Loading

Εθνική Ελλάδος : Η συγκλονιστική σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη.

Η εθνική Ελλάδος πρόκειται για μια προσπάθεια 4 γυναικών να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους μέσα από το άθλημα… κέρλινγκ!  Όλα ξεκινούν με τη Νίκη, μια ανύπαντρη μητέρα, η οποία έχασε τη δουλειά της και καταπιάνεται από το άθλημα «κέρλινγκ» .Το κέρλινγκ ήταν άγνωστο για την Ελλάδα μέχρι τότε, αφού ο πρόεδρος της Ελληνικής ομοσπονδίας κέρλινγκ  ξόδευε τα λεφτά από τις επιχορηγήσεις για δικό του όφελος.

Επιγραμματικά η Νίκη, με την αδερφή της Φρόσω, στήνουν την εθνική ομάδα κέρλινγκ μέσα από πολλές δυσκολίες, με προπονητή τον Χρήστο Μελίτη (Γ. Καπουτζίδης).  Και η ομάδα ολοκληρώνεται με τη Φοίβη -μια διάσημη ηθοποιό- και τη Στάλω, τη χαρούμενη Κύπρια.

cosmopoliti.com

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μέσα από τα έργα του προσπαθεί να περάσει μηνύματα και να προβληματίζει την κοινή γνώμη για τη στάση μας. Εν έτη 2015 -όταν ξεκίνησε η σειρά- η Ελλάδα βρίσκονταν σε μια αρκετά περίεργη φάση, αφού ήταν εν καιρώ οικονομικής κρίσης, ανεργίας, ρατσισμού προς τους μετανάστες, τους ομοφυλοφίλους και άλλες κοινωνικές ομάδες.

Από αυτά επηρεαζόμενος ο Καπουτζίδης αναπαριστά μέσα από διάφορους ρόλους τον νεοναζισμό σε νεαρά άτομα, τον ρατσισμό για τους ομοφυλοφίλους, τις ελλιπείς εγκαταστάσεις και τον ελλιπή σεβασμό για τα άτομα με κινητικές δυσκολίες, για τη διαφθορά που υπήρχε, την ξενοφοβία, τη θέση της γυναίκας σε οικογενειακό και επαγγελματικό επίπεδο.

Με λίγα λόγια ο Καπουτζίδης έδειξε την πραγματική εικόνα που επικρατούσε στην Ελλάδα το 2015   -και σε κάποιους τομείς ακόμα επικρατεί- αλλά παράλληλα δίνει την ελπίδα στο θεατή ότι όλα μπορούν να αλλάξουν, να γίνουν καλύτερα, αρκεί ο καθένας μας να το προσπαθήσει!

tlife.gr

Δυστυχώς αυτή η σειρά δεν εκτιμήθηκε όπως θα έπρεπε από το κοινό εκείνη την περίοδο -η αλήθεια είναι ότι η πλειοψηφία προτιμά να παρακολουθήσει κάτι αστείο, κάτι χαρούμενο και όχι τις καταστάσεις που ζει καθημερινώς, παρόλο που υπήρχε η τρελή Κύπρια, που αντιπροσώπευε την χαρούμενη πλευρά της ζωής, δεν ήταν αρκετό.  Έτσι με τις πρώτες δυσκολίες η σειρά διακόπηκε λίγο πριν την ολοκλήρωση του 1ου κύκλου.

Και για να μαθαίνουμε και κάτι…

gazzetta.gr

Το κέρλινγκ είναι ομαδικό άθλημα, που παίζεται σε πάγο. Αποτελείται από δύο ομάδες των τεσσάρων ατόμων. Οι ομάδες γυρίζουν σέρνοντας στον πάγο βαριές πέτρες με λεία επιφάνεια από γρανίτη. Στο πάγο υπάρχει μια σειρά ομόκεντρων κύκλων και στόχος της κάθε ομάδας είναι να στείλει την πετρά όσο πιο κοντά στο κέντρο . Για να γίνει αυτό δύο άτομα συνοδεύουν τους συμπαίκτες με σκούπες-μη φανταστείτε κανονικές σκούπες-. Το σκούπισμα εξυπηρετεί στο να λειανθεί ο πάγος από τους πολλούς μικρούς κρυστάλλους που εμποδίζουν την πέτρα να γλιστράει. Για κάθε πέτρα που είναι πιο κοντά στον μπλε, κεντρικό κύκλο κερδίζει ένα πόντο η κάθε ομάδα. Στόχος είναι η ομάδα  να φέρει όσες πιο πολλές πέτρες κοντά στο κέντρο. Το άθλημα αναφέρεται από πολλούς και ως  «σκάκι πάνω στον πάγο» εξαιτίας της δυσκολίας του.


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: thetoc.gr

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Εθνική Ελλάδος : Η συγκλονιστική σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη.