Loading

Ερωτογενείς περιοχές: Το τσάκρα της σεξουαλικότητας!

Τα πάντα γύρω μας είναι φτιαγμένα από ενέργεια. Αγνή, καθαρή ενέργεια. Το ενεργειακό σώμα μας έχει εφτά κύρια ενεργειακά κέντρα ή τσάκρας που λειτουργούν σαν μετασχηματιστές ενέργειας σε εμάς και το περιβάλλον μας. Το κάθε ένα έχει τις δικές του ξεχωριστές λειτουργίες. Συνδέεται με διαφορετικά μέρη και όργανα του  σώματος, σφαίρες συμπεριφοράς και ανθρώπινης ανάπτυξης.

pixabay.com

Το δεύτερο μας τσάκρα που ονομάζεται ιερό ή τσάκρα της σεξουαλικότητας βρίσκεται κάτω από τον αφαλό. Συνδέεται με τους γεννητικούς αδένες και επηρεάζει τη λεκάνη, τα γεννητικά όργανα, το αναπαραγωγικό σύστημα, την κοιλιά, το ιερό οστό και τους οσφυϊκούς σπονδύλους. Συμβάλλει στη ζωτικότητα μας, στη κίνηση μας, τη σεξουαλική έκφραση και την καλή στήριξη!

Όταν το 2ο τσάκρα μας βρίσκεται σε δυσαρμονία νιώθουμε φόβο ή ανασφάλεια. Το άτομο δίνει υπερβολική σημασία στο σεξ και πιστεύει ότι είναι το μόνο πράγμα που τον κάνει να νιώθει ζωντανό ή αντιθέτως πιστεύει ότι το σεξ δεν είναι για αυτόν, ότι είναι κάτι ξεπερασμένο. Έχει υπερβολικό ή καθόλου πάθος στις σχέσεις του, ζηλεύει και απομακρύνεται από τους άλλους ανθρώπους. 

Το 2ο ενεργειακό μας κέντρο είναι επίσης υπεύθυνο για την αίσθηση χαράς για τη ζωή, τη θέληση για να ζήσουμε και να δημιουργήσουμε όμορφα πράγματα. Όταν βρίσκεται σε ισορροπία έχουμε όρεξη για σεξουαλική επαφή, υπάρχει γονιμότητα, βλέπουμε τη ζωή πιο θετικά, θέλουμε να δημιουργούμε όμορφες και υγιή σχέσεις με τους γύρω μας και αυτοί χαίρονται να βρίσκονται κοντά μας!  Εκφραζόμαστε εύκολα, νιώθουμε πιο ελεύθεροι και η ζωή μας είναι γενικότερα πιο αισιόδοξη.

bbend.net

Αν θες λοιπόν να ανθίσει το κέντρο ιερού σου, να έχεις περισσότερο πάθος, όρεξη για τη ζωή και  ανεπτυγμένη σεξουαλικότητα, σου γράφω ένα τρόπο θεραπείας με άσκηση:

  • Κάθισε στο πάτωμα και ακούμπησε τις πατούσες σου σε αυτό, έτσι ώστε τα γόνατα να βρίσκονται κοντά στο στήθος σου.
  • Τα χέρια σου μπορούν να ακουμπήσουν πίσω σου στο πάτωμα ή να κρατήσουν τα γόνατα στη θέση τους. 
  • Δώσε όλη τη προσοχή σου στα γεννητικά σου όργανα. Νιώσε όλη την ενέργεια να πηγαίνει εκεί και ένα πλούσιο πορτοκαλί χρώμα να τα γεμίζει. 
  • Άφησε τώρα τη λεκάνη να ακολουθήσει το φυσικό ρυθμό της αναπνοής σου.
  • Εισπνοή – ρολάρουμε πάνω στον κόκκυγα, μετακινώντας όλη τη λεκάνη προς τα πίσω, εκπνοή – ρολάρουμε πάνω στο κόκκυγα μετακινώντας όλη τη λεκάνη προς τα εμπρός. 
  • Αυτή η άσκηση θα δυναμώσει ιδιαίτερα το κέντρο της σεξουαλικότητας σου και θα αυξήσει τη ζωτική του ενέργεια. 
  • Επανάλαβε την άσκηση για 5 εώς 10 λεπτά.

pronews.gr

Υπάρχουν επίσης κάποιες θετικές δηλώσεις, τις οποίες μπορείς να χρησιμοποιείς κατά τη διάρκεια της μέρας για να σε βοηθήσουν να εναρμονίσεις τα τσάκρα σου. Για το τσάκρα της σεξουαλικότητας μπορείς να λες τη φράση «Η αξία μου δημιουργείται από το προσωπικό μου έργο, το οποίο θαυμάζω και του επιτρέπω να επεκταθεί». Να λες αυτή τη φράση αρκετές φορές μέσα στη μέρα για 1-2 εβδομάδες.

meygeia.gr

Κάτι τελευταίο που αξίζει να θυμάσαι είναι ότι το 2ο ενεργειακό κέντρο μας έχει ως στοιχείο το νερό οπόταν βοηθάει πολύ ο ήχος του νερού (θάλασσα ή ποταμός) και γενικότερα οι ήχοι της φύσης!

Ζήσε τη ζωή θετικά και αισιόδοξα, ακριβώς όπως σου αξίζει!

Πηγές:

Εγχειρίδιο Εξαγνισμού και Ψυχικής Προστασίας – Shakila Ιωάννα Μπράτη, https://www.astrology.gr/ ,https://anewlife.gr/2o-tsakra-pathos-sex-chara-tis-zois/, https://mysticneverland.gr


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου:neopolis.gr

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Ερωτογενείς περιοχές: Το τσάκρα της σεξουαλικότητας!