Loading

Φιλία. Μια λέξη μαγική.

svg21 Ιανουαρίου, 2021Bee freeΕΥΑΝΘΙΑ ΕΥΓΕΝΙΟΥ

Πόσες φορές άραγε στη ζωή μας μιλήσαμε για τη φιλία ως ένα γενικό θέμα συζήτησης; Κι άλλες πόσες φορές συζητήσαμε το θέμα αυτό για λόγους ανησυχίας ή θαυμασμού;

Ποιος άνθρωπος θα σε σηκώσει από το πάτωμα και ποιος θα σου ρίξει τη σπρωξιά για να πέσεις ακόμα πιο κάτω;

Η φιλία λοιπόν, είναι ένα αντικείμενο συζήτησης που μας φέρνει στον νου και όμορφες στιγμές αλλά και αρνητικές. Πολλοί από εμάς, είμαι σίγουρη πως έχουμε ζήσει και τα δύο.

Φίλος δεν είναι αυτός που γνωρίζεις περισσότερα χρόνια και περάσατε πολλές στιγμές κι εμπειρίες μαζί. Φίλος, είναι εκείνος που έστω κι αν τον γνώρισες τότε ή τώρα, μόλις μπήκε στη ζωή σου, κούμπωσε.. Ταιριάξατε τόσο πολύ κι απόλυτα, που δε μπορεί ο ένας να φανταστεί τη ζωή του μακριά από τον άλλο. Σαν δύο ψυχές περιπλανώμενες, που επιτέλους βρήκαν σκοπό, βρήκαν την τύχη που τόσο επιζητούσαν. Βρήκαν την αδερφή ψυχή που τόσο πολύ τους έλειπε. Κι όλα αυτά, τυχαία. Ναι τυχαία… Γιατί μπορεί να ζήσεις δύο η τρεις ζωές και να μην είσαι αρκετά τυχερός, ώστε να συναντήσεις την αγνότητα και την αυθεντικότητα αυτής της σχέσης..

Προφανώς, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στο κόσμο που μπορείς να συνάψεις σχέσεις φιλίας, άνθρωποι όμως που μπορεί να αποκλίνουν μαζί σου από τη γη ως τον ουρανό. Το να ταιριάζουν απόλυτα όμως οι ιδεολογίες, οι αύρες και οι πορείες σας με ένα άνθρωπο, τότε ναι.. Αυτό είναι που καθορίζει τη σπανιότητα και τον θησαυρό της σχέσης αυτής. Τέτοιες φιλίες λοιπόν, φιλίες ζωής, δεν τις αφήνουμε να φύγουν ποτέ! Κι αυτό γιατί είναι τόσο σπάνιο, που αν βρεις κάτι παρόμοιο στη μικρή ζωή σου, με ένα ή το πολύ με δύο άτομα, τότε πρέπει να νιώθεις ο πιο τυχερός άνθρωπος στο κόσμο !!

https://content.thriveglobal.gr/wp-content/uploads/sites/2/2019/04/iStock-817203484.jpg

content.thriveglobal.gr

Υπάρχουν βέβαια φιλίες, που μένουν μονάχα στον τίτλο, χωρίς να μπορούν να ξεχωρίσουν τη διαφορά της ιερής φιλίας με αυτή της τυπικής σχέσης.

Για εκείνους που απέδειξαν λοιπόν πως πάντα είναι εδώ για εμάς, πέραν απ’ τα λόγια. Για εκείνους που μας σήκωσαν από το πάτωμα, όταν εμείς είχαμε γίνει προέκταση του. Για εκείνους που στάθηκαν στο ύψος τους για να υψώσουν και το δικό μας ανάστημα, παίρνοντας το πιο πάνω κι από το μπόι τους. Γιατί ναι, φίλος δεν είναι αυτός που σε κοιτάζει χωρίς να πράττει. Φίλος είναι αυτός που σε βλέπει κατάματα αλλά και πίσω από τα μάτια σου. Πίσω από το προσποιητό σου χαμόγελο, που κρύβει εκατοντάδες «δεν μπορώ».

Ε λοιπόν, φίλος είναι αυτός που θα σου μετατρέψει τα «δεν μπορώ» σου, σε ολάκερα θηρία αυτοπεποίθησης και δύναμης. Αυτός που θα σε κάνει να ξεχάσεις όλες τις φορές που έπεσες κι αυτός που θα σε κάνει να νιώσεις πως απλά σκόνταψες… Έστω κι αν πνίγηκες μέσα στου ακατόρθωτου τα «δε μπορώ» ή τα «δε θέλω» σου.

Πιο δυνατή απόδειξη από την πράξη την ίδια λοιπόν, δεν υπάρχει. Πολλοί θα σου πουν πως σε αγαπάνε πραγματικά. Κάποιοι θα το κάνουν για άλλα συμφέροντα, βάζοντας πάντα άλλα άτομα ως προτεραιότητες τους. Από την άλλη, υπάρχουν κάποιοι που θα σου το δείχνουν με πράξεις καθημερινά, με τη παρουσία ή την αύρα τους. Γιατί έστω κι αν δεν τους ζεις καθημερινά, είναι λες και γίνονται κομμάτι σου κάθε ώρα που περνάει. Ποτέ δε σε ξεχνάνε κι όποτε τους έχεις ανάγκη πραγματική. Βράχοι και καθοδηγητές σου για ακόμα μια φορά.  Για τις χιλιάδες ακόμα φορές που θα τύχει μέχρι το τέλος. Θα είναι πάντα εκεί! Γιατί ναι, εκτός από τα χείλη που μπορεί να πουν τόσες κι άλλες τόσες υπερβολές, υπάρχουν και τα μάτια που δε ψεύδονται ποτέ… Μάθε λοιπόν, να διακρίνεις τους πραγματικούς φίλους από τη διασκέδαση της παρέας.

Η φιλία είναι ένα από τα πιο ιερά πράγματα στον κόσμο. Ανίκανη να σε μολύνει, εάν είναι αληθινή. Δυστυχώς όμως, μπορεί να μετατραπεί ο χειρότερος σου εφιάλτης, μέσα σε λίγα λεπτά συνειδητοποίησης, για την κατάντια του να αφεθείς μέσα στα χέρια μιας τοξικής σχέσης. Γιατί το να έχεις δίπλα σου ανθρώπους περήφανους για σένα είναι ότι πιο γαλήνιο. Ανθρώπους που τιμούν τη σχέση του δώσε κι όχι μόνο του πάρε. Ανθρώπους που σε εκτιμούν όταν σε έχουν κι όχι όταν σε χάσουν. Ανθρώπους που δε σε εξυψώνουν μόνο όταν σε χρειάζονται.. Ανθρώπους με νόημα… Που θα θέλουν εσένα κι όχι ΑΠΟ εσένα…

https://www.psychografimata.com/wp-content/uploads/2019/03/ti-einai-i-filia-pinteris.jpeg

psychografimata.com

Η Φιλία λοιπόν, είναι μια λέξη μαγική. Δεν κάνει για κομπάρσους αλλά για πρωταγωνιστές. Γι’ αυτούς τους ρόλους που απέδειξαν πως με το πέρασμα του χρόνου, άλλο παρά ρόλοι στημένοι ήταν. Στημένοι και όρθιοι μένουν μόνο, για να σου αποδεικνύουν καθημερινά πως η φιλία είναι η δέσμευση του να έχεις βράχους δίπλα σου κι όχι βοτσαλάκια.

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: maxmag.gr

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Φιλία. Μια λέξη μαγική.