Loading

Fighting against kilos diaries Vol 1.

svg3 Σεπτεμβρίου, 2019HealthybeezΜΑΙΡΗ ΓΟΥΜΕΝΟΥ

Καλά τα λέμε εμείς οι διατροφολόγοι για τις δίαιτες. Προσπαθούμε να πείσουμε, πολύ συχνά και χωρίς αποτέλεσμα. Αντί όμως γι’ αυτό σήμερα επέλεξα να αφήσω τους ίδιους τους ανθρώπους που δοκιμάστηκαν και πάλεψαν για απώλεια βάρους, για να πουν οι ίδιοι τις εμπειρίες τους. Ίσως σας πείσουν πιο εύκολα! 🙂

Εύα Ματσιούκου, 26

Το ταξίδι της διατροφής το είχα αρχίσει από πολύ μικρή ηλικία. Έχω δοκιμάσει δεκάδες δίαιτες και διατροφές αλλά ποτέ δεν είχα φτάσει τον στόχο μου! Γιατί δεν είχα εμπεδώσει μέχρι τώρα ότι για να μπορείς να φτάσεις τον στόχο σου πρέπει να σου γίνει τρόπος ζωής η διατροφή σου. Διατροφή δεν σημαίνει στέρηση φαγητού αλλά κατανάλωση με μέτρο και ισορροπία. Το σημαντικότερο κομμάτι αυτής της διαδρομής είναι η ψυχολογική υποστήριξη και η αυτοπεποίθηση που θα πάρεις για να μπορείς να κατακτήσεις τον στόχο σου μέχρι τέλους!!

Καλλιόπη Ζακχαίου, 19

Υγιεινή διατροφή, μια φράση που «τρομάζει» πολλούς και που κάνει χαρούμενους και ευλογημένους άλλους τόσους. Αυτή η φράση λοιπόν, είναι πολλά παραπάνω από το πως ορίζεται με βάση τους επιστήμονες. Εγώ προσωπικά, την ορίζω σαν τα πολλά συχνά γεύματα, μπόλικο νερό μέχρι να γίνεις ο πιο συχνός επισκέπτης της, είναι το να τρως τα πάντα και να μην στερείσαι τίποτα αλλά ταυτόχρονα να είναι και υγιεινό, και να κάνεις ένα οποιοδήποτε είδος άσκησης.

Γενικά, είναι απλά ένας τρόπος ζωής.

Πολλοί θα σου πουν ότι το να ακολουθείς αυτά τα βήματα για να φτάσεις στον στόχο σου είναι δύσκολο και δεν αξίζει για τα αποτελέσματα. ΛΑΘΟΣ! Όταν υπάρχει θέληση, υπομονή και επιμονή όλα μπορούν να γίνουν. Ναι σίγουρα θα υπάρξουν μέρες που δεν θα αντέχεις να «στερείσαι», κι άλλες που απλά θα θες να φας του κόσμου τα πράγματα μέχρι να σκάσεις αλλά σκέψου τους κόπους σου και τα θέλω σου. Σκέψου το καλοκαίρι στην παραλία και στα μπαράκια που θα φοράς μαγιό και θα νιώθεις άνετα με το σώμα σου χωρίς να ντρέπεσαι. Σκέψου αυτό το άτομο που θαυμάζεις και «ζηλεύεις» για το σώμα που έχει και πόσο θες να του μοιάσεις. Σκέψου όλα αυτά που σε έκαναν να θες να γίνεις πιο υγιής άνθρωπος. Σκέψου απλά τους κόπους σου. Τουλάχιστον εγώ αυτά προσπαθώ να κάνω, αν και δεν πετυχαίνει πάντα, αλλά τις περισσότερες φορές με προβληματίζει και αυτό ειναι που μετράει. Κανένας δεν πρέπει να στερείται αλλά ας μην γινόμαστε και άπληστοι. Για να είναι ένας άνθρωπος υγιείς, δεν χρειάζεται απλά να γυμνάζεται αλλά η υγεία προέρχεται εκ το έσω και γι’αυτό φρόντισε τον εαυτό σου για να σε φροντίσει κι αυτός.

Θεόδωρος 33  + Πασχάλης 46

Ως άτομα ήμασταν φανατικά κάθετοι και εναντία στην οποιαδήποτε μορφή ‘δίαιτας’, ‘διατροφής’ που ισούται με στέρηση. Αυτές ήταν οι αρχικές μας σκέψεις. Κλείνουμε το πρώτο ραντεβού και είπαμε να πρωτοπορήσουμε: το κάναμε ΤΡΙΟ. Δύο εμείς και μια η διατροφολόγα (γιατί ως γνωστό η ισχύς εν τη ενώσει). Πήγαμε πανέτοιμοι, οπλισμένοι, εφοδιασμένοι με επιχειρήματα για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα που θα έβγαινε τόσο από το μηχάνημα όσο και από το στόμα της ειδικού. Μια κουβέντα η ειδικός, δύο εμείς, ένα επιχείρημα αυτή, δέκα εμείς (Καλά τζιαι εν μας έθκιωξε). Τελικά μετά από ΠΟΛΛΗ υπομονή, επιμονή, επιστημονικές γνώσεις, ευστροφία και πάρα πολύ χιούμορ, εκατάφερε μας και ήμασταν και εμείς ένα από τα πολλά “θύματά” της.

Γράψαμε και εμείς τους στόχους μας στον Τοίχο της Αλήθειας. Ακολουθήσαμε τις οδηγίες που πήραμε (στην αρχή τα Πάθη του Χριστού). Αφού μάθαμε, μπήκαμε στο σκεπτικό και αποκρυπτογραφήσαμε τα ιερογλυφικά της, τραβήξαμε την ανηφόρα και τελικά η θέα που αντικρύσαμε στην κορυφή του βουνού ήταν πανέμορφη.

Οι στόχοι επιτεύχθηκαν, η ζυγαριά κατέβηκε, το ποντίκι ξεπρόβαλε, ο κοιλιακός άρχισε να αχνοφαίνεται και το χαμόγελο έφτασε μέχρι τα αυτιά.

Για όσους δύσπιστους μια δοκιμή αξίζει. Κάθε αρχή είναι δύσκολη αλλά γιατί ζούμε; Για να αλλάζουμε, να προοδεύουμε, να βάζουμε στόχους, να τους προσπερνάμε και να πηγαίνουμε για τον επόμενο!!! Καλή αρχή σε όποιο δοκιμάσει (πραγματικά αξίζει μη περιμένεις άλλο).

Για όλα, είμαστε ικανοί!

https://www.youtube.com/watch?v=FQusIUf-k4k

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Fighting against kilos diaries Vol 1.