Loading

Ελβετία: 4 ημέρες στην πιο ακριβή χώρα της Ευρώπης!

Τέλος του καλοκαιριού είπα με την φίλη μου να κάνουμε μια μικρή απόδραση στη χώρα που πάντοτε ανυπομονούσα να ταξιδέψω, την Ελβετία. 6 ημέρες, 2 χώρες, 4 πόλεις και καλή διάθεση. Σε αυτό το άρθρο θα εστιάσουμε στις πρώτες 4 μέρες όπου αφορούν την Ελβετία. Πρώτες δύο ημέρες πιο συγκεκριμένα, στην Ζυρίχη.

Η Ζυρίχη είναι μια πλούσια πόλη που και αυτό φωνάζει από παντού. Όπου και να γυρίσεις ότι και να δεις σου βγάζει ένα αίσθημα κομψότητας, χλιδής. Στην Ζυρίχη λοιπόν επισκεφτήκαμε την Παλιά Πόλη, με τα μικρά δρομάκια, τα οποία τα εξερευνάς μέσα σε μια ώρα. Στην παλιά Πόλη θα δεις και όλα τα διάσημα και πιο ακριβότερα Brand του κόσμου.

Περπατώντας λίγο πιο κάτω από την παλιά Πόλη φτάσαμε στην Λίμνη της Ζυρίχης. Μέχρι και το νερό εκεί στην Λίμνη μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση για το χρώμα (γαλαζοπράσινο) και με το τρόπο που ρέει. Θα βγάλεις πολλές μα πολλές φωτογραφίες στην Λίμνη. Και μιας και μιλώ για φωτογραφίες και είμαστε στην Λίμνη, λίγο πιο πάνω φτάσαμε στο Lindenhof, ένα ύψωμα για να δεις την πόλη από ψηλά. Σου συστήνω να το επισκεφτείς πρωινές ώρες έτσι ώστε να βγάλεις φωτογραφίες με την ησυχία σου χωρίς τους ενοχλητικούς τουρίστες. Στην Ζυρίχη δεν υπάρχει νυχτερινή ζωή (όπως σε όλες τις πόλεις της Ελβετίας) εμείς όμως επειδή είμαστε τυχερές είχαμε πετύχει ένα φεστιβάλ, όπου γινόταν χαμός.

Μετά από 2 ημέρες στην Ζυρίχη αναχωρήσαμε για Λουκέρνη. Η διαδρομή διήρκεσε περίπου 45 λεπτά με μόνιμη θέα τα αξιοθαύμαστα φυσικά τοπία της Ελβετίας. Απλά speechless. Στην Λουκέρνη μείναμε για ένα βράδυ και πιστεύω πως αξίζει να αναφερθώ στο Hostel που κοιμηθήκαμε, εφόσον τα δωμάτια ήταν… κάψουλες. Αυτό το concept hostel ήρθε από την Ιαπωνία και η Λουκέρνη είναι προς το παρών -απ’ όσο γνωρίζω- η μόνη πόλη στην Ευρώπη που το διαθέτει.

Στην Λουκέρνη λοιπόν φτάνοντας στον σταθμό συναντήσαμε όλα τα αξιοθέατα απ’ έξω. Η παλιά πόλη βρίσκεται έξω ακριβώς από το σταθμό όπου την περπατήσαμε.  Λίγο πιο πέρα βρίσκεται και η πιο παλιά γέφυρα στην Λουκέρνη , η διάσημη, Chapel Bridge. Είμαι σίγουρη ότι κι εσύ έχεις δει πολλές φωτογραφίες από αυτή την γέφυρα και οπωσδήποτε διερωτήθηκες που που βρίσκεται. Είναι στολισμένη με λουλούδια και είναι συνεχώς γεμάτη με κόσμο, πιο συγκεκριμένα ερωτευμένα ζευγαράκια. Η Λουκέρνη ήταν ένας γρήγορος σταθμός που μπορεί να μην την εξερευνήσαμε ολόκληρη, αλλά αυτά που είδαμε αρκούσαν για να την αγαπήσουμε.

