Loading

Ερωτικά…ηλεκτροσόκ!

Ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς των σχέσεων, είναι η ρουτίνα. Κάποτε οι σχέσεις κουράζουν, ρουτινιάζουν, και ο έρωτας εξοντώνεται στον χρόνο. Δεν υπάρχει τίποτα καινούριο και διαφορετικό. Καυγάδες, μικροπροβλήματα, είναι όλα αναπόφευκτα, μα φυσιολογικά, σ ’αυτό το σημείο. Σχεδόν όλα τα ζευγάρια, φτάνουν στο σημείο να περάσουν και να ανταπεξέλθουν από μια περίεργη φάση, πλην εξαιρέσεων. Δεν θα σου ευχηθώ να βρίσκεσαι στην εξαίρεση, γιατί στην όποια κατάσταση και αν βρίσκεσαι, αντιμετωπίζοντας την, ωριμάζεις μέσα από αυτήν και γίνεσαι περισσότερο δυνατός. Αν λοιπόν, δεν είσαι στους λίγους εκλεκτούς και τυχερούς, υπάρχουν λύσεις για να προσπαθήσεις να αναθερμάνεις τη σχέση σου.

Επικοινώνησε με το ταίρι σου. Mόνο ανακαλώντας τα προβλήματα και προσπαθώντας να βρείτε μια μέση λύση γι’ αυτά, την καλύτερη για εσάς, ίσως μετριάσουν κάποια προβλήματα. Μόνο εσείς μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα, και φρόντισε την όποια συμβουλή και να δεχτείτε από τον περίγυρο σας, να την αναπροσαρμόσετε στα δικά σας δεδομένα. Να θυμάσαι ότι δεν λειτουργούν όλα το ίδιο για όλους. Αλήθεια, πότε ήταν η τελευταία φορά που μιλήσατε για τα όνειρα σας, τις επιθυμίες σας, τι σας προβληματίζει, τι θα θέλετε να αλλάξετε ή τι πραγματικά σκέφτεστε; Κάντε τις συζητήσεις σας περισσότερο ποιοτικές και λιγότερο επιφανειακές. Συζητώντας ο ένας με τον άλλο για τα όνειρα, τις φαντασιώσεις και τις ελπίδες ανοίγει πραγματικά ένας νέος δρόμος για μια εμπνευσμένη συζήτηση.

Προσπαθήστε να φλερτάρετε και να αποκτήσετε ξανά τις συνήθειες που είχατε στην αρχή. Το φλερτ και ο ρομαντισμός αφορά όλους και όλες, χωρίς να ξεχωρίζει φύλα. Βγείτε ραντεβού, φλερτάρετε σαν να είναι η πρώτη φορά. Οι ειδικοί τονίζουν ότι τα ζευγάρια δεν πρέπει να πέφτουν στην παγίδα της άνεσης. Δοκιμάστε νέα πράγματα, βάλτε τον αυθορμητισμό στη ζωή σας.  Ωραίο και το πρόγραμμα δηλαδή, φαίνεται όμως ότι ήρθε η ώρα να βρεθείτε εκτός προγράμματος για λίγο. Σίγουρα θα βοηθήσει το ζευγάρι να φλερτάρει, όπως έκανε τον πρώτο καιρό, να πάρει πρωτοβουλίες και κάνει κάθε φορά κάτι διαφορετικό που θα το ανανεώσει.

Κι αυτό, μπορεί να ακουστεί αντιφατικό, με όσα περίμενες να διαβάσεις, αλλά το πολύ μαζί, σκοτώνει την σεξουαλικότητα σας. Περάστε χρόνο ξεχωριστά, κάνοντας αυτά που αρέσουν στον καθένα, βγείτε με τους φίλους σας. Φροντίστε τον χρόνο που περνάτε ούτως ή αλλιώς μαζί όμως, να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό, μην βολεύεστε.

Και όλα αυτά μπορεί να ακούγονται δύσκολα, και ως ένας αδιάκοπος αγώνας κατάκτησης και διατήρησης. Είναι κουραστικό, το αντιλαμβάνομαι, αλλά οι ανθρώπινες σχέση απαιτούν προσπάθεια. Αν δοκιμάσατε πολλά όπως τα παραπάνω και άλλα, εγώ θα πρότεινα, για να σώσετε την σχέση σας, να περάσετε λίγο χρόνο χωριστά. Το στρες και η πίεση που μπορεί να δέχεται το ζευγάρι σε αυτή την προσπάθεια αναζωπύρωσης της φλόγας της σχέσης, ενδέχεται να έχει σοβαρό αντίκτυπο σε άλλους τομείς της ζωής. Δεν θα βγάλουμε και τη ψυχή μας για μια σχέση.

Ωραία όσα συνεπάγονται με την σχέση, αλλά καμία φορά η αγάπη που έχουμε, δεν αρκεί. Όταν νιώσετε λοιπόν ότι έχετε δοκιμάσει τα πάντα, αλλά δεν λέει να αλλάξει κάτι, δοκιμάστε λίγο χρόνο ξεχωριστά. Να πεθυμήσει ο ένας τον άλλο, να εκτιμήσετε τον σύντροφό σας. Πολλές φορές όταν μας «λείπει» κάτι, θυμόμαστε δυστυχώς να εκτιμήσουμε την παρουσία του. Τότε ίσως, μπορέσετε να καταλάβετε τι λείπει από την σχέση, τι είναι καλό να δοκιμάσετε για εσάς, τι απαιτήσεις έχετε μεταξύ σας, τι χρειάζεται να διορθωθεί.

Ειδικά αν νιώθετε άγχος και πίεση λόγω της κατάστασης της σχέσης σας, ίσως είναι τώρα ο καιρός να κάνετε ένα διάλειμμα για να δώσετε στον εαυτό σας την ευκαιρία να αξιολογήσετε τη σχέση και τις ανάγκες σας. Μπορεί να έχετε ονειρευτεί και σχεδιάσει την μελλοντική σας ζωή, δίπλα σε αυτό τον άνθρωπο, αλλά δεν καταλήγουνε όλα όπως τόσο τέλεια τα φτιάχνουμε στο μυαλό μας. Και αυτό δεν συνεπάγεται η συντέλεια του κόσμου. Συμβαίνουν. Δώσε χρόνο και χώρο, προτεραιότητα στον εαυτό και τα θέλω σου την κάθε στιγμή, χωρίς να φέρεσαι εγωιστικά, και όλα θα βρούνε τον δρόμο τους. Ότι σου ανήκει, θα γυρίσει πίσω σε σένα.

ilovestyle.com


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: brides.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Ερωτικά…ηλεκτροσόκ!