Loading

Εμείς οι κοινωνικοί, συχνά παρεξηγημένοι.

svg4 Δεκεμβρίου, 2019Bee freeΣΤΑΛΩ ΛΙΛΗ

Η κοινωνικότητα εξ’ ορισμού αποδίδει την έμφυτη τάση του ανθρώπου για κοινωνική συμβίωση. Κάποιοι άνθρωποι ωστόσο, κατέχουν το «άθλημά» της περισσότερο από άλλους κι αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό και για τις δύο κατηγορίες. Εγώ, τυχαίνει να ανήκω στην πρώτη κατηγορία κι είμαι εδώ να σας πω κι εγώ για το σταυρό που κουβαλώ, ρε παιδιά!

Αυτό που με προβληματίζει, είναι ότι ανέκαθεν καταλήγουμε να παρεξηγούμαστε για την εξωστρεφή αυτή φύση μας. Ο τρόπος που βλέπουμε τα πράγματα διαφέρει λίγο από τους υπόλοιπους ανθρώπους, όπως και να το πάρεις.

Το κοινωνικό άτομο, νιώθει ότι βρίσκει τον εαυτό του στην επικοινωνία με άλλους και απολαμβάνει ιδιαίτερα να γνωρίζει νέα άτομα. Γιατί; Επειδή πολύ απλά λατρεύει την πρόκληση του να προσθέτει στη συλλογή του, άλλο ένα προφίλ αγνώστου, που τώρα πια έγινε γνωστός.

Επιπρόσθετα βρίσκει πολύ ενδιαφέρον να ανταλλάζει τρόπο σκέψης και απόψεις. Το θεωρεί απίστευτη εμπειρία.

Αυτή λοιπόν η άνεση στην επικοινωνία, είναι που μπερδεύει τους άλλους. Τα παραδείγματα που μπορώ να παραθέσω είναι πάρα πολλά. Θα σταθώ όμως στα τρία συνηθέστερα.

1.ΤΟ ΚΛΑΜΠ

Είστε κάπου π.χ. σε ένα κλαμπ και πας να προσεγγίσεις-μιλήσεις σε μια γυναίκα/άνδρα και προς έκπληξη σου, αυτή/ός, αντί να σε φτύσει και να σε κουτσομπολέψει με της φίλες/ούς της/ου, σου απαντά ευγενικά, χωρίς να γίνεται διαχυτική/ός, γιατί θεωρεί αγένεια την αντίθετη συμπεριφορά. Εσύ απευθείας, κρίνεις ότι σε γουστάρει. Ε ΕΙΜΑΣΤΕ ΞΙΝΟΙ ΜΑΣ ΚΡΑΖΕΤΕ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΕΥΓΕΝΙΚΑ, ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ! ΕΤΣΙ, ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ! Συνεννοηθείτε λίγο και πέστε μας να ξέρουμε!

2. ΝΑ ΠΑΣ ΕΣΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ

Το ότι είμαστε κοινωνικοί και μπορούμε να μιλάμε λίγο πιο εύκολα, δεν μας κάνει άτομα με μηδέν ενδοιασμούς και ανύπαρκτο αίσθημα ντροπής γι’ αυτό,  μην μας φέρνετε σε δύσκολη θέση με φράσεις του τύπου «Να πας εσύ που δεν ντρέπεσαι» , «Εσύ να το πεις που μπορείς».

3. ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ/ΨΕΥΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Σε συνάξεις είναι ο άνθρωπος που θα μιλήσει σε όλους με αποτέλεσμα να τον θεωρούν κάποιοι ή κουραστικό, ή εκνευριστικό ή ψεύτικο. Συνήθως όμως είμαστε εμείς που καλύπτουμε εκείνο το κενό στη συζήτηση ή δίνουμε πάσα στους άλλους για να μιλήσουν.

Προσπάθησε λοιπόν να μας καταλάβεις και να μας κρατήσεις στη ζωή σου και δεν έχεις  να χάσει. Ίσα ίσα μόνο να κερδίσεις μπορείς, αφού αν τυχαίνει να είσαι έτσι λιγότερο κοινωνικός θα σε βοηθήσουμε πάαααρα πολύ να διευρύνεις τον κύκλο σου και να αποκτήσεις περισσότερες εμπειρίες.

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

ΣΤΑΛΩ ΛΙΛΗ

Περίεργη, Ελεύθερη, Ρομαντική, Γλωσσού, έτοιμη να -διανύσει αν χρειαστεί- όλο τον κόσμο για να δει, να νιώσει, να πάθει, να μάθει.

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Εμείς οι κοινωνικοί, συχνά παρεξηγημένοι.