Loading

Εσύ που ερωτεύτηκες και διέγραψες τους φίλους σου, μην μας στείλεις όταν χωρίσεις!

svg9 Απριλίου, 2021LovebeezΦΩΤΕΙΝΗ ΣΤΡΑΤΗ

Ο έρωτας και οι φιλίες αποτελούν ένα τεράστιο κομμάτι στη ζωή μας. Είναι ίσως όμως οι μεγαλύτεροι εχθροί. Πολλοί δεν μπορούν να τα διαχειριστούν και τα δυο μαζί, επιλέγοντας μόνο ένα, και μαντέψτε ποιο! Ναι, ναι, καλά καταλάβατε. Σήμερα θα μιλήσουμε για εκείνους τους «φίλους» που παράτησαν τα πάντα για έναν έρωτα ή μάλλον για έναν ενθουσιασμό. Ας το παραδεχτούμε όλοι έχουμε ένα τέτοιο «φίλο». 

Σε εσένα απευθύνομαι, σε εσένα «φίλε» μου (χαχαχα τραγικό) που ερωτεύτηκες και ξέχασες τα πάντα. Δεν αντιλέγω, ότι και αν έγινε ζήσαμε όμορφες και δύσκολες στιγμές (αν αυτές ήταν αληθινές).  Αυτή όμως είναι και η απορία μου. Πως μπόρεσες να ξεχάσεις όλα αυτά που ζήσαμε, να ξεχάσεις τα πάντα; Πως μπόρεσες να ξεχάσεις το πόσο σου έχουμε σταθεί, βοηθήσει και υποστηρίξει; Ήμασταν πάντα δίπλα σου για ότι χρειαστείς. Αλλά ναι, ξέχασα ένας εκμεταλλευτής ψυχών και συναισθημάτων είσαι. Ήρθες, πήρες, δεν έδωσες ποτέ έστω και το ελάχιστο πίσω, κατέστρεψες, πλήγωσες, ξέχασες και στο τέλος έφυγες. Τόσο απλά. Διέλυσες τα πάντα για ένα ενθουσιασμό και λίγη σημασία που δεν ξέρεις μέχρι που θα πάει. Και εμείς έχουμε ερωτευτεί, αλλά δεν ξεχάσαμε ποιοι ήταν αυτοί που στάθηκαν βράχοι δίπλα μας στα δύσκολα. Δεν κάψαμε τόσες εμπειρίες, στιγμές, όνειρα, όπως έκανες εσύ. 

Το καλύτερο δεν στο είπα. Εδώ να δεις γέλια. Έχεις το θράσος να μας ρίχνεις την ευθύνη, λέγοντας πως εμείς απομακρυνθήκαμε από εσένα. Εσύ απομακρύνθηκες όχι εμείς. Ή μάλλον εσύ μας απομάκρυνες από κοντά σου. Δηλαδή τι; Τι περίμενες; Να στέλνουμε για να κανονίσουμε και να μας γράφεις για το γκομενάκι; Να βρισκόμαστε και να είσαι όλη την ώρα στο κινητό στέλνοντας μηνύματα χαζογελώντας; Λες πως καταστρέψαμε τη φιλία. Για ποια φιλία μιλάς ακριβώς; Γι’ αυτή που την έγραψες στα παπάρια σου; Από εμάς ναι ήταν φιλία και προσπαθήσαμε πολλές φορές να μην την διαλύσουμε με το να σωπαίνουμε. Δεν φύγαμε στη πρώτη δυσκολία ή στον πρώτο ενθουσιασμό. Από μεριάς σου τι ήταν; Μήπως καθαρά φιλία εκμετάλλευσης και κοροϊδίας; Για ποια φιλία; Σε αυτή που χάρισες μόνο ψέμα; Ψεύτικες αγκαλιές, ψεύτικες στιγμές. Τι πιστεύεις πως είμαστε ηλίθιοι και δεν καταλαβαίνουμε; Επειδή δεν μιλούσαμε δεν σημαίνει πως δεν αντιλαμβανόμαστε, απλά προσπαθούσαμε να φτιάξουμε καταστάσεις. Νομίζεις πως μας παίζεις στα δάχτυλα. Αυτό ακριβώς. Νομίζεις. Από το νομίζω μέχρι το κάνω, ολόκληρη διαδρομή.

