Loading

Εξερεύνηση των Highlands της Σκωτίας σε μία ημέρα

svg22 Ιουνίου, 2021TravelbeezHighlanders

Η περιοχή  «Highlands» βρίσκεται στη βόρεια Σκωτίας και είναι ένας παράδεισος για τους λάτρεις της φύσης. Περιτριγυρίζεται από εντυπωσιακά βουνά, γραφικά χωριουδάκια, πράσινες κοιλάδες και μερικές από τις μεγαλύτερες λίμνες του Ηνωμένου Βασιλείου. Η διαδρομή από Εδιμβούργο ήταν περίπου 3 ώρες δρόμο. Καθώς ανεβαίναμε το υψόμετρο προς τα βουνά, το τοπίο γινόταν όλο και πιο μαγευτικό. Ο δροσερός, φρέσκος αέρας και οι απέραντες εκτάσεις δέντρων μας επιβεβαίωσαν ότι ήμασταν επισήμως στην εξοχή, μακριά από το θόρυβο της πόλης. Κλείσαμε ένα δωμάτιο να μείνουμε για το βράδυ, για να ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας. Το επόμενο πρωί αρχίσαμε την εξερεύνηση.

Fort WilliamBen Nevis

Το Fort William είναι η πολιτιστική πρωτεύουσα στα Highlands – δεύτερη μεγαλύτερη σε πληθυσμό μετά από το Inverness – και φιλοξενεί το ψηλότερο βουνό της Βρετανίας, το Ben Nevis. Οδηγήσαμε μέχρι τον χώρο στάθμευσης και αρχίσαμε το περπάτημα. Δεν είχαμε καταλάβει ότι υπήρχε ακόμη ένας πιο κοντινός χώρος στάθμευσης, κι έτσι περπατήσαμε περίπου 20 λεπτά προτού αρχίσουμε να ανεβαίνουμε το βουνό. Ακολουθούσαμε ένα στενό μονοπάτι ανάμεσα στο δάσος, περνώντας πάνω από πέτρες και ρηχά ποτάμια.

Μια ώρα αργότερα, φτάσαμε σε μια ανοιχτή πεδιάδα βγαίνοντας από το δάσος. Μπροστά μας στέκονταν επιβλητικά οι λόφοι του Ben Nevis. Προχωρώντας λίγο παραπέρα, είδαμε τον καταρράκτη του ψηλότερου βουνού της Βρετανίας να κυλά ήρεμα αλλά σταθερά στις πλαγιές του. Στο τέλος του καταρράκτη έρεε ένα ποτάμι που κατέληγε λίγα μέτρα πιο κάτω σε μια γαλήνια μικρή λίμνη.

Δυστυχώς, δεν είχαμε χρόνο να σκαρφαλώσουμε μέχρι την κορυφή του βουνού, αλλά επιφυλασσόμαστε μια πιο οργανωμένη επίσκεψη ειδικά για ορειβασία.

Glenfinnan – Hogwarts Express

Για τους φαν του Χάρι Πότερ, ένα από τα πιο όμορφα θεάματα είναι το τρένο “Χογκουαρτς Εξπρες” που περνά από την γέφυρα στην περιοχή Glenfinnan. Στην πραγματικότητα, το τρένο ονομάζεται Jacobite. Είναι ένα παλιό τρένο ατμού που και κάνει δύο διαδρομές καθημερινά, μία το πρωί και μία αργότερα το απόγευμα. Όταν φτάσαμε στο σημείο που θα περνούσε το τρένο, είδαμε ένα σωρό ανθρώπων να στέκεται σε διάφορα σημεία του λόφου και να περιμένουν με τις φωτογραφικές του κάμερες το τρένο να περάσει. Όταν είδαμε το τρένο να εμφανίζεται από μακριά, με τον καπνό να ξεπροβάλλει και να αφήνει μια ουρά πίσω του, μας συνεπήρε ο ενθουσιασμός. Οι επιβάτες του τρένου μας χαιρετούσαν και κάποιοι από τους θεατές χαιρετούσαν πίσω. Όταν το τρένο έφυγε, η μάζοξη σιγά σιγά διαλύθηκε.

Η διαδρομή με το Jacobite Steam Train είναι μία από τις ομορφότερες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το τρένο περνά ανάμεσα σε διάφορες πόλεις και χωριά της περιοχής. Το εισιτήριο κοστίζει λίγο ακριβά, όμως αξίζει τον κόπο.

Κοιλάδα Glen Etive

Στο δρόμο για την επιστροφή δεν μπορούσαμε να μην περάσουμε από τη διάσημη κοιλάδα. Το Glen Etive φιλοξένησε γυρίσματα της ταινίας James Bond: Skyfall χάρη στην φυσική ομορφιά της. Οδηγήσαμε κατά μήκος του στενού περάσματος ανάμεσα στα βουνά και παρατηρήσαμε κατασκηνωτές δίπλα από το ποτάμι να απολαμβάνουν την ηρεμία της φύσης. Χρειάστηκε να σταματήσουμε το αμάξι δύο φορές για να επιτρέψουμε σε μερικά ελάφια να διασταυρώσουν το πέρασμα.

Μία ημέρα δεν είναι αρκετή για να ανακαλύψεις τα Highlands, γι’ αυτό και προγραμματίζουμε να πάμε ξανά για περισσότερες μέρες. Παρά τον περιορισμένο χρόνο που είχαμε στην διάθεσή μας, η εμπειρία άξιζε τον κόπο. Είμαστε κατενθουσιασμένη που μας δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφτούμε ένα κομμάτι της περιοχής και συνιστούμε να επισκεφθείτε τα Highlands αν βρεθείτε στη Σκωτία.


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Εξερεύνηση των Highlands της Σκωτίας σε μία ημέρα