Loading

F.R.I.E.N.D.S- Θα είναι εκεί για ‘σένα…

Με αφορμή την 27η Μαΐου αυτό μικρό αφιέρωμα, παρουσιάζει γιατί τα Φιλαράκια ήταν και θα είναι από τους μοναδικούς σου φίλους που δεν θα σε προδώσουν ποτέ, και αν αναρωτιέσαι τι γεγονός συνέβη στις 27 του Μάη, τότε μάλλον αυτό το άρθρο δεν είναι για εσένα.

Η επική σειρά Friends που έληξε το 2004 που με το φινάλε που κατάφερε να καταγράψει 52.5 εκατομμύρια τηλεθεάσεις στην Αμερική, επέστρεψε στις οθόνες για ένα special reunion επεισόδιο, που έφερε ξανά κοντά τους 6 φίλους μετά από 17 χρόνια!

Και οι 6 πρωταγωνιστές έδωσαν ασφαλώς το παρόν τους στη συνάντηση αυτή, καθώς και άλλα μεγάλα ονόματα όπως η Lady Gaga και ο Justin Bieber. Μαζί τους όμως είναι και αγαπημένοι χαρακτήρες από την σειρά, όπως ο James Michael Tyler- ο για πάντα κρυφός θαυμαστής της της Rachel, Gunther- και η Maggie Wheeler -η Janice με το θεσπέσιο αυτό γέλιο της. Στην καρέκλα των παραγωγών θα είναι οι παλιοί δημιουργοί της σειράς Marta Kauffman και David Crane, που μας χάρισαν τα προηγούμενα  236 επεισόδια της σειράς.

twimg.com

Από πέρσι (προ – κορωνοϊού εποχής) όπου ανακοινώθηκε η δημιουργία ενός νέου επεισοδίου, τους fans της σειράς τους ανησυχούσε αν θα δούμε νέο υλικό από την σειρά η αν απλά θα είναι θα είναι ένα μικρό τύπου reunion για τους φίλους μας. Η ταινία που δημιουργήθηκε τελικά, είναι μια συνάντηση που έφερε κοντά τους 6 ανθρώπους, έτσι ώστε να επισκεφθούν ξανά το πλατό αλλά και να μοιραστούν μαζί μας, μυστικά που δεν ξέραμε μέχρι τώρα (!). Επίσης δε θα δούμε την Rachel, τον Ross, την Monica, τον Chandler, την Phoebe και τον Joey, αλλά το κανονικό καστ που υποδύονται τους εαυτούς τους. Αυτό προμηνύει μια έκπληξη, καθώς θα δούμε τους 6 όπως δεν τους έχουμε δει ποτέ.

Τώρα, έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί αυτή η σειρά είναι τόσο αγαπητή, τόσα χρόνια μετά; 

Είναι περίεργο καθώς δεν περιέχει ιδιαίτερα ειδικά εφέ, ούτε παρουσιάζει κάποιο εξωπραγματικό plot. Κι όμως χρόνια μετά το φινάλε, καταφέρνει να κερδίζει τηλεθεάσεις και fans σε όλο το κόσμο. Αυτό είναι ίσως και το μυστικό της, μιας και δεν χρειάστηκαν περίπλοκα κοστούμια για να κλέψουν τις εντυπώσεις, όπως ούτε ‘μαγικά φώτα’ για να μας ταξιδέψουν σε άλλες εποχές, αλλά μερικοί έξυπνοι διάλογοι, άψογη χημεία μεταξύ των ηθοποιών και καλή διάθεση. Γιατί στην τελική, ίσως  αυτά να είναι τα θεμέλια μια δυνατής φιλίας. Μπορεί για αυτόν τον λόγο ο κόσμος να αγάπησε τόσο τους ανθρώπους αυτούς. Γιατί ποτέ δεν παράτησαν ο ένας τον άλλο, ανεξάρτητα από τις αντίξοες συνθήκες που βίωσαν. Η που ποτέ δεν έχασαν το χιούμορ τους, κι ας πέρασαν από τόσες δυσκολίες ο καθένας. Τέλος, αγάπησαν ο ένας τον άλλο έτσι όπως ακριβώς ήταν, χωρίς να θέλουν να τον αλλάξουν ή να τον φέρουν στα μέτρα τους.

cnet.com

Η σειρά αυτή περιγράφει τις ζωές που λίγο-πολύ όλοι θα θέλαμε να είχαμε, καθώς ποιος δεν ονειρεύεται αληθινούς φίλους που στέκονται στο πλάι του ασχέτως από τις δυσκολίες που θα βρεθούν στην πορεία.

Η ζωή όμως δεν είναι σειρά τηλεόρασης με σενάριο και προκαθορισμένη πορεία, αρχής μέσης και τέλους. Εν τούτης, το σενάριο είναι στα δικά μας χέρια και εμείς είμαστε υπεύθυνοι να το συντάξουμε με τους πρωταγωνιστές και τους κομπάρσους  που θέλουμε στην ζωή μας.

Γι αυτό λοιπόν πιάσε την πένα και ξεκίνα να γράφεις, ο χρόνος δεν είναι απεριόριστος και το μελάνι λιγοστεύει…

indianexpress.com


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: imdb.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    F.R.I.E.N.D.S- Θα είναι εκεί για ‘σένα…