Εμbeeρια είναι κάτι που το θυμάσαι έντονα, κάτι που σε έχει στιγματισει.

Καλά ή κακά, ευχάριστα ή δυσάρεστα. Και επειδή μου αρέσει να πρωτοπορώ, η εμbeeρια που θα μοιραστώ μαζί σας, ναι μεν θα είναι μικρή, όμως ελπίζω να μοιραστώ το μήνυμα που έχω στο μυαλό μου μαζί σας.

Μια μέρα βροχερή λοιπόν, πέρυσι στην ωραία Θεσσαλονίκη, καθώς περπατούσα στην οδό Τσιμισκή, όπου αντιλαμβάνεστε ήμουν για ψώνια, συνάντησα ένα κύριο που ξάπλωσε στις βροχές. Λογικά ήταν άστεγος, αφού κοιμόταν πάνω σε ένα χαρτόνι. Τον είδα να τρέμει ολόκληρος και έσκυψα για να του αφήσω λεφτά. Ομολογώ ότι στο πρόσωπό του μπόρεσα να δω όλη την αδικία της ζωής.

Στη συνέχεια, συνέχισα τη διαδρομή μου και προβληματιζόμουν αν θα ήταν καλύτερο να του αγόραζα μια κουβέρτα και ένα μαξιλάρι, παρά ένα φόρεμα ή μια μπλούζα για εμένα. Και έτσι κι έκανα. Αγόρασα μια κουβέρτα και ένα μαξιλάρι από το πιο κοντινό κατάστημα. Όταν του τα έδωσα, ένιωσα πραγματικά τόσο όμορφα, με το χαμόγελο που μου χάρισε. Μου είχε πει «Εύχομαι όλα τα παιδιά στην ηλικία σου να αποκτήσουν την καλοσύνη που κρύβει αυτή σου η πράξη».

Δεν διεκδικώ τα εύσημα ή τα μπράβο. Άλλωστε το έκανα για εμένα. Απλώς θα ήθελα να σταθώ στο ότι κάθε άνθρωπος χρειάζεται τη βοήθειά μας και ειδικά οι ζητιάνοι πολλές φορές είναι τόσο αξιοπρεπείς που ούτε τη δέχονται! Ο κάθε άνθρωπος έχει ανάγκη από λίγη ζεστασιά και παρά να έχω εγώ περισσότερα υλικά αγαθά προτιμώ να ξέρω ότι έδωσα μερικά σε κάποιον που δεν έχει ούτε το 1/10 απ’ ότι έχω εγώ και ο καθένας μας!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com


Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
12
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
2
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
3
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!