Τι είναι αυτό που κάνει ένα άτομο να φλερτάρει με ένα άλλο; Ασυναίσθητα, η πρώτη απάντηση που έρχεται στο μυαλό μας ακούγοντας το εν λόγω ερώτημα είναι και η πιο κοινότυπη: το ερωτικό ενδιαφέρον.
Δεν είναι όμως η μοναδική εξήγηση: Μία έρευνα που διεξήχθη στο Ηνωμένο Βασίλειο υπέδειξε 6 παράγοντες που μας παρακινούν στο να κάνουμε ή να ανταποδώσουμε στο φλερτ. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και το φλερτ για την ενίσχυση της δικής μας αυτοπραγμάτωσης και την ανέλιξη της αυτοπεποίθησης μας. Σκεπτόμενη την έρευνα, αναρωτιέμαι: Είμαστε αλήθεια τόσο εγωιστές που χρησιμοποιούμε το φλερτ ως δούρειο ίππο για να αποσπάσουμε θετικά σχόλια για τον εαυτό μας;
Δεν είσαι ευτυχισμένος όταν ζεις χωρίς ανασφάλειες, αλλά όταν αντιλαμβάνεσαι πως δεν γίνεται να είσαι τέλειος και χρησιμοποιείς τις ανασφάλειες σου για να γίνεις καλύτερος άνθρωπος.
Μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που δεν έχουν ούτε και μία ανασφάλεια. Αν υπάρχουν είσαστε παραδείγματα προς μίμηση για τον δυναμισμό σας! Για εμάς τους κοινούς θνητούς, το σημαντικό είναι να δεχόμαστε αυτό που είμαστε και να προσπαθούμε μέσα από την αντίληψη να γινόμαστε καλύτεροι. Είτε έχεις ανασφάλειες για την εξωτερική σου εμφάνιση είτε ανασφάλειες στον τομέα των σχέσεων, ο στόχος είναι αφού αντιλαμβάνεσαι πως υπάρχει αυτό το πρόβλημα και αφού σε ρίχνει ψυχολογικά, να το πολεμήσεις μέχρι σιγά σιγά να υποχωρήσουν. Μην το κάνεις όμως πονηρά!
Στο φλερτ αναμειγνύονται δύο άτομα όχι ένα. Επομένως όταν έχεις σκοπό να κάνεις φλερτ και καταφέρνεις να κεντρίσεις τη σημασία του ενδιαφερόμενου, αυτόματα οι επόμενες σου κινήσεις τον επηρεάζουν άμεσα. Αν ο απώτερος σκοπός είναι να ακούσεις γλυκόλογα και να ενθουσιαστεί ο άλλος μαζί σου και μετά να γίνεις σκόνη, συγχαρητήρια, μόλις έγινες η αιτία για τη δημιουργία μίας (καινούργιας) ανασφάλειας στο άτομο που έχεις απέναντι σου του οποίου πολύ πιθανόν να του άρεσες αληθινά. Εάν από την άλλη εσύ είσαι αυτός/ή που πλησιάζει κάποιος για να κάνει φλερτ και ανταποκρίνεσαι μόνο και μόνο για να διασκεδάσεις με τη προσπάθεια του να σε κερδίσει και να τονώσεις το εγώ σου, δεν λέει και τα καλύτερα για σένα.
Στο σενάριο που δεν ενδιαφέρεσαι μόνο για τον εαυτό σου, αλλά σου αρέσει και το άτομο που πλησιάζεις (ή σε πλησιάζει) δεν είμαι σίγουρη για το μέλλον σας για έναν πολύ απλό λόγο: Αν δεν τα έχεις καλά με τον εαυτό σου δεν μπορείς να τα έχεις καλά με κανένα. Όπως είπαμε, είναι λογικό να έχεις ανασφάλειες. Πρέπει όμως να μάθεις να τις χειρίζεσαι, να μην σε χειρίζονται. Αν πρόκειται για ανασφάλειες γύρω από την εξωτερική σου εμφάνιση, η σχέση αυτή θα εξασθενίσει τη στιγμή που τα κομπλιμέντα του άλλου δεν θα σε καλύπτουν πια. Αν πρόκειται για ανασφάλειες σε ζητήματα εμπιστοσύνης παραδείγματος χάρη, αν δεν είσαι έτοιμος/η να δεχτείς πως δεν είναι όλοι το ίδιο και με τον πιο αξιόπιστο άτομο να μπλέξεις, πάλι θα τρώγεσαι με τα ρούχα σου.
Ακούγεται σαν αδιέξοδο μα δεν είναι. Αντιθέτως, τα πράγματα είναι πολύ απλά. Προτού πλησιάσεις κάποιον φρόντισε να είσαι πρώτα συμφιλιωμένος/η με αυτό που είσαι. Και εφόσον πλησιάσεις κάποιον, φρόντισε οι προθέσεις σου να είναι καλές. Ξέρεις πολύ καλά πως είναι να ζει κάποιος με ανασφάλειες. Δεν θα ήταν πολύ όμορφο να τις δημιουργήσεις σε κάποιον που δεν σου έφταιξε σε τίποτα.
***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com
What do you think?
Show comments / Leave a comment