Μετά από Λουκέρνη πήρε της σειρά της η Βασιλεία. Η Βασιλεία είναι μια μικρή πόλη που συνορεύει με Γερμανία και Γάλλια. Στη Βασίλεια μείναμε επίσης για μια ημέρα. Ήταν Κυριακή όταν φθάσαμε εκεί και όλα ήταν κλειστά, άρα ότι καλύτερο. Κανένας πειρασμός για μαγαζιά.  Στην βόλτα μας λοιπόν επισκεφτήκαμε το ναό της Βασιλείας, Basler Münster. Στο ναό έξω μπορείς να απολαύσεις την θέα ολόκληρης της πόλης που είναι wow.

Πίσω από το ναό διοργανώνονται κάθε Κυριακή cinema night που αν είσαι λάτρης τον σινεμά θα σου αρέσει ιδιαίτερα εφόσον είναι υπαίθριο. Η παλιά Πόλη στην Βασίλεια είναι επίσης όμορφη για να την επισκεφτείς και να χαθείς στα μικρά δρομάκια.  Επισκεφτήκαμε την Βασίλεια όταν είχε 30 βαθμούς και αυτό που μας έκανε παρατήρηση είναι ότι οι άνθρωποι κολυμπάνε στο ποταμό μαζί με ένα σωσίβιο ειδικό για να τοποθετούν τα αντικείμενα τους μέσα.

Fun fact about Switzerland: Στην Ελβετία έχουν 3 αναγνωρισμένες ως επίσημες γλώσσες, Γερμανικά, Γαλλικά, Ιταλικά, εξαρτάται όμως σε ποιο μέρος βρίσκεσαι. Και αν νομίζεις πως ξέρεις γερμανικά μην τα βάλεις ποτέ με έναν Ελβετό. Στην Ελβετία υπάρχουν τα swissgerman και θα νιώσεις κάπως όπως τα ελληνικά με τα κυπριακά.

Η Ελβετία έχει το δικό της νόμισμα (Schweizer Franken) αλλά σε πολλούς τόπους γίνονται δεκτά και τα Ευρώ, μόνο όμως χαρτονομίσματα και θα πάρεις πίσω ελβετικά για ρέστα.

Οι  Ελβετικές σοκολάτες είναι οι πιο νόστιμες του κόσμου, είναι πιο συγκεκριμένα ….εθισμός. Αν βρεις σε super market αγορασέ τις από εκεί και μην τις αφήσεις για το αεροδρόμιο, γιατί η τιμή θα είναι Χ3.

Στην Ελβετία οι τιμές είναι 3 φορές πιο ψηλές από τις τιμές της Κύπρου ή της Ελλάδας, γι’ αυτό προετοιμαστείτε λίγο ψυχολογικά και … οικονομικά για ό,τι θα συναντήσετε!

Τελικό συμπέρασμα είναι πως η Ελβετία αποτελεί τον αγαπημένο μου προορισμό μέχρι στιγμής. Διαθέτει μια φυσική ομορφιά που δύσκολα συναντάς σε άλλες χώρες, σου αποπνέει μιαν αρχοντιά, ένα ανεπιτήδευτο εκλεπτυσμό. Η Ελβετία είναι η πιο καθαρή χώρα όπου έχω επισκεφθεί ποτέ κι αν πρέπει να βάλω κατά σειρά προτίμησης τις πόλεις που έχω επισκεφτεί θα έβαζα: 1η) Λουκέρνη, 2η)Ζυρίχη και 3η) Βασίλεια. Η Ελβετία αν και δεν συμπεριλαμβάνεται στο bucket list μου θα την ξανάβαζα σίγουρα στο to go list μου.

Stay tuned, το ταξίδι δεν τελείωσε στην Βασίλεια…

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Ελβετία: 4 ημέρες στην πιο ακριβή χώρα της Ευρώπης!