Πιστεύεις ότι είμαστε και θα είμαστε ακόμα εδώ και όταν γίνει το παραμικρό θα έρθεις να κλάψεις στους ώμους μας, όπως έκανες πάντα. Ναι καλά, θα’ θελες! Στο κάνουμε πιο εύκολο, φεύγουμε εμείς. Δεν χρειάζεται να μας διώξεις. Ξέρεις κάποιες ψυχές δεν αντέχουν το ψέμα και τη κοροϊδία. Όχι από αδυναμία αλλά από ανθρωπιά. Είναι τόσο αληθινές που σιχαίνονται τη ψευτιά και τα σκάρτα συναισθήματα.

Καλέ ξέχασα, δε σου ευχηθήκαμε. Εάν έχεις βρει αληθινά τον έρωτα της ζωής σου, τότε συγχαρητήρια κερδίζεις ένα καπελάκι από το γνωστό πολυκατάστημα παιχνιδιών. Μπράβο, μπράβο να είστε πάντα ευτυχισμένοι. Να θυμάσαι όμως τι έχασες για να κερδίσεις αυτό το ψεύτικο καπελάκι. Έτσι είναι κάτι χάνεις, κάτι κερδίζεις εσύ επιλέγεις τι και πως. Ποτέ δεν μας θεώρησες πραγματικούς φίλους. Πάντα έλεγες πως ήμαστε απλά γνωστοί που περνάμε καλά τις ώρες μας. Ποτέ δεν μας υπολόγισες σαν ανθρώπους. Ποιος κορόιδευε ποιον; Ο λογαριασμός όμως πάντα έρχεται στο τέλος. Εκεί γράφει αναλυτικά ποιος αξίζει τι και ποιος όχι. Ποιος έχει ψυχή και ποιος όχι. Ποιος εκμεταλλεύτηκε και ποιος όχι. Όλα στο τέλος πληρώνονται. Δεν σου το έχουν μάθει αυτό εεε;

Κανείς δεν είπε να μην ερωτεύεστε. Κανείς δεν είπε να διαλέγετε τους φίλους και όχι τον έρωτα. Αυτό που πρέπει και είναι το σωστό, είναι να μπορείτε να τα διαχειριστείτε όλα μαζί. Δεν είναι δύσκολο. Μην ξεχνάτε τους φίλους για τον έρωτα και τον έρωτα για τους φίλους. Υπάρχει η ισορροπία μόνο αν υπάρχει η θέληση να τη βρεις. Να θυμάστε πως οι «φίλοι» που σε πετάνε σαν τρίχα από το ζυμάρι για ένα… κουτούπωμα -όσο πιο ευγενικά-  δεν αξίζουν καν τη περιφρόνηση σου. Δεν αξίζουν να είσαι εκεί να περιμένεις πότε θα επιστρέψουν. 

Συγχαρητήρια λοιπόν σε όσους ξέχασαν τους φίλους τους για μια σχέση. Εσύ που ερωτεύτηκες και διέγραψες τους φίλους σου, μην μας στείλεις όταν χωρίσεις, θα είμαστε αλλού. Έχουμε και μια αξιοπρέπεια. Ο χαμένος είναι αυτός που τα παρατάει και όχι αυτός που πολεμάει και ύστερα να φύγει. Μην σκας όμορφη είναι η ζωή και χωρίς εσένα, πολύ πιο όμορφη. Χάρηκα για τη γνωριμία γιατί κατάλαβα τι δείχνεις ότι είσαι και τι είσαι στα αλήθεια. Καλύτερα να ξεμπερδεύεις από τα άσχημα, παρά να μένεις παρουσιάζοντας τα όμορφα. Χίλιες φορές αληθινός με λίγους και καλούς, παρά ψεύτης με πολλούς. Έτσι είναι, στη ζωή η αλήθεια πάντα πονάει.


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: littlelaw.co.uk

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Εσύ που ερωτεύτηκες και διέγραψες τους φίλους σου, μην μας στείλεις όταν χωρίσεις!