Loading

Εσείς φοράτε τα ρούχα του ή είστε τίποτα νορμάλ;

svg9 Φεβρουαρίου, 2022LovebeezΝΤΟΡΑ ΛΑΜΗ

Λοιπόν κορίτσια, ήρθε η ώρα της αλήθειας. Ας σηκώσουν το χέρι όσες ποτέ δεν έχουν καβατζώσει φούτερ του αγοριού τους. Μια ζακέτα; Ένα μπλουζάκι; Ωραία, είμαι σίγουρη ότι μπορώ να σας μετρήσω όλες στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Έχει καταντήσει κλισέ, το ξέρω, και πλέον οι άντρες μας κοροϊδεύουν γι’αυτό, κι είναι από την αρχή συμφιλιωμένοι (ελπίζω) με τη σκέψη πως θα αποχωριστούν κάποια φούτερ τους και δη, μάλλον τα αγαπημένα τους. Γιατί φυσικά εμείς δε θέλουμε το καταχωνιασμένο στην κάτω γωνία της ντουλάπας φούτερ, θέλουμε αυτό το συγκεκριμένο, που το φοράει συνέχεια, που έχει ποτίσει με το άρωμα του και που του πάει καλύτερα από όλα.

Τα ρούχα με τα οποία τον βλέπουμε κι ασυναίσθητα σκεφτόμαστε «αχ τι όμορφος που είναι σήμερα», ακριβώς αυτά είναι που δε βλέπουμε την ώρα να καβατζώσουμε. Μπορεί να είναι οριακά άκαρδο να του στερούμε τα αγαπημένα του, αλλά τι να κάνουμε! Ο έρωτας…

Μάλιστα , είμαι εδώ για να σας πω ότι το να αποζητάμε να φοράμε τα ρούχα του είναι απόλυτα φυσιολογικό, υγιές και θεμιτό!

Ας ξεκινήσουμε με τα γνωστά: ο εγκέφαλος μας είναι ανέκαθεν προγραμματισμένος να μας κράτα πάντα ασφαλείς, να μας απομακρύνει από τα δυσάρεστα συναισθήματα, και να μας κρατά κοντά σε ό,τι μας κάνει να νιώθουμε όμορφα. Πώς μπορεί να συμβάλει σε αυτό ένα φούτερ ρωτάς;

Έστω ότι βιώνουμε μια στιγμή απόλυτου έρωτα. Ένα υπέροχο ραντεβού, μια έντονη στιγμή τρυφερότητας κι αγάπης, μια οποιαδήποτε κατάσταση που εκείνη τη στιγμή έχει εκσφενδονίσει τον έρωτα, την ευτυχία, τις ενδορφίνες μας, στα ύψη. Το πιθανότερο είναι πως, θέλοντας να διαφυλάξουμε αυτή την αίσθηση απόλυτης ευφορίας, υποσυνείδητα κρατάμε καταγεγραμμένο στον εγκέφαλό μας κάτι: μια μυρωδιά, μια γεύση, μια οπτική εικόνα… πιθανώς δηλαδή, το φούτερ που φοράει ο άνθρωπος με τον οποίο εκείνη τη στιγμή μοιραζόμαστε αυτή τη στιγμή εκστατικής ευτυχίας.

Αυτό για εμάς, εδώ και στο εξής, θα είναι μια «άγκυρα». Κάθε φορά που θα μυρίζουμε το άρωμά του, θα βλέπουμε τα ρούχα που είχαμε υποσυνείδητα παρατηρήσει πως φορούσε εκείνη τη φορά που είχαμε περάσει υπέροχα, θα μεταφερόμαστε συναισθηματικά σε εκείνη την κατάσταση και θα νιώθουμε την ευφορία της. 

Επιπροσθέτως, για να επιβεβαιώσει την ευεργετική επίδραση του καβατζωμένου φούτερ έρχεται το University of British Columbia. Έρευνα που διεξήγαγε σε 96 ερωτευμένες γυναίκες, απέδειξε πως όχι μόνο με ευκολία αναγνώρισαν, βάσει της όσφρησης, το ρούχο του συντρόφου τους ανάμεσα σε άλλα, αλλά και η μυρωδιά του μείωσε σημαντικά τα επιπεδα της κορτιζόλης – της ορμόνης του στρες, στον οργανισμό τους.

Αν λοιπόν ποτέ το αγόρι σου γκρινιάξει που τα φούτερ του εξαφανίζονται ως δια μαγείας, δείξε του αυτό το άρθρο και πες του ότι κάνει καλό στην υγεία σου… το λέει κι η επιστήμη!

pinimg.com


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: dreamstime.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Εσείς φοράτε τα ρούχα του ή είστε τίποτα νορμάλ;