Loading

Έρχεται το δίκτυο 5G! Σας δίνω 5 λόγους για να το λατρέψετε!

Πόσες φορές σήμερα σας έχει τύχει να «κολλήσει» το τηλέφωνο σας; Αρκετές, έτσι; Λοιπόν, έχω καλά και… καλά νέα για σας. Έρχεται το νέο δίκτυο και ασύρματης επικοινωνίας 5G ή Πέμπτης Γενιάς. Αν δεν έχετε ενθουσιαστεί ακόμη, υπάρχουν 5 βασικοί λόγοι για να τρελαθείτε μ ’αυτό.

ericsson.com

1. Είναι γρηγορότερο!

Ναι. Σωστά διαβάσατε. Το δίκτυο 5G είναι γρηγορότερο σε σύγκριση με τα μεγαλύτερα του αδέρφια, 4G και 3G. Συγκεκριμένα, η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να κατεβάσει δεδομένα ένα τηλέφωνο με το 4G είναι 100Mbps. Το νέο δίκτυο προσφέρει μέχρι και 10Gbps, χίλιες φορές περισσότερα bits ανά δευτερόλεπτο. Ο λόγος για την ένταξη της λειτουργίας υψηλού φάσματος κυμάτων, χάρης την χρήση καινοτόμων κεραιών. Αυτό σημαίνει ότι τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα φτάνουν γρηγορότερα και μακρύτερα, μειώνοντας την επιπρόσθετη ακτινοβολία σε εσάς και την πιθανότητα υπερθέρμανσης της συσκευής σας από την συνεχή προσπάθεια εντοπισμού σήματος.

mobileworldlive.com

2. Είναι ασφαλέστερο!

Μπορείτε να πείτε ότι βρίσκεστε ένα βήμα πιο κοντά στο να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο από απρόσδεκτους επισκέπτες στις συσκευές σας. Το 5G αποτελείται από ειδικά κρυπτογραφημένο λογισμικό, διαμορφωμένο έτσι ώστε να μην επιτρέπει την οποιαδήποτε περιπλάνηση από «χάκερ» στην συσκευή σας, πόσο μάλλον σε κυβερνητικά δίκτυα. Το δίκτυο αυτό αποτελεί ισχυρό οχυρό για τις αμέτρητες εισβολές που γίνονται καθημερινά με σκοπό υποκλοπή δεδομένων κ.α.

3.Έχει τεράστια μνήμη!

Να και κάτι που εγώ ο ίδιος περίμενα αρκετό καιρό για να ακούσω. Το δίκτυο 5G αναμένεται να μπορεί να διαχειριστεί πολύ μεγαλύτερο ποσό πληροφοριών ταυτόχρονα ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο μέτρο. Σε ένα στάδιο γεμάτο με περίπου 50.000 θεατές, λογικά τώρα δεν μπορείς να πιάσεις ούτε γραμμή. Με το 5G όμως, όχι μόνο θα μπορείς να κάνεις κλήσεις εσύ και οι υπόλοιποι στο στάδιο, αλλά θα μπορείτε να κατεβάζετε ταυτοχρόνως και μεγάλα ποσά δεδομένων, όπως ταινίες. Όλα αυτά τα δεδομένα θα είναι αποθηκευμένα σε ακόμη μεγαλύτερα «σύννεφα» αποθήκευσης δεδομένων.

4. Πιάνει σήμα παντού!

Λόγω της πληθώρας κεραιών που θα βρίσκονται παντού στην πόλη, το δίκτυο θα μπορεί συνεπώς να εξυπηρετεί και μεγάλες εκτάσεις περιοχών, μέχρι και τετραγωνικών χιλιομέτρων, αφού οι κεραίες αυτές θα συνδέονται με κεντρικούς σταθμούς σε ψηλότερα σημεία. Έτσι μπορούμε να πούμε ότι σε μια χώρα σαν και την δική μας, θα είναι εφικτό να έχουμε ταχύτατο ίντερνετ, είτε είμαστε στην παραλία κι αράζουμε, είτε στο βουνό σε μια σπηλιά και κάνουμε «Λάιβ» στο φέισμπουκ.

pcmag.com

5. «Αναβαθμίζει» πόλεις!

Λοιπόν, τι θα λέγατε για αυτόνομα αμάξια ή το ψυγείο να σου θυμίσει τι να ψωνίσεις; Λίγο αστείο, αλλά είναι ήδη πραγματικότητα και γίνεται ακόμη καλύτερο με το 5G, που δεν αποτελεί μόνο γρήγορο δίκτυο. Αποτελεί, επίσης, ένα δίκτυο άμεσης ανταλλαγής δεδομένων μεταξύ συσκευών, ή όπως το αποκαλούν, «Το διαδίκτυο των πάντων» (“The internet of things”- ΙοΤ). Αυτό σημαίνει ότι η αισθητή καθυστέρηση στην μεταβίβαση πληροφοριών παύει να υπάρχει. Έτσι, οι πληροφορίες προωθούνται άμεσα και η επικοινωνία είναι σχεδόν φυσική. Συνεπώς δημιουργείται ο ορίζοντας για αναβάθμιση σε μια τεχνολογικά αυτόνομη ζωή.

Δεν θέλω να σας το χαλάσω, αλλά το δίκτυο 5G αργεί λιγάκι να έρθει στην χώρα μας και όχι μόνο στην δική μας. Μέχρι το τέλος του 2020 θα έχουν εγκατασταθεί οι πρώτες κεραίες, ενώ αναμένεται όλη η χώρα να μεταβεί στο νέο δίκτυο μέχρι το 2025.

Λοιπόν; Τι λέτε; Είστε μέσα για μια αναβάθμιση;

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: teleinfotoday.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Έρχεται το δίκτυο 5G! Σας δίνω 5 λόγους για να το λατρέψετε!