Loading

Επιτυχία λοιπόν…: ένας λόγος για να αποτύχουμε;

svg11 Νοεμβρίου, 2019Bee freeΕΥΑΝΘΙΑ ΕΥΓΕΝΙΟΥ

Eπιτυχία λοιπόν. Μια λέξη που για όλους μας σημαίνει πολλά. Μη σας πω και τα πάντα !! Μια λέξη που κρύβει πίσω της χιλιάδες στόχους, θυσίες και πείσματα,  για να καταφέρουμε να πετύχουμε το πιο ικανοποιητικό αποτέλεσμα που έχουμε βάλει κατά νου. Έτσι κι εμείς, δε θα αφήσουμε κανένα να μας το χαλάσει!

Είναι όμως στιγμές, που αυτή η λέξη από σκοπός, γίνεται λόγος ζωής και πλέον δε ζούμε για εμάς, αλλά για την στιγμή που θα γίνει αυτό μας το όνειρο πραγματικότητα. Έτσι, καταλήγουμε να αυτοσκορπιζόμαστε δεξιά και αριστερά, μόνο και μόνο για τη δόξα, την ηδονή του τίτλου και για το Θεαθήναι αυτό καθεαυτό.

Περνάνε αμέτρητες στιγμές μπροστά στα μάτια μας κι εμείς αντί να τις απολαμβάνουμε, μένουμε προσκολλημένοι σε αυτό το στόχο, που εδώ που τα λέμε, πολύ αμφιλεγόμενος είναι. Η επιτυχία και η αποτυχία λοιπόν, εκτός από το ότι είναι απαραίτητες και οι δύο μέσα στη ζωή, τους χωρίζει μία μικρή πρόθεση. Αυτή είναι που τα αλλάζει και όλα! 

Οι περισσότεροι γεννηθήκαμε με μοναδικό μας σκοπό να κάνουμε αυτά που κάνουν και οι άλλοι.  Δηλαδή, μεγαλώνοντας, πολύ σωστά επιβάλλεται να πηγαίνουμε σχολείο, ακολούθως πανεπιστήμιο, στη συνέχεια απαραίτητο είναι να σπουδάσουμε κάτι που δεν μας αρέσει αλλά που βέβαια, θα μας επιφέρει ένα εισόδημα στο μέλλον κι επίσης, να έχουμε και 2, 3 μεταπτυχιακά απλά για τα μάτια του κόσμου. Έτσι για να λένε: Κοιτάτε αυτόν, πόσο σπουδαίος είναι ! Αυτός κι αν είναι top !!!

Μα ποιος σας είπε πως το να είσαι top, πάει να πει πως είσαι κι επιτυχημένος; Ποιος σας έχει πει πως το να έχετε του κόσμου τις γνώσεις αυτό θα σας κάνει αρκετά δυνατό και ικανό ούτως ώστε να μπορέσετε να αντεπεξέλθετε στη ζωή;

Αμέτρητοι άνθρωποι λοιπόν, κάνουν τα πάντα όχι για τη διαδρομή της μάθησης, όχι για το ταξίδι της γνώσης, αλλά για την πορεία με σκοπό να κατακτήσουν το χαρτί. Το δίπλωμα δηλαδή, που δε μπορεί να κρύψει δυστυχώς η ευτυχώς, την πραγματική σου αξία! Γιατί μετά από αυτό θα φανεί, εάν πήγε τζάμπα το πτυχίο σου, η αν έχεις τα κότσια να το τιμάς όπως του πρέπει.

Μετά θα φανεί εάν έχεις το σθένος να τιμάς τις αρχές και το ήθος που σου έδωσε η οικογένεια σου! Γιατί το πτυχίο ΕΥΤΥΧΩΣ, δε σε κάνει άνθρωπο, ούτε επιτυχημένο! Η κοινωνική σου μόρφωση σε κάνει! Κι αυτό πάλι ΕΥΤΥΧΩΣ, δε στο δίνει το πτυχίο, αλλά οι τέλειες αποτυχίες που έχεις περάσει στη ζωή σου και σε έκαναν να είσαι αυτό που είσαι. Οι αποτυχίες που αν δεν υπήρχαν, η ζωή σου δε θα είχε κανένα νόημα και καμία ωριμότητα. Αυτές οι αποτυχίες είναι που θα σε κάνουν να αγαπήσεις τον εαυτό σου και την πορεία σου.

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο. Γιατί πολύ απλά, εάν ο δρόμος σου ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα, τότε ναι, μόνο ένα κομμάτι χαρτί θα έπαιρνες. Τώρα όμως που κατάφερες να ξανασταθείς και να προσπεράσεις όλα σου τα εμπόδια, τώρα σίγουρα θα απέκτησες και την κοινωνική μόρφωση, που σε κάνει πέρα για πέρα ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ !

Τώρα, θα μπορείς να αναπτύσσεις πολλούς εποικοδομητικούς διαλόγους με τους συνανθρώπους σου, χωρίς αυτοσκοπό την παρουσίαση των γνώσεών σου, αλλά με μοναδικό σκοπό να δείξεις πως πάνω από όλα είσαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ !

Αυτό είναι η μόνη επιτυχία. Και ναι ευτυχώς! Χωρίς την αποτυχία, δεν θα υπήρχε(ς).

Αυτός είναι και ο μόνος λόγος που διακρίνει τις δύο αυτές λέξεις από την πρόθεσή τους. Γιατί πολύ απλά, είναι τόσο αλληλένδετες και απαραίτητες στο να συνυπάρχουν, αλλά και σειρήνες ταυτόχρονα που μπορούν να σε παρασύρουν στο πέρασμά τους.

Η κατάληξη λοιπόν είναι, είτε το να ζεις στην απόλυτη επι-τυχία που κάπου θα μπάζει μιας και δεν είσαι Θεός, είτε στην απόλυτη από-τυχία του «χαρτιού», χωρίς την ανθρωπιά και την ακεραιότητά σου.

Αυτή είναι και η παγίδα της ζωής. Μα για αυτό την ζούμε άλλωστε!

 Ένα παιχνίδι που για κάποιους οι κανόνες είναι ξεκάθαροι και για άλλους μπερδεμένοι. Ή καλύτερα, έτσι τους βολεύει να πιστεύουν!

Όλα θέμα στρατηγικής. Μα να ξέρεις… Αυτός που παίζει δίκαια, θα είναι πάντα κερδισμένος.

Εσύ μπορείς να κάνεις τις αποτυχίες σου επι(μονές), και τις επιτυχίες σου απο(νομές) ; Αν μπορέσεις, τότε ναι! Είσαι ο επι-τυχημένος!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Επιτυχία λοιπόν…: ένας λόγος για να αποτύχουμε;