Loading

Έρωτας… ή ενθουσιασμός;

Πόσες φορές η ζωή μας ξεγέλασε; Εμφανίστηκαν άτομα στη ζωή μας εκεί που δεν το περιμέναμε. Ο ενθουσιασμός αλλάζει μορφή και μας μπερδεύει αφήνοντας μας να πιστεύουμε πως βρήκαμε τον άνθρωπο μας, πως ερωτευτήκαμε.

Τα κύρια αίτια που προκαλούν τον «παρερμηνευμένο έρωτα» ή καλύτερα τον  παραπλανητικό είναι κατά κύριο λόγο η αφελής συμπεριφορά μας και ίσως το λάθος «timing». Κάποιες φορές μας κυριεύει το συναίσθημα της μοναξιάς  και έστω με λίγη σημασία που θα λάβουμε από κάποιον άλλον, απευθείας πέφτουμε στην παγίδα και νομίζουμε ότι μας κάνει να νιώθουμε ξεχωριστοί. Μπερδεμένες  σκέψεις στο κεφάλι και των δύο οδηγούν σε «σχέση χωρίς νόημα». Ο ενθουσιασμός κυριεύει. Τα λάθη πληθαίνουν. Οι αυταπάτες συνεχίζουν το νοερό παιχνίδι του ξεγελασμού και όλο το σκηνικό εξελίσσεται σε κοροϊδία εις βάρος και των δύο.

Και τώρα; Η ώρα που ξυπνήσαμε. Είτε αυτό συμβαίνει αργά είτε γρήγορα. Ο εσωτερικός μας κόσμος μπαίνει σε περίπλοκες διαδικασίες να καταλάβει τι γίνεται. Είμαι ερωτευμένη μαζί του ή απλά τον αγαπώ από ενδιαφέρον; Νοιάζομαι γι’ αυτόν  γιατί όντως τον αγαπώ ή επειδή βρήκα σημασία και ενδιαφέρθηκε για μένα έστω λίγο; Αναπάντητα ερωτήματα για πολύ καιρό, αφού οι διάφοροι συλλογισμοί περί ανέμων και υδάτων ή καλύτερα στην περίπτωση μας περί ερώτων και ενθουσιασμού.

Αν είμαστε από τους τυχερούς και συνειδητοποιήσουμε γρήγορα όντως τι θέλουμε η αυλαία θα πέσει επιτυχώς. Αν καταλάβουμε τι γίνεται σε ύστερο στάδιο θα είναι εξίσου δύσκολο και για τους δύο. Αναμνήσεις θα γυροφέρνει ο νους μας συνεχώς. Και εδώ είναι που θα τεθεί το εξής ερώτημα: αφού ο ενθουσιασμός θα περάσει,  αξίζει να συνεχίσω; Μάντης δεν είναι κανένας ευτυχώς ή δυστυχώς, έτσι δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα γίνει και πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Η πορεία της ερωτικής μας ζωής θα βρεθεί σε δύσβατο μονοπάτι καθώς θα βρισκόμαστε σε δίλημμα για το αν αξίζει να δώσουμε μια νέα ευκαιρία ούτως ώστε η σχέση ενθουσιασμού να μεταλλαχθεί σε πραγματική χημεία.

Βέβαια, αν χημεία δεν υπάρχει….τότε μην το σκέφτεστε για πολύ, αλλιώς αυτό που θα αλλάξει προσπαθώντας να βρείτε την έλξη μεταξύ σας δεν είναι τίποτα άλλο παρά ο ίδιος σας ο  εαυτός. Αρκετές σχέσεις ζευγαριών αλλά ακόμα και φίλων διαλύθηκαν σαν σκόνη επειδή κατέφυγαν σε έναν άλλο χαρακτήρα με σκοπό υποτίθεται να έρθουν πιο κοντά. Το αποτέλεσμα πάντα είναι ίδιο. Ζεις μια καθημερινότητα που κατά βάθος δεν σε αντιπροσωπεύει εσένα σαν τον πραγματικό σου εαυτό, αλλά τον άνθρωπο που θέλεις να γίνεις μόνο και μόνο για την πιο ευχάριστη αλλά συνάμα μασκαρεμένη επαφή, από την στιγμή που έχασες την ταυτότητα σου για χάρη κάποιου άλλου ατόμου.

Τελικά, ποιος έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίζει στα αρχικά στάδια αν τον περιμένει ένας αξέχαστος έρωτας ή απλά ενθουσιασμός των ημερών ή και μηνών ; Σημασία έχει να το ζήσουμε στα άκρα και όπου φτάσουμε. Κάθε λάθος είναι έξτρα μπόνους στις διδακτικές εμπειρίες της ζωής.


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: anapnoes.gr

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Έρωτας… ή ενθουσιασμός;