Loading

Εμμονή.

svg25 Ιανουαρίου, 2021LovebeezΑΝΤΡΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Δύσκολο να αποδεχτείς ότι έκλεισε ένα κεφάλαιο με τον άνθρωπο που ερωτεύτηκες. Σταματάς να τον βλέπεις, να τον ακούς, να τον αγγίζεις.  Με ορμή και πάθος συνεχίζεις τα τρέφεις αισθήματα για  αυτόν. Κυρίως ορμή. Και πάθος. Παράξενο, αρρωστημένο.

Εμμονή είναι όταν είσαι προσηλωμένος κάπου σε υπερβολικό βαθμό. Στην περίπτωση μας εδώ,  θέλεις να ξέρεις τα πάντα για το άτομο που σε ενδιαφέρει. Κάθε του κίνηση. Θεωρείς απειλή τον οποιονδήποτε άνθρωπο που είναι γύρω του. Η ζήλεια σε κυριεύει σε μεγάλο βαθμό. Ας μην μιλήσω καλύτερα για τις παρακολουθήσεις ότι ώρα και σε οποιονδήποτε τόπο. Αυτό ίσως σου συμβαίνει γιατί μπορεί να βίωσες κάποια σημαντική απόρριψη στη ζωή σου και τώρα ζητάς απεγνωσμένα σημασία από αυτό το άτομο. Ξυπνάς και κοιμάσαι με την σκέψη του όπως κάθε ερωτευμένος βέβαια, αλλά η διαφορά είναι τεράστια όμως,  αν σκεφτείς ότι τον θέλεις απεγνωσμένα για σένα και φτάνεις σε σημείο που θα έκανες αρρωστημένα πράγματα ακόμα και σε κοινή θέα ούτως ώστε να του τραβήξεις το ενδιαφέρον.

Διανύεις μια δύσκολη περίοδο στη ζωή σου όταν έχεις  πάθει εμμονή με έναν άνθρωπο. Ειδικά όταν πλέον δεν έχεις καθόλου επαφή μαζί του. Φυσικά, εμμονή μπορείς να έχεις  και με έναν εντελώς άγνωστο. Είτε γιατί σου αρέσει εμφανισιακά είτε γιατί  θαυμάζεις κάποιο επίτευγμα του.  Αμέτρητες ώρες κοιτάς τις φωτογραφίες του. Συνεχώς βρίσκεται στην σκέψη σου. Πόσα θέλεις να του πεις, αλλά δεν μπορείς.  Τα βράδια παίρνει την πρωτιά στην απασχόληση των σκέψεων σου. Ο ύπνος γίνεται πλέον κατόρθωμα. 

Παραμερίζεις την ζωή σου για ένα χρονικό διάστημα και  επικεντρώνεσαι στη ζωή του άλλου ατόμου. Ξεχνάς οικογένεια, φίλους. Απομακρύνεσαι από όλους. Η καθημερινότητα σου πλέον αλλάζει και οι συνήθειες που έκανες μέχρι χθες ξαφνικά γίνονται σκόνη. Αποδυναμώνεσαι, χάνεις κάθε νόημα της δικής σου ζωής. Πλέον, δε δίνεις βάση στη δουλειά/πανεπιστήμιο, στο χόμπι σου.  Χάνεις κάθε ισορροπία στη ζωή σου. Όσο πιο πολύ απομακρύνεται, εσύ γίνεσαι μαριονέτα των αρρωστημένων σου σκέψεων, που ούτε εσύ ο ίδιος μπορείς να ελέγξεις. Νομίζεις ότι το μόνο που αξίζει να ασχολείσαι είναι ο άνθρωπος που ²κόλλησε² στη σκέψη σου.

Στο τέλος όλων των αρρωστημένων ενεργειών που σου προκαλεί η εμμονή είναι η αλλοτρίωση του εαυτού σου. Χάνεις την ταυτότητα σου. Το ποιος/ποια πραγματικά είσαι. Άθελα σου καταστρέφεις τη ζωή σου και όχι μόνο. Ίσως προκαλέσεις ζημιά και στη ζωή του άλλου ατόμου χωρίς να το αξίζει. Μην ξεχνάς όμως το πιο κύριο. Με πολλή ²υγιή θέληση² και κόπο έχεις την δυνατότητα να ξεπεράσεις την ψύχωση που σε διακατέχει και να πατήσεις γερά στη ζωή σου. Όπως είπε και ο Καζαντζάκης:

“Μια αστραπή η ζωή μας… μα προλαβαίνουμε.

Έτσι και εσύ πρόλαβε, πριν να είναι αργά.

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: onmed.bbend.net

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Εμμονή.