Loading

Έρωτες με άδοξο τέλος

svg8 Οκτωβρίου, 2019LovebeezΙΩΑΝΝΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

Πολλοί ήταν αυτοί που έδωσαν όρκους αιωνιότητας. Φαινόταν πως θα κρατούσε για πάντα μέχρι να τους χωρίσει ο θάνατος. Έλα που όμως έσβησε η φωτιά πριν καν στεριώσει. Πολλές φορές η μοίρα παίζει άσχημα παιχνίδια και κάπου όλα ανατρέπονται. Δεν έχουν όλες οι ερωτικές ιστορίες ένα happy end. Δυσκολότερο γίνεται ειδικότερα όταν εκτίθεσαι στα φώτα της δημοσιότητας. Άδοξο τέλος υπήρξε για ζευγάρια διάσημα που κανείς δεν το περίμενε. Σας παρουσιάζω λοιπόν 4 ζευγάρια που είχαν κατά την γνώμη μου ένα άδοξο τέλος.

Ρωμαίος & Ιουλιέτα

Ρωμαίος και Ιουλιέτα, το πιο γνωστό ίσως love story όλων των εποχών. Γνωρίσαμε την ιστορία αγάπης τους μέσα από την ιστορία του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Σύμφωνα με αυτήν, ο Ρωμαίος γνώρισε τυχαία σε μια γιορτή την Ιουλιέτα και την ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα. Όμως επειδή οι οικογένειες τους ήταν αντίπαλες, θέλησαν να παντρευτούν για να σταματήσει η έχθρα. Ο Καπουλέτος αργότερα επιθυμεί να παντρέψει την Ιουλιέτα με τον Πάρη, μη γνωρίζοντας τον κρυφό γάμο με τον Ρωμαίο. Έτσι, η Ιουλιέτα καταστρώνει ένα σχέδιο και παριστάνει δήθεν την νεκρή. Την βλέπει ο Ρωμαίος, πίνει δηλητήριο και πεθαίνει. Η Ιουλιέτα ξυπνά και αφού τον αντικρίζει νεκρό, αυτοκτονεί με το μαχαίρι. Γι’ αυτό και το έργο τελειώνει έτσι : «Γιατί δεν υπήρξε ποτέ ιστορία πιο θλιβερή από αυτήν της Ιουλιέτας και του Ρωμαίου της». Ανεκπλήρωτος έρωτας μεν, μεγάλος δε.

Αντώνιος- Κλεοπάτρα

Ένας έρωτας που στηρίχτηκε στην εξουσία. Ο Αντώνιος από τη μια βασιλιάς της Αλεξάνδρειας και από την άλλη η Κλεοπάτρα βασίλισσα της Αιγύπτου, μια γυναίκα πανίσχυρη και εντυπωσιακά όμορφη. Ο Αντώνιος, κατά την περίοδο που ετοίμαζε την εκστρατεία του εναντίον των Παρθών γνώρισε την Κλεοπάτρα την οποία είχε αρχικά αποφασίσει να τιμωρήσει. Ωστόσο, γοητευμένος από την βασίλισσα της Αιγύπτου, αποφάσισε να γίνει εραστής της. Εξαιτίας της ήλθε σε ρήξη με τον Οκταβιανό. Ο Οκταβιανός τότε κήρυξε πόλεμο εναντίον του. Ο Αντώνιος, τελικά νικημένος, επέστρεψε στην Αίγυπτο και αυτοκτόνησε. Παρόμοιο ήταν και το τέλος της Κλεοπάτρας, η οποία αυτοκτονεί με το άκουσμα ότι ο αγαπημένος της Αντώνιος ήταν νεκρός.

Αλίκη Βουγιουκλάκη – Δημήτρης Παπαμιχαήλ

Σε διαφορετικές μεν εποχές, ο έρωτας δε παραμένει το ίδιο μεγάλος αλλά και συγκλονιστικά καταστροφικός και γι’ αυτό το ζευγάρι. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ γνωρίστηκαν στη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου όταν έδιναν εισαγωγικές εξετάσεις. Λόγω της συνεργασίας τους στο θέατρο το 1964, ερωτεύτηκαν παράφορα και ένα χρόνο αργότερα, το 1965, ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας. Καρπός του έρωτα τους ο γιος τους, Γιάννης. Δέκα χρόνια διήρκησε ο γάμος τους καθώς το 1975 τράβηξαν ξεχωριστούς δρόμους μετά από μεγάλους καβγάδες.  Ήταν και οι δύο από τις πιο αγαπητές προσωπικότητες του κινηματογράφου. Αγαπήθηκαν …και ας χώρισε αιματηρά η νεράιδα με το παλικάρι.

Στον έρωτα εξάλλου δεν μπορείς να πεις με βεβαιότητα «για πάντα».  Τίποτα σ’ αυτή τη ζωή δεν είναι δεδομένο.

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Έρωτες με άδοξο τέλος