Loading

Έρωτας σε… εξορία!

Πολλά τα προβλήματα σε αυτούς τους περίεργους καιρούς και ρυθμούς που ζει η ανθρωπότητα. Κάποιοι με πολλά προβλήματα, άλλοι με λιγότερα. Υπάρχει όμως μια μερίδα που τραβάνε ένα ζόρι λίγο δύσκολο. Γιατί όπως και να το κάνουμε αυτά τα πλασματάκια που ζούνε τον έρωτα τους με όρους εξορίας, αξίζουν ένα μεγάλο χειροκρότημα. Εδώ, δοκιμάζονται  καθημερινά οι σχέσεις που δεν είναι σε “εξορία”, σκεφτείτε μέσα σε τι κύματα και σε τι φουρτούνες κολυμπάνε οι “εξόριστοι”.

https://i.pinimg.com/564x/2b/de/10/2bde108f130c9177044c92253c3017a7.jpg

dreamstime.com

Όσο και αν μας φαίνεται περίεργο αυτές οι σχέσεις συμβαίνουν πολύ συχνά. Συνήθως δεν ξεκινούν έτσι, αλλά λόγω συνθηκών, δουλειάς, σπουδών, πολλοί καταλήγουν να βλέπονται μερικές μέρες το χρόνο. Μεγάλο ζόρι λέμε. Ακούμε συχνά διάφορες απόψεις περί του θέματος. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ο έρωτας από απόσταση έχει ημερομηνία λήξης. Εγώ λέω πως όλες οι σχέσεις, όταν ξεκινάνε έχουν δύο πιθανές διαδρομές. Η’ θα ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα ή θα τους φάει ο κακός ο λύκος που στις μέρες μας μπορεί να είναι από το κέρατο μέχρι τον εγωισμό. Αναμφισβήτητα, τα ζευγάρια που ζουν χωριστά έχουν να αντιμετωπίσουν μεγάλες δυσκολίες και εμπόδια. Κάποιοι τα καταφέρνουν, κάποιοι άλλοι όχι.

Ο μεγαλύτερος εχθρός των σχέσεων από απόσταση είναι η ανασφάλεια και η αμφιβολία. Αυτά τα δύο δυστυχώς κάνουν μεγάλη παρέα, μη σας πω ότι είναι και κολλητές με την αγαπημένη μου φίλη τη ζήλεια. Η ρήξη σε μια τέτοια σχέση μπορεί να ξεκινήσει πολύ εύκολα, από κάτι μικρό, το οποίο μεγαλοποιείται λόγω της απόστασης και της έλλειψης άμεσης επικοινωνίας. Υπάρχουν βέβαια και άλλα κενά που δημιουργούνται στους “εξόριστους”. Οποιοδήποτε συναισθηματικό η σωματικό κενό πιθανόν να καλύπτεται έστω και προσωρινά από κάποιον άλλο. Είναι ανθρώπινο.

Οι σχέσεις δεν απαιτούν πάντα την καθημερινή επαφή. Αν ο έρωτας είναι «φρέσκος» και οι δύο σύντροφοι δεν έχουν προλάβει να δημιουργήσουν στενούς δεσμούς και να δεθούν, τότε το πιο πιθανό θα υπάρξει πρόβλημα. Ωστόσο, μια δοκιμασμένη σχέση που βασίζεται σε πραγματική αγάπη και ενδιαφέρον, μπορεί να επιβιώσει ακόμη και αν τη χωρίζουν χιλιόμετρα. Όταν ο ένας είναι μέρος της καθημερινότητας του άλλου σε μόνιμη βάση, οι δεσμοί μπορούν όντως να διατηρηθούν. Όπως και στις κανονικές σχέσεις, αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό τον όρο, οι σχέσεις από μακριά χρειάζονται κάποιους βασικούς κανόνες επιβίωσης. Survivor σχέσεων ένα πράγμα! Η ειλικρίνεια, η επικοινωνία, ο σεβασμός, τη καθημερινή ανταλλαγή ευχάριστων και δυσάρεστων στιγμών είναι όλα μέσα στη μαγική συνταγή μιας καλής σχέσης. Ναι, μάτια που δε βλέπονται γρήγορα λησμονιούνται, αλλά εν τέλει ποιος είπε ότι οι κανόνες δεν έχουν εξαιρέσεις;


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: dreamstime.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Έρωτας σε… εξορία!