέλνουν τα παιδιά τους στα φροντιστήρια για να καλύψουν τα κενά τους, να τα ενισχύσουν κ να τα βοηθήσουν να εξασφαλίσουν ένα καλό αποτέλεσμα στο διαγώνισμα και στις εξετάσεις. Λύση ακριβή και σε χρήμα και σε χρόνο, αλλά ευτυχώς που υπάρχουν κ αυτά, λύση αναγκαία.

(Ε) Οι έξω απ’ το χορό:

ααα… Για τους ” απόξω του χορού” τα καλά μας φροντιστήρια είναι μια καλή δουλειά με κύρος και εύκολο χρήμα… Καθηγητάκοι όλοι..! Πλούσιοι… Κάθονται σπίτι Χριστούγεννα, Πάσχα και καλοκαίρι και δεν είναι με τίποτα ευχαριστημένοι!! Το πρωί χαλαρώνουν και το απόγευμα κάνουν με ηρεμία το μάθημά τους και οι μαθητές είναι υπάκουοι, διαβάζουν συνέχεια και είναι συνεργάσιμοι!! Σιγουράκι!!

(ΣΤ) Αδιόριστοι καθηγητές:

Μεγάλο θέμα. Καταρχάς τα φροντιστήρια είναι και για αυτούς ένας τρόπος για να βγάλουν το μεροκάματο τους εφόσον θέλουν να ασχολούνται με το αντικείμενο τους! Έχουν πάρει πτυχία ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ, μεταπτυχιακά, διδακτορικά.. Ας μην πάνε όλα χαμένα….. Βέβαια καθόλου εύκολο το χρήμα όπως νομίζει ο περισσότερος κόσμος γι’ αυτούς. Δύσκολη δουλειά. Ψυχοφθόρα. Με θυσίες, και κόπο. Θυσιάζεις ώρες από την οικογένεια σου, γιατί δουλεύεις αντίστροφα από τα.. «φυσιολογικά» ωράρια… Αν είσαι συνειδητός καθηγητής φροντιστηρίου έχεις ατελείωτες ώρες προετοιμασίας, ετοιμάζεις φυλλάδια για τη νέα ύλη, διορθώνεις διαγωνίσματα και homework, ενημερώνεις γονείς… Και αυτά όλα 3-4 ώρες το πρωί ή το βράδυ πριν και μετά απ’ το 7ωρο εργασίας σου… Και για σένα τα σαβ/κυριακα και οι αργίες είναι μία καλή ευκαιρία για έξτρα μαθήματα, διαγωνίσματα, επαναλήψεις και κάλυψη κενών των μαθητών.. «Μας έβαλε μεθαύριο στο σχολείο διαγώνισμα» άντε τώρα εσύ να τρέξεις να τους προετοιμάσεις σωστά και γρήγορα επειδή ι ο καθηγητής στο σχολείο αποφάσισε ξαφνικά να κάνει μεθαύριο διαγώνισμα!

(Ζ) Διορισμένοι καθηγητές:

Τελευταία κατηγορία. Αν είσαι τώρα στην άλλη άκρη του νήματος θεωρείς τα φροντιστήρια εχθρούς για τη δουλεία σου! Θυμώνεις με τους μαθητές αν μάθεις ότι πάνε φροντιστήριο και θεωρείς ότι αυτό σε προσβάλει. Δεν σου αρέσει αν λύσουν μια άσκηση ή δώσουν μια απάντηση με διαφορετικό τρόπο απ’ το δικό σου…!! Λες και για όλα υπάρχει μόνο ένας τρόπος να απαντηθούν! Δεν είναι έτσι φυσικά. Τα φροντιστήρια δεν προσβάλουν κανένα διορισμένο καθηγητή αν αυτός κάνει σωστά τη δουλειά του! Ο καθένας εφόσον κάνει το καθήκον του, δεν πρέπει να φοβάται ούτε να κατακρίνει κανέναν!!

Ας αποφασίσει λοιπόν ο καθένας σε ποια κατηγορία ανήκει. Και ας μείνει σταθερός στις απόψεις του…! Και ας μην τους παίρνουμε όλους στο λαιμό μας… Στο κάτω κάτω …τα πάντα εξαρτώνται από την οπτική γωνία από την οποία τα βλέπουμε!!!!

Καλή μας δύναμη για τη νέα σχολική χρονιά!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Φροντιστήρια: Άξιο έργο ή αναγκαίο κακό;;;;