Loading

Έτσι είμαι εγώ και δεν μπορώ, ούτε και θέλω να αλλάξω!

Είναι αναμφισβήτητο πως πρέπει να αγαπάμε τον εαυτό μας, όπως ακριβώς είμαστε. Δεν χρειάζεται καμία θεωρία που να το αποδεικνύει και κανένας επιστήμονας που πρέπει να μας το επιβεβαιώσει. Εάν δεν είσαι ο εαυτός σου, δεν μπορείς να προχωρήσεις στη ζωή. Ευτυχισμένοι λένε είναι εκείνοι που στη ζωή δεν προσποιούνται κάτι που απλά δεν είναι. Δεν θέλουν να μοιάσουν σε κανένα. Να είσαι απλά εκείνο που σε εκφράζει και που σε κάνει να βγαίνεις από την ζώνη ασφαλείας σου.

Στον έρωτα ειδικότερα, το να είσαι ο εαυτός σου είναι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα. Κανένας άνδρας δεν θα σε αγαπήσει πραγματικά για κάτι που δεν είσαι και φυσικά το αντίστροφο. Πιστεύω λογικό, αφού ο αληθινός σου χαρακτήρας είναι αυτός που τις περισσότερες φορές ελκύει το ανδρικό φύλο. Να γελάς όταν το χρειάζεσαι. Δεν πειράζει εάν θα σε περάσουν για τρελή. Φώναξε όταν το νιώσεις. Θύμωσε, πέσε κάτω και ξανασηκώσου. Τόλμησε να κάνεις σχέσεις και να δοκιμαστείς. Μην κολλάς στο ‘τι θα γινόταν εάν’… . Αγάπα και δεν πειράζει εάν δεν πάρεις πίσω αυτό που θα επιθυμούσες. Δεν είμαστε φτιαγμένες κούκλες της βιτρίνας για να αρέσουμε σε όλους.

Το θέμα δεν είναι ότι μόνο δεν μπορούμε να αλλάξουμε. Δεν μπορούμε γιατί έτσι είμαστε, γυναίκες δυναμικές. Δεν δεχόμαστε να μας λυπάται κανένας. Ούτε όμως ντρεπόμαστε να δείξουμε πως έχουμε και εμείς ευαισθησίες. Είμαστε άνθρωποι, λυγίζουμε. Αγαπούμε αληθινά και αυτό φαίνεται.

Το ‘αρέσω σε όλους’ είναι μια θεωρία ξένη για εμάς. Μακριά μας, γιατί εμείς θέλουμε να αρέσουμε σε λίγους αλλά πολύτιμους. Δεν προσπαθούμε να κρύψουμε καμία μας αδυναμία.

Να είσαι όχι να φαίνεσαι, αγαπημένη μου φίλη. Μην δεχτείς να σε μειώσει κανένας άντρας. Κανένας άντρας δεν έχει το δικαίωμα να μας υποτάξει κάτω από το παντελόνι του. Να επιλέξεις τον άνθρωπο που θα σε κάνει να βγάλεις το πραγματικό σου ‘εγώ’. Τόσο, που να είσαι περήφανη που τον έχεις δίπλα σου. Ντροπές και κόμπλεξ, δεν ανεχόμαστε.

Όχι απλώς δεν μπορώ να αλλάξω αλλά πώς να το πω ρε παιδί μου.. Δεν θέλω. Δεν θέλω να γίνω σαν τις άλλες, γεννήθηκα για να ξεχωρίζω. Μια γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της πάνω από όλα παραμένει σταθερή στις απόψεις και τα πιστεύω της. Κανενός το παιχνίδι δεν γίνομαι που κρατά και μετά παρατά γιατί βαρέθηκε. Όχι φίλε μου δεν κατάλαβες καλά. Στον έρωτα άμα θες να παίξεις, μείνε μακριά μου. Εγώ θέλω να μπορείς να τσαλακωθείς και να αγαπήσεις.

Κανείς, τέλος, δεν είναι ικανός να με κρίνει. Αν ήθελα την γνώμη του κόσμου, θα μπορούσα να την ζητήσω. Αφού λοιπόν δεν την ζήτησα, είναι η δική μου ζωή και θα την ζήσω όπως θέλω. Εγώ κρατώ την πένα και μόνη θα χαράξω τη δική μου πορεία στη ζωή. Στη ζωή μου κυρίαρχος είμαι εγώ.

Αν σας φοβίζει λοιπόν ότι είστε δυναμικές γυναίκες και δεν θα αρέσετε σε κάποιον, ξεκολλάτε. Καλύτερα μόνη μου και δυνατή παρά με κάποιον και αδύνατη. Κλείνω το άρθρο μου αυτό λέγοντας κάτι που να εξηγεί γιατί είμαστε έτσι, γιατί ίσως μας πεις ‘αψυχολόγητες’. Είναι η άμυνα μας απέναντι σε αυτό τον κόσμο που δυστυχώς δεν έχει όνειρα, δεν παλεύει αρκετά για τις επιθυμίες του και φοβάται την γνώμη του κόσμου. Όλοι είναι οι ίδιοι και γι’ αυτό μας είναι αδιάφοροι. Δεν είμαι πάντα στα καλά μου και δεν με ενοχλεί. Αρκεί να ξέρεις πως θα με αντιμετωπίσεις. Γιατί δεν μασάω σε μπερδεμένα λόγια. Είμαι μαγκάκι και το δείχνω.

Κι αν νομίζεις ότι κάποτε θα αλλάξω κάνεις τεράστιο λάθος. Έτσι είμαι, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ και ΟΥΤΕ ΘΕΛΩ να αλλάξω !

Γυναίκες δυναμικές και ξεχωριστές. Η θηλυκότητα ρέει στο αίμα μας.

Γυναίκες ενωμένες, ποτέ νικημένες !

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Έτσι είμαι εγώ και δεν μπορώ, ούτε και θέλω να αλλάξω!