Loading

Ένας κόσμος «μετά – κορωνοϊού».

svg16 Φεβρουαρίου, 2021Bee freeΟΥΡΑΝΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι το 2020 θα ήταν γεμάτο με τόση ταλαιπωρία. Ειδικά από το ξεκίνημά του. Μία νέα χρονιά πάντα προσφέρει ελπίδα στους ανθρώπους ότι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. Είτε προσωπική είτε επαγγελματική. Θα έπρεπε να ήταν ένα καινούργιο, καλό ξεκίνημα. «Μα αυτός ο χρόνος υποτίθεται θα ήταν καλός». «Αυτό το χρόνο θα έκανα πολλά πράγματα». Λοιπόν, υποθέτω ότι δεν μπορούν όλα να πάνε σύμφωνα με το σχέδιο.

Ο κορωνοϊός ή αλλιώς Covid-19, φαινόταν τόσο μακριά μας ακούγοντας για αυτόν από τα δελτία ειδήσεων. Μία πανδημία. Είναι όμως και επίσημα διασκορπισμένος παγκόσμια. Ένταση και στρες γέμισε τα νοικοκυριά. Τι πρόκειται να γίνει; Πώς θα ζήσουμε τις ζωές μας; Υπάρχει θεραπεία; Ποιος θα σκεφτόταν ότι οι άνθρωποι θα γίνονταν επικίνδυνοι ο ένας για τον άλλο; Βήμα-βήμα προσαρμοστήκαμε στον νέο τρόπο ζωής. Φορώντας μάσκα, απολυμαίνοντας, πλένοντας τακτικά τα χέρια μας, κρατώντας απόσταση αναμεταξύ μας, μένοντας σπίτι. Χάρη στην τεχνολογία και το διαδίκτυο βρήκαμε πολλούς τρόπους για να κρατήσουμε επαφή με άλλους ανθρώπους και να προσπαθήσουμε να μείνουμε θετικοί. Η τεχνολογία έχει γίνει μεγάλος βοηθός ειδικά για αυτούς που μπορούν να δουλεύουν εξ αποστάσεως, από το σπίτι.

fundaciondelcorazon.com

Ο κόσμος φαίνεται να έχει αποδεχθεί το γεγονός ότι υπάρχει ένας επικίνδυνος ιός ανάμεσά μας. Ότι πρέπει να ακολουθεί μερικούς κανόνες για να μην επιτρέψει να διαδοθεί ο ιός και να προστατέψουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας. Ίσως τώρα, όμως, ήρθε η ώρα να «αναπνεύσουμε» ξανά και να ζήσουμε τις ζωές μας πιο ελεύθερα.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο, ότι τίποτα δεν διαρκεί για πάντα. Αργά ή γρήγορα, ο κόσμος θα ξεπεράσει αυτή την τραγωδία του 2020 και μία ‘μετα-κορωνοϊού’ πραγματικότητα θα επιβιβαστεί στις ζωές μας. Με το πέρασμα του χρόνου θα μπορούμε να πάμε πίσω στη δουλειά μας και στα σχολεία και όπου αλλού θέλουμε να βρισκόμαστε. Θα μπορούμε να απολαύσουμε την καθημερινή μας ρουτίνα. Θα μπορούμε να αγκαλιάσουμε και να φιλήσουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα, οικογένεια, φίλους, συγγενείς. Το 2020 μας έμαθε ότι η ζωή και ο χρόνος δεν είναι δεδομένα. Το 2020 πιστεύω, παρά τα όσα προανέφερα, ήταν επίσης ένας χρόνος αντίληψης. Της αντίληψης του τι είναι πραγματικά η ζωή. Της αντίληψης του τι πραγματικά έχει σημασία.

mentalmadrid.com

Σε ένα κόσμο ‘μετα – κορωνοϊού’ λοιπόν, θα παραπονιόμαστε λιγότερο και θα είμαστε ευγνώμονες πολύ περισσότερο. Ο φόβος δεν θα είναι πια στο τραπέζι, αλλά οι κανόνες υγιεινής θα εξακολουθούν να είναι ύψιστη μας προτεραιότητα, κάτι που θα’ πρεπε μάλλον να εφαρμόζαμε προ πολλού. Και αυτό είναι κάτι καλό. Ακόμη ένα θετικό αποτέλεσμα, είναι το ότι θα εκτιμούμε και θα σεβόμαστε περισσότερο τη φύση. Μετά από ένα μεγάλο διάστημα απομόνωσης και lockdown, κουραστήκαμε να βρισκόμαστε συνεχώς στο σπίτι. Οι άνθρωποι θα βγαίνουν έξω στη φύση περισσότερο. Θα μπορούμε να ταξιδεύουμε ξανά και να θαυμάζουμε τα μνημεία και τα αξιοθέατα. Επιπλέον, κάτι που προσωπικά ανυπομονώ, είναι να πάω σε συναυλίες και να ακούσω ζωντανή μουσική. Οι καλλιτέχνες θα έχουν την ευκαιρία να τραγουδούν και να κάνουν περιοδείες. Θα δούμε περισσότερα χαμόγελα και υγιείς ανθρώπους. Όσο για τις μάσκες, δεν νομίζω να τις πετάξουμε τόσο εύκολα. Ο κόσμος θα είναι ελεύθερος, αλλά ακόμη προσεκτικός.


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: techmeetups.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Ένας κόσμος «μετά – κορωνοϊού».